Zrake sunca izmamile su i osmijehe na lica. Skidamo jakne, skidamo čizme… Proljeće je vrijeme pripreme našeg tijela za ljeto. Detoksikacije, dijete, trbušnjaci… Samo nam je to na pameti! Razmišljamo o godišnjim odmorima, suncu, moru i plažama. Gdje vježbati, od kuda krenuti, koje su vježbe najbolje za postizanje najbržih rezultata. Svi želimo instant recepte. Milenijalci žele sve brzo i odmah, što prije ostvariti zacrtane ciljeve.

atma.hr – 47

Od srca sve počinje, a izbirljivost je posve dobra, pa kad već vodimo brigu o tijelu, zašto ne bismo malo razmislili i o duhovnom stanju pa i na tome poradili. Mi smo tu da vam pomognemo pronaći „pravi put“, kako nahraniti dušu i tijelo. Što je izašlo, što sad svi čitaju, morate pročitati i vi. Morate biti u tijeku. Vježbati u teretani, ići na grupne treninge ili pak okrenuti se trčanju ili nekom tipu vježbe na svježem zraku, jer nakon cijele zime provedene zatvoreni u toplini svoga doma, želimo biti vani.

Više brige vodimo i o prehrani, jer naravno, to ide uz vježbanje. Čitamo o zdravim namirnicama, o tome što je sada hit i koje namirnice sadrže sve bitno za naše zdravlje, kopamo po bespućima interneta, „guglamo“, obilazimo knjižnice i knjižare u potrazi za novim i najrelevantnijim naslovima koji će nam pomoći u našem naumu. Razmišljamo i o vožnji biciklom, jer nam se čini zgodno voziti bicikl na svježem zraku, a i popularno je, zar ne? Biciklizam je trenutno „must have“, a izlazi uskoro i nova knjiga o toj temi, koja donosi nadasve sveobuhvatni opis 40 biciklističkih ruta u Hrvatskoj, pregledne karte i vrhunske fotografije.

Znate li da su znanstvenici dokazali da oni koji se bave timskim aktivnostima žive duže od onih koji vježbaju u teretani? Zašto se ne bi bavili fizičkim aktivnostima poput košnje trave ili uređenja vrta? Nema veze ako živite u zgradi, upoznajte se sa susjedima. Učinite nešto lijepo za njih.

Počnite s dobrim štivom koje vas očekuje u našim knjižarama i na webu. Krenimo u zdrav život s knjižarskim lancem Algoritam MK.

atma.hr – 39

atma.hr – 39