lenormand

Merkur će se kretati retrogradno od 10.5. do 3.6.2022. Nemojte se iznenaditi da se planovi koje ste imali jednostavno, sama od sebe, pomaknu, a neka da se otkažu u zadnjem trenu. Pazite na sebe i na lošu tj. usporenu organizaciju. Ako nešto planirate, to vam neće biti od neke koristi, jer kada Merkur ide unazad, planiranje ne znači puno.

atma.hr – 52
Lenormand karte, karte za proricanje prozvane su prema znamenitoj francuskoj proročici Marie Anne Lenormand (1772.-1843.). Predstavljaju najpopularnije karte za proricanje sudbine nakon tarot karata. Danas se gotovo bez iznimke koristi manji špil koji se sastoji od 36 karata, koji je nastao početkom 19. stoljeća. Veliki špil je koristila sama Madam Lenormand i taj se sastoji od 54 karte, a stvoren je prema uzoru na tarot karte poznatog francuskog okultiste Etteille (1738.-1791.). Prve karte nazvane njenim imenom počele su se proizvoditi svega nekoliko godine nakon smrti Madam Lenormand, kada je izdan špil od 54 karte za proricanje uz 5 knjiga koje su se bavile temama astrologije, hiromantije itd.

Nevezano za karte koje tumačim, planet Merkur kretat će se retrogradno od 10.5. do 3.6.2022. Nemojte se iznenaditi da se planovi koje ste imali jednostavno, sama od sebe, pomaknu, a neka da se otkažu u zadnjem trenu. Pazite na sebe i na lošu tj. usporenu organizaciju. Ako nešto planirate, to vam neće biti od neke koristi, jer kada Merkur ide unazad, planiranje ne znači puno.

Pazite se i u prometu. Komunikacija će biti loša, čak i onima koji su jako vješti govornici neće biti bajna pa zato kada vodite neke bitne razgovore, mudro birajte riječi. Nije preporučljivo niti neke planove i dogovore raditi tj. potpisivati ugovore u ovom periodu. Nastojte to sve prebaciti iza 3.6. ove godine.

OVAN

Ovo je period koji je jako povoljan za većinu pripadnika ovog znaka. U ovom mjesecu će neki od vas shvatiti da više vremena moraju posvetiti tome da vole sebe. Lijepe vijesti vam predstoje, posebno vama koji ste u vezama koje su u početku i tu se vide jako lijepi romantični trenutci. Jako ćete se sigurno osjećati u krugu dragih ljudi ili vaše obitelji.

Jako dominantna energija je u vama. Jasno vam je sve u kojem smjeru trebate krenuti, jer dosta je vas koji ste na životnim prekretnicama. Vrlo ste vezani za mušku osobu koja vam je krvno srodstvo i ovog mjeseca će vam goditi blizina te osobe.

Možete dosta kvalitetnih savjeta dobiti od te osobe. Neki od vas će biti malo rastrgani između obitelji i neke promjene koja prati vama dragu osobu. Tu će biti u vama samima borba u tišini između lijepog i ružnog. Za vas koji ste slobodni, moguće novo poznanstvo, iz kojega će izaći i ljubav, a sve to ide poznanstvom koje će početi na nekom javnom mjestu. To će biti jako karizmatična i direktna osoba.

Mogu se dogoditi i nenadani troškovi, a pazite i na bliske ljude, bit će situacija da vam netko traži pomoć financijsku. Isto tako, nemojte se uvijek prema svima postavljati otvoreno i iskreno, jer nisu svi kao vi.

atma.hr – 52
BIK

Ovo je mjesec teške i zanimljive energije i bit ćete pred nekim bitnim odlukama. Na kraju odlučite da više gledate sebe i idite putem koji će biti bolji po vas. Vaši potencijali će izaći na površinu bilo da se radi o poslu ili emotivnoj vezi, ali svakako vam idu bolji i kvalitetniji dani. Neke od vas čeka preseljenje ili ponuda neka novog posla, a sve to će vam kasnije kroz vrijeme biti korisno. Neki od vas će ovog mjeseca dobiti neke vijesti koje bi mogle prekinuti toksičan odnos, bilo da se radi o emotivnom ili prijateljskom odnosu.

Pazite se pretjerane konzumacije cigareta, alkohola ili nekog načina razmišljanja, koji vam samo šteti. Podršku ćete imati svakako od prijatelja koji vam istinski misle dobro, a ujedno ide vam na psihičkoj razini pravo rasterećenje gdje ćete se trgnuti i napravit ćete neki korak koji će vam samo kvalitetnije postaviti život na duži vremenski period.

