Foto: commons.wikimedia.org

Djevice, podignite malo glas tamo gdje treba pa se probajte izboriti za svoje želje. Nema svrhe uvijek raditi kako netko drugi kaže. Ako ste u vezi ili braku, može doći do zahlađenja i do problema u komunikaciji. Škorpioni, u ovom mjesecu se vidi mogućnost poznanstva s nekim novim poslovnim partnerom, ali nikakve ugovore nemojte potpisivati do 15.5., no razgovarati i pripremati to možete. Pristižu nove prilike, zato sada napravite plan, a kasnije grabite svoje šanse koje su itekako zaslužene.

atma.hr – 52
Lenormand karte, karte za proricanje prozvane su prema znamenitoj francuskoj proročici Marie Anne Lenormand (1772.-1843.). Predstavljaju najpopularnije karte za proricanje sudbine nakon tarot karata.

Danas se gotovo bez iznimke koristi manji špil koji se sastoji od 36 karata, koji je nastao početkom 19. stoljeća. Veliki špil je koristila sama Madam Lenormand i taj se sastoji od 54 karte, a stvoren je prema uzoru na tarot karte poznatog francuskog okultiste Etteille (1738.-1791.). Prve karte nazvane njenim imenom počele su se proizvoditi svega nekoliko godine nakon smrti Madam Lenormand, kada je izdan špil od 54 karte za proricanje uz 5 knjiga koje su se bavile temama astrologije, hiromantije itd.

Kao i do sada u mojim prethodnim tekstovima, ovo su generalna otvaranja. Takve vrste prognoza, ne moraju rezonirati sa svima. Ako kod opisa događanja za vaš znak, nema to nešto navedeno što bi vas interesiralo, znači a se u to vrijeme neće ništa bitno događati, u nekom određenom segmentu života. Vrijeme ako će biti navedeno, tumačim kao krajnju granicu da se nešto dogodi. Dakle, može se dogoditi i prije tog vremena kako je navedeno.

OVAN

U prvoj polovini petog mjeseca, većini  pripadnika ovog znaka, izgledat će kao da sve stoji u mjestu i da se ne događa ništa. Tu malo stanite i razmislite o svojim financijama, što i kako dalje, jer vam je to dobro vrijeme da neke stvari posložite i isplanirate za dalje. Nemojte nikako nagliti s odlukama, sve do 15.5..

Nekima od vas nenadano bi se malo mogle popraviti financije. Što se tiče obitelji, očekuju vas lijepi zajednički trenutci.

Vi koji imate emotivnog partnera, ukoliko primijetite emotivno udaljavanje od druge strane, znajte da je to samo trenutno, a i da je ovo dobro vrijeme da se razgovorima popravi problem.

Slobodni, ako se dogodi novo poznanstvo, dobro otvorite oči, a i svaku lijepu riječ dobro odvagnite kako bi uvidjeli je li sasvim iskrena. Malo si dajte oduška, na način da se relaksirate na bilo koji način, jer to će vam pomoći da se nakon retrogradnog Merkura vratite, da budete onakvi kakvi jeste.

atma.hr – 52
BIK

U prva dva tjedna petog mjeseca moglo bi biti dosta poteškoća u poslu. Pazite na rokove i nastojte da ne dođete u konflikt sa suradnicima. Jer gore je retrogradni Merkur pa malo smirite tenzije u sebi do polovine mjeseca.

Vi koji razmišljate o novom poslu, počnite barem u ovo vrijeme praviti neke planove oko toga.

Ako vidite da ste rastrgani između posla i obitelji, malo stanite i razmislite što vam je bitnije. U drugoj polovini petog mjeseca vam je takvo vrijeme da nećete moći stati s poslom, zato malo zastanite. Nemojte očekivati ne znam kako veliki pomak, ali prve korake ka naprijed da.

U ljubavi, vi koji imate partnera, pazite ako upoznate osobu sa strane, da vam to ne bi ugrozilo postojeću vezu ili brak. Nastojte da imate dovoljno sna, a i probajte si tako složiti život da sebe  stavite na  prvo mjesto.

BLIZANCI

Što se tiče posla, u prva dva tjedna, bit će dosta situacija u kojima ćete osjećati kao da vas nešto vuče unazad. Merkur koji ne ide direktnim hodom, malo će vas blokirati. Ali nema potrebe da se brinete, to je prolazno. S druge strane, to je dobro jer ćete malo bolje pogledati svoje neke planove, a samim tim i srediti neke eventualne propuste.

Ako radite među ljudima, malo se distancirajte od drugih koji vode tuđe živote tijekom radnog vremena. Oni pripadnici ovog znaka, koji su planirali neki odmor, dobro vrijeme za to je iza 15.5..

