Vuk je snažan mitološki i duhovni simbol u mnogim kulturama širom svijeta. Vukovi su bili pljačkaški natjecatelji s ranim čovjekom i vuk je simbolizirao divljaštvo, lukavost, potajnost, okrutnost – ali zbog njihova ponašanja vuk također predstavlja odanost, hrabrost, vjernost i pobjedu.

Vuk i Pun Mjesec – privjesak na lančiću

Simbol snage i slobode

Materijal: legura na bazi cinka (bez olova i nikla), staklo

Veličina privjeska: 3.6 x 2.7 cm

Duljina lančića: 52 cm

Cijena: 129 kn

Više:

Vukovi imaju posebno mjesto u povijesti čovječanstva. Ljudi su prepoznali karakteristike kod vuka i smatraju ga vrlo odanom životinjom.

Vukovi su bili prvi pseći ljubimci koji su pripitomljeni i tada se posebno isticala njihova inteligencija, žestina i lojalnost.

Vuk se kao simbol najčešće koristio kod domorodačkih plemena. Korišteni su u obliku totema i simbolizirali su unutrašnju snagu i snagu srca kod osoba koje su ih nosile.

Po keltskom mitu, sunce proždire vuk. U nordijskom mitu, divovski vuk Fenrir, ubija Odina u Ragnaroku (bitka za kraj svijeta). Rimskom bogu rata Marsu, je također vuk svet i vidjeti jednog prije bitke bio je znak pobjede.

Iako je vrsta vuka sklona varirati među raznim klanovima, mnogo indijanskih plemena koristilo je vuka kao simbol razuma i smjernice.

Neka plemena vjeruju se da se vuk vidi u zvijezdi Sirius.

Vuk predstavlja superiornu inteligenciju, lukavost, darežljivost, visok stupanj suosjećanja.

Pozitivna značenja ističu duboku povezanost sa svojom intuicijom i instinktima. S negativne strane, vuk bi mogao predstavljati doživljaj prijetnje ili nedostatak povjerenja u nekoga ili vlastite osjećaje ili radnje.

Vuk kao totem je podsjetnik da zadržite svoj duh živim i vjerujete svojim instinktima kako bi pronašli put koji će vam najbolje odgovarati.

Vuk i Pun Mjesec – privjesak na lančiću

Simbol snage i slobode

Materijal: legura na bazi cinka (bez olova i nikla), staklo

Veličina privjeska: 3.6 x 2.7 cm

Duljina lančića: 52 cm

Cijena: 129 kn

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here