Moguća je i financijska pomoć u ovom periodu ili neki novac koji duže čekate. Neki od vas bi mogli ići na neka slavlja i tu bi vam se mogla otvoriti neka mogućnost koja vam nosi nove početke, a prije toga stavljate točku na prošlost.

Vi koji ste zauzeti, u vezi ili braku, imate kraj sebe jako kvalitetnu osobu koja je jako emotivna i koja vas jako osjeća. Slobodni, moguć početak nečega novog, ali to će se na vašu odluku u samom početku sakrivati, čisto da si date vremena da se upoznate.

BLIZANCI

Ovo je mjesec kada će vam sva razmišljanja biti okrenuta ka novcu, poslu i ostalom materijalnom. Moguća i suradnja s nekim novim osobama, odakle ide i jako kvalitetan timski rad, gdje ćete moći svakako naučiti i nešto novo, a to će vam tek pravu sreću donijeti kroz budućnost. U ovom mjesecu vaša dominacija će izaći na površinu.

Idete ka ostvarivanju nekih planova koje ste si prije nekoliko mjeseci zacrtali. Kod nekih žena u ovom znaku, postoji muškarac koji je jako dominantan i koji pokušava sve vrijeme preuzeti kontrolu nad vama, a to nikako ne ide uz vaš karakter. Jako nedefiniran odnos i kao da nemate sve jasno pred sobom s tim čovjekom. Čut ćete vijesti koje će vam popraviti pogled na posao i bit ćete jako sretni zbog toga te ćete imati još više volje za rad.

Čuvajte se sukoba i okruženja gdje osjećate da je dosta napeto, radije se maknite odatle, jer gdje vam ne odgovara atmosfera nećete se lijepo osjećati, a to vam ne treba. I gledajte ako ikako možete da se maknete iz nekih prijateljskih odnosa koji su toksični, samo vas guše, a to vam nikako ne treba.

Vama koji očekujete suradnju s nekim preko granice ili s osobom koja dosta putuje, znajte da to ide ka jako dobrom ishodu. Imat ćete dva izbora, gdje ćete se morati opredijeliti. Tu malo više koristite razum, nemojte ići srcem nego gledajte ono što je najbolje po vas.

atma.hr – 52
RAK

U ovom mjesecu može se dogoditi komunikacija koja vam i neće baš sasvim odgovarati, ali će vam samo otvoriti oči na način da se ne zadržavate više u društvu te osobe u bilo kojem smislu, jer nitko nije tu da vama određuje način života, to je samo vaša stvar. Slobodni mogu očekivati neki flert ili kratkotrajnu avanturu, a na vama je hoćete li vi to prihvatiti ili ne.

Nekima od vas, moguće poznanstvo s osobom koja nije iz vašega grada i dosta putuje, ali znajte da se radi o osobi koja ima jak karakter i čvrsto stoji iza svake svoje riječi. Ovo je jako lijep period za vas i nastojte svaki dan ovog mjeseca iskoristiti što kvalitetnije po vas. Poslovno, imat ćete šanse da sve konce držite u vašim rukama i da se na kraju mjeseca osjećate jako ponosni sami na sebe.

Obiteljske stvari rješavate s dosta bliskim osobama, a isto tako razmislite je li vam potrebna pauza malo od svih, čisto da napunite baterije. Manji troškovi slijede u ovom mjesecu, jer vi ne trošite novac olako, stoga ćete svakako tu potrošnju i nadoknaditi. Nemojte samo ići prebrzo u neki odnos i ne dajte svakome da vam dijeli savjete, jer to bi bila greška po vas. Slušajte svoje srce i intuiciju i nećete sigurno pogriješiti.

Dosta ste okrenuti obitelji i vi koji ste imali prekide ili ste se razočarali u nekog s emotivne strane, sada će vam boravak s obitelji ili dragim osobama samo dobro doći. Na taj način ćete se i osloboditi negativne energije, ali i dobiti neku vrstu motivacije za dalje.

LAV

U ovom mjesecu vi koji ste u braku ili vezama, osjećat ćete pravo emotivno ispunjenje, jer ovo je odnos koji ima sve izglede da traje. Jako lijep i mjesec pun pozitivne energije. Sve što ste si zacrtali u nekim vašim očekivanjima sada ima izglede da se dovede do sretnog ishoda po vas. Razgovor koji slijedi u ovom mjesecu i koji vam je bitan, samo će vam odagnati od vas neke strahove koji vas već duže muče.

