Pozivamo sve učenike viših razreda osnovnih škola da nam se pridruže u natjecanju “Čakalica”, dobro se zabave, iskušaju svoje sposobnosti i osvoje odlične nagrade! Prijaviti se mogu putem upitnika na stranici: čačkalica.hr i upustiti se u pustolovinu.

atma.hr – 45

Impact Hub Zagreb u suradnji sa timom bliskih suradnika otvara javni poziv za natjecanje „Čačkalica“, namijenjeno djeci viših razreda osnovne škole, kojem je cilj popularizacija strukovnih zanimanja i ručnog rada općenito.

Tema prvog izdanja „Čačkalice“ je škola. Timovi natjecatelja morat će izraditi predmete kojima će poboljšati školski prostor i doprinijeti procesima koji se u njemu odvijaju. To je prilika da djeca bolje upoznaju svoje škole, način na koji funkcioniraju, a iznad svega prilika da timskim radom daju svoj doprinos okruženju u kojem provode toliko vremena.

Natjecateljski dio „Čačkalice“ odvija se kroz dva procesa: izrada predmeta i rješavanje zadataka. Timovi natjecatelja moraju izraditi funkcionalan predmet koji će smjestiti u školski prostor, a dodatne bodove mogu ostvariti kroz rješavanje zadataka koji će im biti dostupni prijavom na natjecanje.

Fokus natjecanja, pa tako i bodovanja, je na procesu. Kroz procese suradnje, inovacije, rješavanja problema i komunikacije želimo da djeca usavrše vještine koje će im biti potrebne u profesionalnom životu i životu općenito. Važnu ulogu u tome procesu imaju i mentori kojeg će svaki tim morati imati (koji može biti učitelj, roditelj, lokalni obrtnik).

OSOBA ZA KONTAKT:

Damir Mužina
E-mail: [email protected]
Tel: 091 890 9961

O IMPACT HUB ZAGREBU:

Impact Hub Zagreb dio je međunarodne mreže Impact Hubova, zajednica i coworking prostora  koji pružaju podršku raznim dionicima u području civilnog društva i poduzetništva, čija je misija stvaranje pozitivnih društvenih promjena.

O PROJEKTU ČAČKALICA:

„Čačkalica“ je projekt koji je nastao u sklopu međunarodnog programa beyond (un)employment financiranog od strane Robert Bosch fondacije. Program je svojim „grass root“ pristupom imao namjeru pridonijeti rješavanju problema nezaposlenosti, u Hrvatskoj konkretnije, nezaposlenosti mladih. Nakon provedenog istraživanja s radnom grupom koju smo oformili shvatili smo kako manjak interesa za strukovna zanimanja među djecom ima bitan utjecaj na tržište rada. A kao odgovor na taj problem odlučili smo pokrenuti natjecanje koji bi djeci prikazalo svu širinu tržišta rada, no ponajprije koje bi im pomoglo da otkriju vlastite potencijale i olakšalo izbor budućeg zanimanja.