Formaldehid se nalazi u proizvodima od šperploče, djelomično papira, plastike kao i u lakovima za nokte, odstranjivačima laka za nokte i proizvodima za ravnanje kose jednako kao i na popisu kancerogenih tvari.

Američka vlada 10. lipnja objavila je izvješće u kojem je formaldehid, jedan od sastavnih komponenti kozmetičkih proizvoda, posebno laka za nokte i proizvoda za ravnanje kose, svrstala u kancerogene tvari. Kao potencijalna kemijska tvar koja može dovesti do nastanka raka naveden je i stiren, jedan od sastojaka plastičnih i gumenih proizvoda, piše The Independent.

Iako su kupci upozoreni i obaviješteni o određenim mjerama koje im mogu pomoći da izbjegnu štetni utjecaj kemikalija, The New York Times izvještava kako su stvarnom riziku podložniji oni koji rukuju s opasnim kemikalijama u procesu industrijske proizvodnje.

Formaldehid se nalazi u proizvodima od šperploče, djelomično papira, plastike kao i u lakovima za nokte, odstranjivačima laka za nokte i proizvodima za ravnanje kose.

Brazilian Blowout, skupocjeni tretman za kosu kojemu se podvrgla i glumica Jennifer Aniston, od nedavno se nalazi pod vladinim nadzorom jer sadrži 12 posto formaldehida. Nakon što je zaprimila pritužbe mušterija i stilista o opeklinama na nosu grlu i očima, poteškoćama s disanjem te gubitkom kose kao posljedicom uporabe proizvoda, vladina organizacija Health Canada provela je testove i rezultate o štetnosti proizvoda objavila prošle godine.

Izvješće američke vlade o poznatim ili potencijalnim kancerogenim tvarima možete pročitati ovdje.

http://www.dnevno.hr/magazin/zdravlje/29353-pripazite-na-kancerogeni-formaldehid-u-samponima-lakovima-za-nokte.html

Prethodna objavaAstro vodič – Yoga, planete i dani u tjednu – Subota
Slijedeća objavaOtvoreno pismo
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here