Vi koji idete na slavlje, očekujte tu neke lijepe vijesti koje će vam biti ugodno iznenađenje. Nemojte brzati u ovom periodu, dajte si samo strpljenja, da ne ide sve kako ste vi to navikli, lavovski, sada i odmah. Postoji mogućnost da se dogodi jedan neugodan razgovor s osobom koja ima s vama neke veze glede posla, tu se nastojte suzdržati ako ikako možete i koristite se mudrošću.

Ta osoba će prijeći granicu kulture, ali to nije vaša razina pa se radije maknite, nego da date nekome za pravo da vas izbaci iz takta. S druge strane, moguća suradnja, s novim osobama, ali jako kvalitetna, od čega ćete si nadalje skupljati nove kontakte vama dobre za budućnost. Slobodnim Lavovima pojavit će se nova osoba, a to će biti i neka nova šansa i promjena, čak i poslovno, koja će biti jako dobra po vas.

Malo ćete imati osjećaj da to nije za vas, ali nemojte nagliti. Ako malo samo date prostora, otvaraju vam se nove mogućnosti. Neke od vas, očekuje razgovor s osobom iz prošlosti. Ovo želi baš ta druga osoba, ne vi, ali ne donosi vam dobro nego samo stres pa ne dajte da vas to obuzme, tj ogradite se.

atma.hr – 52
DJEVICA

Neke pripadnike ovog znaka očekuje bitan razgovor ovog mjeseca koji nosi itekako pozitivne promjene. Očekujte razgovore putem telefona, društvenih mreža – i to sve ide ka pozitivnom ishodu po vas te vam nosi neke nove i lijepe romantične trenutke. Jako promjenjiv mjesec, kada će se razmjenjivati dani i pozitivni i negativni.

Neke od vas muči prošlost pa se probajte okrenuti sebi, a ne gledati unazad. Povući će vas i kupovina, samo s tim nemojte pretjerati, vama tek ide kasnije kroz mjesece ove godine da ćete moći financijski odahnuti, vaš rad i trud će se naplatiti pa onda ćete moći i više trošiti. Slobodnima se vidi novo poznanstvo s nepoznatom osobom koja je jako inteligentna i uz tu osobu će se dosta toga postaviti na svoje mjesto.

I neće biti stresa u vama, kao na svakom novom početku ako se odlučite reći „da“. Jako velike promjene se vide, pazite se samo nesanice, treba vam odmor, barem u vidu sna. Posvetite se sebi, odmarajte se i sklanjajte od nekih stresnih situacija, jer ne treba vam da nervozu i tuđu i svoju skupljate u sebi.

Ako vi koji ste slobodni budete imali i više udvarača, mogli biste se ponašati totalno nezainteresirano, a ujedno vam je ovo vrijeme da se poslovno podižete. Vi koji ste se riješili educirati, ovo je jako dobra ideja i uz čekanje na kraju vam se vidi i financijska sreća.

ASTRO NATALNA KARTA BANNER

VAGA

U ovom mjesecu, većini vama u ovom znaku, vidi se da će neke želje koje ste držali u sebi, sada jedna po jedna ostvariti, bilo da se radi o poslu ili emocijama. Jako lijep mjesec pun novih mogućnosti. Mogući i neki dobitak, koji i očekujete, to ide ka pozitivnom ishodu po vas. Za jedan dan se ništa ne događa, a ovo je nešto gdje je otišlo dosta vašeg strpljenja. Mjesec u kojem se možete osjećati zaista ispunjeno i sretno.

Nekima od vas se vidi putovanje u ovom mjesecu, nebitno je li to u vašoj matičnoj zemlji ili van granica, dobro će vam doći. U ovom mjesecu, okrenut ćete se od nečega što vas je do sada jako opterećivalo. Idite ka nekom novom cilju i malo više mislite na sebe. Sve to novo će vam uzrokovati dozu straha, ali ide i pozitivno iznenađenje, kojem ćete se na kraju jako razveseliti.

Od strane ženske osobe, nekima od vas, pristižu jako lijepe vijesti, a radi se o uspješnoj i kvalitetnoj osobi. To će jako razveseliti i vašu obitelj i bliske ljude, koji vam žele istinski dobro. Jedino se pazite mogućeg udvaranja i šarma osobe koja bi vam mogla odgovarati na prvi pogled, ali to je netko tko misli samo na sebe i dalje od flerta ne misli. Dobro pazite što vam treba i je li to nešto za vas.