Ako razmišljate da renovirate svoj životni prostor, sada je pravo vrijeme za to, ovisi sve koliko vam daju mogućnosti. Vi koji ste u dužim vezama ili živite zajedno, moguće je da ćete vi ili druga strana poželjeti da se vaša veza popne na neku višu razinu nego što je to do sada bilo.

Dosta ste umorni pa se probajte rasteretiti, jer bi ovo moglo prijeći u kronični umor, zato mislite na sebe.

atma.hr – 52
RAK

Što se tiče posla, vide se neka usporenja i kao da će vas nešto kočiti da idete naprijed, kako ste vi to očekivali. No to je prolazno, stoga nemojte da vam to previše zadaje brige. Mogući su manji problemi u komunikaciji s kolegama na poslu i to bi vas moglo malo izbaciti iz takta.

Malo probajte bolje sagledati tko vam treba biti u blizini na poslu a tko ne, jer manje stresa od takvih rezultira većom produktivnošću u poslu. Nekima moguć novi posao ili suradnja s prijateljem.

U ovom mjesecu, vi koji ste u vezama ili braku vidi se dosta svađa. Probajte nekako da se svađe pretvore u kvalitetne razgovore, lakše ćete funkcionirati u svakom smislu.

Što se tiče zdravlja, ako se probate sačuvati od stresa, nikakve poteškoće s te strane se ne vide.

LAV

Manje poteškoće se mogu očekivati na poslu, posebno Lavovi koji imaju poslovne partnere. Ako neki od vas imaju vlastiti posao i zaposlene, malo pogledajte tko vam nije pouzdan pa završite suradnju, bez puno tenzija. To ništa nemojte previše uzimati srcu, nema svrhe.

Ako radite za drugoga, moguće da će se dogoditi neke promjene, malo bolje po vas. Nemojte ulaziti nepromišljeno u nešto novo do zadnjeg tjedna petog mjeseca.

Lavovi u braku mogli bi u ovom mjesecu imati neke poteškoće u komunikaciji. Bitno je da vi i druga strana znate da nema stavljanja problema na čekanje, razgovarajte, ali bez tenzija s vaše strane, ako je moguće.

Vi koji neko vrijeme imate problem u vezi, koji bi mogao povesti kraju, slušajte svoje unutarnje “ja” i sigurno će vam se puno toga razjasniti, shvatit ćete je li vas netko vrijedan ili ne.

Ako ste si nekih par dana dali oduška, za zdravlje se ne vide neke veće tegobe.

atma.hr – 52
DJEVICA

Malo podignite glas tamo gdje treba pa se probajte izboriti za svoje želje. Nema svrhe uvijek raditi kako netko drugi kaže. Ovo je mjesec, koji vam neće nešto posebno biti uspješan na poslu, vama tek tamo kasnije predstoji vrijeme za to, a sada je bitno da se koliko-toliko izborite za sebe.

Nemojte nikako stati, kada vidite da vam ne ide ništa od ruke. Zadnjih desetak dana ovog mjeseca situacija na poslu će se malo popraviti, stoga je sada potrebno samo strpljenje. Što se tiče novca, bit će uspona i padova.

Ako ste u vezi ili braku, može doći do zahlađenja, a i do malo problema u komunikaciji. I neka se neki od vas ne iznenade, ako vam druga strana jasno kaže da se osjeća zapostavljeno.

Odmarajte se što je više moguće i nemojte se tijekom ovog mjeseca u ničemu forsirati.

VAGA

Sve do zadnjega tjedna petog mjeseca, dosta obaveza u poslu će vam se same od sebe pojavljivati i to često i nenadano. Znajte da vam je to “poslao” retrogradni Merkur pa dok on ne krene u normalan hod, nastojte da vam to ne zadaje stres.

Ako imate svoj vlastiti posao, pazite na financije u ovom mjesecu. Ako imate u poslu kontakte iz inozemstva, zadnjih sedam dana mjeseca će se popraviti poslovni rezultati iz tog pravca. No, financije vam neće biti loše, a i možete računati na pomoć bliskih osoba.

Slobodnima se vidi zanimljivo poznanstvo i to na nekom javnom mjestu, gdje će biti više ljudi. Vi koji imate djecu školske dobi, manji problemi što se tiče discipline u učenju.

Malo probajte voditi što zdraviji način života, sa što manje nezdravih navika.

atma.hr – 52
ŠKORPION

U ovom mjesecu se vidi mogućnost poznanstva s nekim novim poslovnim partnerom, ali nikakve ugovore nemojte potpisivati do 15.5., no razgovarati i pripremati to možete. Ovo su za vas nove prilike, zato sada napravite plan, a kasnije grabite svoje šanse koje su itekako zaslužene.

