Zabrane koje su donosile razne Vlade diljem svijeta, u najmanju su ruku neobične! Neke su odlučile stati na kraj reinkarnacijama, nekima su se zamjerili poklonici emo – kulture, ali sve te zabrane imaju nešto zajedničko: besmislene su i teško provedive!

Svako dijete može vam potvrditi da nema ništa slađe od zabrana. Pojedine Vlade, međutim, prilikom donošenja nekih bizarnih zakona kojim su branile koješta, bile su uvjerene da čine uslugu mladim naraštajima, ali odraslima. Što je sve ljudima palo na pamet braniti, donio je worldtruth.tv.

1. Grčka: Video igre

U 2002. godini, nekome u grčkoj Vladi palo je na pamet zabraniti video igrice! Razlog? Pokušalo se stati na kraj internet kockanju, ali nakon što su u Vladi priznali kako nisu u stanju razlučiti kockarske od bezopasnih igrica, posegnuli su za jednostavnijim rješenjem – zabranili su sve. Ubrzo nakon toga, lokalni grčki sudac suludi zakon je proglasio neustavnim iako on u pisanom obliku još uvijek postoji.

2. Kina: Vremeplov

Početkom 2011., Državna uprava za radio, film i televiziju u Kini odlučila je zabraniti svako putovanje kroz vrijeme! Pritom, naravno, nisu mislili na teleportaciju poput vožnje automobilom u filmu ‘Povratak u budućnost’, već na zabranu serija i filmova koji su u Kini vrlo popularni, a tiču se povijesnih stvari iz nekih davnih vremena. Kina je zaključila kako to nije dobro za njene stanovnike iz razloga što drame koje opisuju prošlost “ležerno  nameću mitove, imaju monstruozne i čudne zaplete, koristite apsurdne taktike, pa čak i promoviraju feudalizma, praznovjerje, fatalizam i reinkarnaciju.”

3. Rusija: Biti Emo

2008. godine, ruski zakonodavci odlučili su ograničiti djelovanje određenih društvenih skupina koje su etiketirali kao ‘opasne’. Tako su odlučili zabraniti ‘opasne teen trendove’ poput EMO kulture. Za većinu ljudi, to je samo tinejdžerska faza, ali za Ruse, ’emići’ su opasni likovi s oslikanim licem, crnom kosom, crnom odjećom, piercingom i čavlima u remenu. Dušebrižnici su zaključili kako EMO kultura potiče samoubojstva, depresiju, socijalno povlačenje i općenito promiče negativnu ideologiju. EMO – poklonici su učinili sve da dokažu svoju bezazlenost, ali ruski zakon je neumoljiv – zabranjeni su do 2020. g.!

4. Kina: Reinkarnacija

Ako nemate dozvolu kineske Vlade – ništa od reinkarnacije! Iako to za većinu stanovnika nije neki problem, za budističke redovnike to je vrlo komplicirano. Smatraju da je “važan korak institucionaliziranja upravljanja reinkarnacijom” koji čini njihova Vlada, nepošten pokušaj da se umanji utjecaj Dalaj Lame i ograniči budističko djelovanje koje je još uvijek snažno u Tibetu. Trenutni Dalaj Lama star je 77 godina, a on se odbija ponovno roditi u Tibetu dok je pod kineskom kontrolom.

5. Kuba: mobiteli

Tijekom vladavine Fidel Castra, samo posebne face kao što su rukovoditelji koji rade za inozemne tvrtke ili visoki dužnosnici Komunističke partije, mogle su imati mobitel. Ne zato što je za ostale bio preskup, nego zato što im je to zabranio Fidel Castro koji je ovaj svoj zakon branio tvrdeći da su ograničenja ‘potrebne žrtve u borbi ideja’ protiv SAD-a. Kada je Raul Castro, mlađi Fidelov brat, preuzeo kontrolu 2008. na Kubi, jedan od njegovih prvih poteza bio je ukidanje zabrane korištenja mobitela.

http://www.dnevno.hr/magazin/lifestyle/82006-procitajte-pet-najbizarnijih-zakonskih-zabrana.html

Prethodna objavaIluzija
Slijedeća objavaJohanna Budwig: izliječite rak hranom!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here