Pazite se da si ne date više oduška glede novca, da previše ne potrošite. Isto tako se pazite osobe koja je spletkarila, sada je vrijeme kada će se sve pokazati, razjasnit će se tko je tko.

atma.hr – 52
ŠKORPION

Većini će se u ovom mjesecu pojaviti osoba iz prošlosti, a na vama je hoćete li toj osobi dati šansu ili ne. Karte su vam dosta fokusirane na sreću u obitelji. Do sada ste imali veliki poticaj od obitelji, sada je vrijeme da im to vratite nazad na neki svoj način. Ako prošlost ostavite iza sebe, zaista vam idu neka ljepša vremena. Ako ste izgubili posao ili prekinuli vezu, nemojte da vas to deprimira, gledajte naprijed i ne brinite.

Jako lijep mjesec vas čeka. Samo gledajte sebe, sve vam kroz događanja ide ka tome da se neka nova vrata otvore za vas, gdje vas čeka puno novih mogućnosti. Vi koji ste roditelji, djeca će vam u ovom periodu biti jedna velika motivacija. Nekima se vidi put, ali na duže pa tako vi koji to planirate, znajte da je to nešto što vam može donijeti samo dobro, iako se vi još premišljate bi li trebali ići ili ne.

Slobodnima se vidi susret s osobom, koja ima dosta kontakta na sve strane i rado je viđena u društvu. Događanja koja vam idu, ako se odlučite za ovu osobu, nose vam jako sretne dane. Ovo je netko tko vam zaista odgovara po svemu. Vama koji želite prinovu u obitelji, ovo je vrijeme kada je sve na vašoj strani.

Vi koji ste u vezi koja nije dobra, gdje je bilo puno svađa i mirenja, ne bi se trebali vraćati više na to, jer nikako nije dobro za vas da se taj odnos produžava. Radije se okrenite novoj ljubavi. To će biti sasvim nova priča koja je dobra po vas. Razmislite dobro hoćete li ići dalje ili ćete biti okrenuti prošlosti gdje ste bili dosta povrijeđeni.

banner za knjige NOVAC I ZAKON PRIVLACENJA

STRIJELAC

Puno situacija koje su vas pratile, a s lošim ishodom u prošlom periodu, sad vam daju šanse da iz tog svega izađete kao pobjednik, a i da budete ponosni sami na sebe. Energija u ovom mjeseca vam je sva na novcu, a imat ćete i podršku žene koja vam itekako misli dobro. Postavite ciljeve i odradite ih jedan po jedan, jer će ići sporije nego biste vi to htjeli, ali svakako će biti jako pozitivan ishod po vas.

Dosta lijepog vam nosi ovaj mjesec. Napokon ćete se posvetiti sebi samima nakon duže vremena. Bavit ćete se nečim što vas ispunjava i što volite. Ako neki od vas rade na tome da dobiju prinovu, ovo je vrijeme za to ili ćete čuti za nekog iz obitelji da im dolazi novi član. Mijenjate neke stvari u životu, prošli mjeseci su vam jako bili naporni, ali sada ćete staviti veliku točku na sve i okrenuti se sebi samima.

Bilo da je prekid posla ili veze u pitanju, strah koji je u vama od ranije, sada će jednostavno sam po sebi nestati i ta vatra u vama koju imate će vam dati da idete naprijed. Vama itekako treba mira, sada je vrijeme da to i ostvarite. U ovom periodu imate šanse i da se razočarate, mali broj vas, a to će vas dovesti do toga da samo sagledate stvari onakve kakve jesu. Isto tako ćete se jako brzo podići iz te situacije, a tu će vam uveliko pomoći kvalitetna druženja s ljudima koji vam itekako dobro misle.

Dajete sebe u posao, tu nalazite sreću i mir, a i nakon nekog vremena i financijsku korist. Reći ćete sami sebi da se više ne želite fokusirati na prošle događaje i gledajući naprijed, ide vam vrijeme da zauzmete dominantan stav. Davati više šansi poslu ili osobi koja toga nije vrijedna ne ide uz vas – i držite se toga.

atma.hr – 52
JARAC

U prošlosti je bio jako stresan period za vas koji ste u emotivnim vezama, a sada vam pristiže stabilnost. Slobodnima je moguće zaljubljivanje pa čak i flert, na vama je hoćete li reći da ili ne. Vi koji imate neku umjetničku crtu u sebi, sada će vam se dogoditi neki novi kontakti na tom polju koji vam mogu samo dobro donijeti za budućnost. U ovom mjesecu većina će iskusiti stabilnost i mir što se tiče financija. Idite za vašim ciljem, neće vam biti žao.

