Foto: commons.wikimedia.org

Rakovi, sve što ste unazad neki određen period planirali, sada možete realizirati i to posebno u prvih 14 dana ovog mjeseca. Za sve ono strpljenje u prošlom periodu sada vas Univerzum nagrađuje. Jarci, vi ste toliko jaki, da vam ništa nije nemoguće. A u ovom mjesecu posebno. Pojedini pripadnici ovog znaka koji su tek ušli u neki novi emotivni odnos mogu očekivati lijepe i romantične trenutke.

atma.hr – 52
Lenormand karte, karte za proricanje prozvane su prema znamenitoj francuskoj proročici Marie Anne Lenormand (1772.-1843.). Predstavljaju najpopularnije karte za proricanje sudbine nakon tarot karata.

Danas se gotovo bez iznimke koristi manji špil koji se sastoji od 36 karata, koji je nastao početkom 19. stoljeća. Veliki špil je koristila sama Madam Lenormand i taj se sastoji od 54 karte, a stvoren je prema uzoru na tarot karte poznatog francuskog okultiste Etteille (1738.-1791.). Prve karte nazvane njenim imenom počele su se proizvoditi svega nekoliko godine nakon smrti Madam Lenormand, kada je izdan špil od 54 karte za proricanje uz 5 knjiga koje su se bavile temama astrologije, hiromantije itd.

Kao i do sada u mojim prethodnim tekstovima, ovo su generalna otvaranja. Takve vrste prognoza, ne moraju rezonirati sa svima. Ako kod opisa događanja za vaš znak nema to nešto navedeno što bi vas interesiralo, znači da se u to vrijeme neće ništa bitno događati, u nekom određenom segmentu života.

Svakako imajte i na umu da planet Merkur kreće retrogradnim hodom od 21.4. do 14.5.. U tom periodu nemojte donositi nagle odluke. Nikakvo potpisivanje ugovora se ne preporučuje u ovom periodu, osim ako barem nešto u vezi toga, nije prije već dogovoreno. Uživajte u čitanju i u proljeću!

OVAN

Što se tiče posla i novca, ovo vam je dosta solidan mjesec, bez nekih neplaniranih troškova. Ako imate sami svoj posao, mogli bi vam se pojaviti i neki novi kontakti. Pa čak da se i ne dogodi ništa tijekom ovog mjeseca, svakako će vam ti novi kontakti značiti za tamo kasnije mjesece.

Ako ste planirali na neki način renovirati prostor u kojem živite, sada je vrijeme za to. Ako ste u vezi ili braku, morat ćete malo razmisliti što želite od druge strane i sve to se da dovesti u red, uz opušten razgovor.

Vama koji ste slobodni, mogući novi početak, koji bi mogao početi sasvim neobavezno. Oboje ćete si dati vremena da se prilično upoznate.

atma.hr – 52
BIK

Ovo je mjesec, kada ćete se moći osloniti na pomoć prijatelja, a i uz to i razgraničiti krug oko sebe, čisto da se zna tko vam je prijatelj, a tko samo dobar glumac. Neki od vas čak ćete u toj iskrenoj prijateljskoj pomoći, moći nešto i prelomiti što vas neko vrijeme muči.

Ako razmišljate o promjeni posla, radite sada na tome, dobre su vam šanse, ali nemojte neke drastične korake praviti dok ne izađemo iz retrogradnog Merkura.

Slobodne čeka susret sa zanimljivom osobom i mogući romantični trenutci. I vi koji ste u braku pazite da vam treća osoba ne ugrozi brak. Energije će vam u ovom mjesecu biti od nula do deset, tek da se ne iznenadite.

BLIZANCI

U ovom mjesecu poslovne obaveze će vam biti na prvom mjestu. Nemojte samo dati da vas preuzme negativnost. Dogodi li se recimo da ne završite sve u roku kako ste si zamislili, prespavajte pa krenite dalje. Puno ideja će biti u vama pa čak i ako ne privedete kraju sve u ovom mjesecu, nema mjesta očajavanju.

Baš to će vam dosta oduzimati vremena, da se posvetite obitelji, vezi, a i ukućanima. Slobodni, neki od vas biste mogli sresti novu osobu preko prijatelja, a i kasnije vremenom imate šanse da ovo ode u neku ozbiljniju vezu.

Kako i u kojem smjeru će to ići ovisi isključivo od vas.

atma.hr – 52
RAK

Sve što ste unazad neki određen period planirali, sada možete realizirati i to posebno u prvih 14 dana ovog mjeseca. Za sve ono strpljenje u prošlom periodu sada vas Univerzum nagrađuje glede posla. Čak i neki od vas koji imate kontakte u drugim gradovima, znajte da vam to nosi dobro u ovom mjesecu.

