47

S obzirom na činjenicu da ju je tako teško otvoriti, školjka je oduvijek važila za snažan simbol zaštite.

Ljubav štiti, pomaže da ostanemo vjerni i požrtvovani i u najtežim trenucima, a onim najromantičnijim srcima pomaže i da čuju šum oceana pretočen u melodiju iskrene ljubavi. Kao što školjka u svojoj unutrašnjosti čuva najdragocjeniji biser, tako bi i čovjek trebao sačuvati onaj najplemenitiji i najuzvišeniji osjećaj  – osjećaj ljubavi!

Rimska mitologija nas uči da je boginja ljepote Venera izronila iz morske pjene u velikoj školjci, dok je indijska boginja Lakshmi nastala iz najljepše školjke, zahvaljujući biserima i sitnim zrncima pijeska.

Školjke su darovi naše Majke Oceana. Imaju izuzetnu energetsku, iscjeliteljsku vrijednost.

Školjke su aspekt ženske energije koja omogućuje balansiranje Jin i Jang energije u tijelu i donosi harmoniju na svim aspektima. Otvaraju nas ka našem unutrašnjem biću jer su i same simbol dubine. Školjke se dijele na radijalne i spiralne.

Ovisno od toga kojoj kategoriji pripadaju, takvu energiju i šalju.

Radijalne školjke – koriste se da otklone blokade i da se pojača tok energije u tijelu. Stres dovodi do grčenja mišića, a radijalne školjke razbijaju čvoriće nastale blokovima i šalju energiju kroz sve stanice. Znamo da ljudsko tijelo sadrži 70% vode i da voda pamti informacije pa tako i informaciju da je tijelo pretrpjelo bol uslijed stresa. Školjka nosi informaciju slobode i moguće je pomoću nje izvršiti deprogramiranje starih programa i novo programiranje.

Ove školjke se koriste za relaksaciju, opuštanje i meditaciju, jer imaju memoriju prirodne harmonije. Razbijaju emotivne i mentalne blokade. Nalaze se u raznim bojama i u skladu sa problemom koji imamo i sa lokacijom bloka, koristimo određenu boju školjki. Možemo je položiti na mjesto samog bloka ili na prvu čakru pa usmjerimo energiju ka sedmoj.

Spiralne školjke – spirala je simbol beskonačnog kretanja od materije ka univerzumu. Uvijene su u smjeru kretanja kazaljke na satu. Ovisno od toga koji problem imamo, postavljamo školjku na tijelo. Ukoliko želimo da fokusiramo ili pojačamo postojeću energiju, školjku stavljamo tako da spirala ide u smjeru kazaljke, ali ako želimo promijeniti stav, polaritet, način razmišljanja, ili emociju, stavljamo je na odgovarajuću čakru u smjeru obrnutom od kazaljke na satu.

I ovih školjki ima u bezbroj boja i nijansi, i ovisno od čakre na koju želimo djelovati, biramo boju. Na primjer, ako želimo spoznati, prihvatiti i neutralizirati strah, biramo školjku u žutoj nijansi koju postavljamo na solarni pleksus. Da spoznamo strah – stavljamo je u pravcu kazaljke na satu, a kada ga trebamo neutralizirati u obrnutom smjeru. Ako želimo poboljšati  komunikaciju – stavljamo je na petu, grlenu čakru.

Ljušture morskih puževa su također izuzetno korisne u samom procesu transformacije. Ukoliko je osoba ekstrovertna – odnosno ima prebogat izvanjski život i svijet, a trebala bi obogatiti svoj unutrašnji svet, ljušturu stavljamo na šestu čakru s otvorom ka čelu. Međutim, ako je osoba introvertna i ako je dugo bila u periodu “izolacije”, ljušturu stavljamo na šestu čakru s otvorom okrenutim na van.

Pomoću školjki je moguć mentalno – energetski rad na daljinu. Ako želimo poslati sublimiranu poruku, šaljemo je kroz spiralnu školjku. Ako želimo poslati iscjeliteljsku energiju, šaljemo je putem radijalne školjke tako što je stavimo na lijevi dlan, dok desni stavimo na svoju srčanu čakru.

Poslije svakog tretmana sa školjkama ili puževima, potrebno ih je očistiti u soli.

Prirodna školjka sa zlatno obojanim detaljima, privjesak na dugom lančiću

Materijal: prirodna školjka; lančić legura na bazi željeza (bez olova i nikla)

Veličina privjeska: 3.4 x 2.3 cm – 3.1 x 2.2 cm

Duljina lančića: 84 cm

Cijena: 129 kn

 

Prethodna objavaKljuč od Srca – Privjesak na lančiću
Slijedeća objava“Mačka ima moje srce” – Privjesak na lančiću
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.