Ako postoji neki problem u poslu, znajte da će ishod biti jako dobar po vas. Ako radite za drugoga, vidi se šansa za napredak u ovom mjesecu, do vas je koliko ćete je iskoristiti.

Oni koji planiraju poslovni put, ishod puta je u vašu korist. Što se tiče novca, ne vide se neki nenadani troškovi.

Što se tiče obitelji, posvetite se svojim najdražima. Neki u ovom znaku bi mogli ponovo popraviti kontakt s nekim iz obitelji s kim je komunikacija duže slaba ili nikakva. Roditelji u ovom znaku neka malo više posvete pažnju djeci, a posao neće pobjeći. Pazite se umora.

STRIJELAC

U prvoj polovini mjeseca, vidi se rad na nečemu što ste počeli puno ranije. Pazite da ne uđete u manje trzavice s kolegama na poslu, pogotovo ako ćete izlagati neke svoje nove ideje. Nekima od vas se vidi mogućnost novih poslovnih ponuda. No, ma kako to dobro bilo po vas, nemojte nikakve ugovore potpisivati u prva dva tjedna ovog mjeseca.

Što god da vas muči glede posla, sada se neće samo tako riješiti, ali druga polovina godine vam je jako dobro vrijeme za napredak kakav si želite. Dobar odnos u obitelji – nastojte sačuvati to i dalje, kada dođe ono vrijeme da ne znate kuda ćete od poslovnih obaveza.

Vama koji imate emotivnog partnera, vide se jako lijepi zajednički trenutci. Pazite se sukoba s nekim od starijih osoba iz vaše familije. Birajte riječi.

Ovo je mjesec kada ćete osjećati manjak energije, zato gledajte da imate dovoljno sna.

atma.hr – 52
JARAC

Vi ćete u ovom mjesecu biti više okrenuti obitelji nego poslu, što i nije loše, jer ti trenutci se ne mogu zamijeniti ničim materijalnim. A i s druge strane, sve će vam se činiti u ovom periodu otežano, a čemu onda forsirati, potrebno je samo strpljenje. Opustite se i ne naglite nikuda i ničemu.

Vi koji ste imali prekid neke suradnje s osobama iz daleka, moguće je da krajem ovog mjeseca obnovite te kontakte, što je samo dobro po vas. Manji problemi s novcem, ali nemojte misliti da je krivnja vaša, to je takvo vrijeme naišlo i sada samo treba pričekati. Nemojte kupovati nepotrebne stvari.

Vi koji ste u vezi, a vidite da je u krizi, dajte si truda i iskoristite ovaj mjesec da je na bilo koji način popravite. Vrijeme je nešto što ide i vratiti se neće pa ga posvetite voljenoj osobi.

Slobodni u ovom mjesecu imaju šansu za novi početak – i nemojte radi nečeg lošeg iz prošlosti propustiti ovu šansu.

VODENJAK

U prvih dva tjedna ovog mjeseca nećete imati neke pretjerane energije za posao, već ćete raditi eto tek što morate. Više ćete se okrenuti sebi i bliskim osobama iz vaše obitelji. Ukoliko radite na nekim projektima, to će zahtijevati vašu potpunu pažnju pa nastojte da vam se ne dogode neke sitne greške koje vam kasnije mogu samo otežati stvari.

Nemojte da vam rade stres ljudi oko vas, jer bi uslijed te negativne energije od drugih, vaše raspoloženje moglo malo varirati. Uslijed retrogradnog Merkura, na neke bitne stvari nećete moći utjecati, ali krajem mjeseca dosta toga se vraća u normalu. Što se tiče novca, normala.

Ovo je jako dobar mjesec za parove u novim početcima, a i za one koji ne žive na istoj adresi. Oni u braku će više nego ikada dati pažnje i ljubavi obitelji.

U ovom mjesecu ćete osjetiti pad energije pa kad vam god mogućnosti to daju, odmarajte.

atma.hr – 52
RIBE

Neki pregovori koje imate u vezi posla će ići otežano i usporeno, ali nemojte da vam to radi stres, planeti rade svoje, naoružajte se strpljenjem. No svakako ćete se uz trud, maknuti s mjesta.

Ako si planirate poslovni put, vidi se dobar ishod po vas od tog putovanja. Što se tiče novca, ne vide se neki veći problemi.

Ako ste slobodni, vrlo je moguće da upoznate nekog novog, vjerojatno na nekom putovanju. U obitelji jako lijepi zajednički trenutci. Vi koji ne živite zajedno, ovo je idealno vrijeme da popravite neka emotivna udaljavanja, ako osjetite da ih ima.

Ako imate neke kronične bolesti, posjetite liječnika, nikako nemojte zanemariti sebe.

Slavenka Polojac

slavenka8_