Vama koji ste u vezi ili braku, malo samo radite na tome da ne budete preteški i ne dajte da vam obaveze uzmu sve lijepe trenutke s vašom drugom polovicom. Čak i kada vidite da vam je monotono u vezi ili braku, znajte da će ti dani proći. Zajednički ćete mijenjati to sve. Unesite malo vedrine u vaše dane – i sami znate da će vam itekako dobro doći. Nekima od vas koji ste slobodni, moguće je poznanstvo preko posla, a radi se o nekome tko jako voli novac i tko je dosta ambiciozan.

Netko tko voli stabilnost, nije nagao nego ide korak po korak u svemu i nadasve uspješan. Ovo je mjesec kada skoro svi mogu očekivati neka nova ljubavna događanja, ali i bitne promjene. Malo ćete mirovati, malo ćete željeti dva dana u jednom. Pazite se prevara u ovom mjesecu, u bilo kojem smislu.

banner GHERI COTTON

VODENJAK

Ovo je mjesec kada su vam poslovna događanja daleko ispred ljubavnih i sada dolazi uspjeh i nešto lijepo što vi već duže želite. Bit će dana kada ćete biti dosta zbunjeni, a vidi se i da je moguće da otkrijete neke tajne. Tu se strogo vodite vašim unutarnjim osjećajem koji će vam itekako jasno reći što je ono pravo za vas. Odvagnite ako treba i dva puta kada donosite neke bitne odluke.

Bit ćete dosta osjetljivi u ovom periodu, stoga ne dajte da vam nebitne osobe samo unose nervozu svojim nebitnim pričama. Dosta obaveza imate cijeli mjesec, toliko da će vam dan biti nekada i prekratak. Nemojte još više stvari preuzimati na sebe, vi ste jedno biće ne petero njih. Zanimljivo je da vas čeka susret s osobom koja je neozbiljna i to ne ide uz vas. Ako ste slobodni ovo vam nikako ne treba, jer će sve se završiti i prije početka.

Dosta vas čeka informacija glede posla. Bit će dosta pozitivnih koje će vas jako razveseliti. Ako surađujete s ljudima koji nisu iz vašeg kraja, otvaraju vam se i novi kontakti, a i vide se neke nove aktivnosti, sve to itekako ima smisla za vašu budućnost, ako gledamo na financije.

Ako vas opterećuje prošlost, tu se vidi promjena velika. Netko tko je na nekoj većoj poziciji, uz kvalitetan razgovor možete dovesti do toga da se prošlost otpusti i da idete naprijed puno kvalitetnije nego prije. Vi ste osoba koja ne pripada ovom vremenu, stoga nastavite tako i dalje.

atma.hr – 52
RIBE

Za većinu pripadnika ovog znaka, vidi se da je ovo mjesec koji će donijeti puno lijepog provoda, društvenih događanja, a i novih poznanstava za vas koji ste slobodni. Iskoristite svaki dan, jer ovi dani se vratiti neće. Ovo je vrijeme kada ćete biti jako ispunjeni. Ljubav je riječ koja će ukratko opisati ovaj mjesec. Podršku za sve to što vam dolazi pristiže od žene koja vam itekako dobro misli i koja vas iskreno voli svim srcem. Jedno jako lijepo iznenađenje vam ide glede novca i to će vam dati neku malo bolju stabilnost za dalje.

Lijepo iznenađenje vam dolazi i iz kruga familije. To uzrokuje da i poslovno počnete nešto novo, a ta promjena vam nosi stabilnost. Jako ćete se osjećati ponosni sami na sebe. Od vas će se tražiti u tim vašim ciljevima da date sve od sebe, ali to će vam se itekako isplatiti. Ovo je mjesec kada nećete imati vremena biti uspavani, ali energija će vas sama voditi. Jako je bitna komunikacija s nekim tko živi daleko, većini od vas, čak se može dogoditi, ako ste slobodni, da uđete u vezu na daljinu.

Potrebno će biti čekanje, ali neće niti vama ni drugoj strani biti žao čekati na nešto što vrijedi. Vi koji ste bilo razočarani u emotivnom životu pa ste napravili pauzu, to je bila dobra odluka, čisto da rasteretite misli i prošlost ostavite u prošlosti, sada vam ide vrijeme da čista srca idete dalje.

Ako imate kontakte s nekim tko živi daleko, vanjština te osobe će imati utjecaja na to da vi kažete “da”. To je netko tko će vas željeti povesti na neka društvena događanja, da se oboje rasteretite, ali i da se bolje upoznate.

Slavenka Polojac