Neki od vas, koji su u sukobu s kolegama – ili ignorirajte ili zakopajte ratne sjekire, samo da ne ispadne još veći problem nego što je. Ako želite krenuti na neki tečaj ili seminar, sada je pravi mjesec za to.

Slobodni, moguće nekima od vas putovanje, čisto da malo se posvetite sebi. Jako dobro vrijeme s osobama koje ne žive u vašoj matičnoj zemlji. Vama koji ste u braku ili vezi, u ovom mjesecu imate priliku ojačati vaš odnos.

LAV

Lavovima, koji su rođeni kraljevi u svom poslu, dosta teško bi moglo pasti to što će na neki način biti ovisni o drugima. No, to nije ništa strašno, jednostavno nećete stizati sve, a i lijepo je imati takve osobe uz sebe koji vam istinski misle dobro.

Osmijeh na lice, jer to je ipak vaše najjače oružje. Vama koji ste u skladnim vezama ili braku, nema nekih promjena. Vama koji ste u svađi s drugom stranom, ovo je jako dobro vrijeme da oboje sredite stvari i preokrenete ih na bolje.

Slobodni Lavovi, ne preporučuje se ulaziti u neke nove veze niti ikuda žuriti u vrijeme kada će Merkur biti retrogradan.

atma.hr – 52
DJEVICA

Drage Djevice – i ovaj mjesec trebate raditi na idejama  koje su već dugo u vama. Držite se toga da znate koliko vrijedite i da morate vjerovati u sebe. Isto tako, nekima od vas sasvim nova poznanstva, u vezi posla. I to jako dobri i kvalitetni kontakti.

U emotivnim odnosima se ne vide neke velike promjene i događanja, jednostavno tako je, kako je. Vi koji ste nedavno prekinuli vezu, stoji vam nova osoba.

Ako to bude osoba s kojom bi bila veza na daljinu – i jedna i druga strana bi trebala ljubomoru svesti na minimum.

VAGA

U ovom periodu, većina pripadnika ovog znaka će se osjećati malo usporeno. Ne dajte da vam to radi stres, to je takav period koji je prolazan. Ako imate privatan posao, ovo vam je pravi mjesec da ga podignete na stepenicu više. Ako pak radite za drugoga, moguće je da se odvije neki korak naprijed u poslu.

Vama koji ste u vezi ili braku, uz dužno poštovanje, nemojte misliti samo na sebe. Malo radite na tome. Jedino na taj način, moći ćete svoj odnos popraviti na ono kako je nekada bilo, a i kako biste vi i željeli.

Slobodnima, u život može ući jako zanimljiva osoba i to na nekom okupljanju ili javnom događanju. A i romansa se možda dogodi s nekim  od suradnika.

banner hemp ruksak 1

ŠKORPION

U ovom mjesecu, većini vas će rutina u kojoj ćete se naći dosta smetati. Radite ono što vam se u datom trenutku, pojavi u mislima, sigurna sam da vas neće odvesti u krivom smjeru. Čak nekima od vas, postoji mogućnost za neku jednokratnu dodatnu zaradu. Nemojte po strani stavljati obitelj, a da samo idete za poslom.

Ako imate djecu u ovom mjesecu provedite vrijeme s njima, to će vas ispuniti i srećom i energijom. Vi koji ste u proteklom periodu ušli u vezu, ovo ide u dobrom smjeru.

Slobodni, dobro otvorite oči i nemojte vjerovati prvom dojmu. To kažem, iz razloga samo da ne biste uzeli za ozbiljno kojekakve moderne bajke, od osobe koja ima malo iskrenosti u sebi.

STRIJELAC

Nekima od vas u ovom mjesecu, mogućnost novog radnog mjesta. Ako ste to prije ovog mjeseca dogovorili, tim bolje po vas. No ipak, dobro sve odvagnite, jer će to novo biti dobro po vaše financijsko stanje, ali i zahtjevnije po vas.

Pazite se na postojećem poslu problema u komunikaciji. Ostavite neke nesporazume od ranije i gledajte naprijed, što je najbolje po vas. U obitelji nema nekih problema, a i mogući odlasci na neka slavlja ili javne skupove.

Ovo će posebno dobro doći vama koji ste već neko vrijeme sami, jer se i tu otvaraju novi kontakti.

atma.hr – 52
JARAC

Neki pripadnici ovog znaka imaju šanse poslovno se podići na jednu višu razinu. Vi ste toliko jaki, da vam ništa nije nemoguće. A u ovom mjesecu posebno. Što se tiče novca, samo malo pazite na nepotrebno trošenje, da se kasnije ne biste kajali.

Samo tako ćete si normalizirati financije u ovom mjesecu. Ako želite van granica vaše zemlje poslovno ili na neke edukacije, znajte da vam tu stoji podrška obitelji. Vi koji ste u vezi ili braku, ne dajte osobama iz bliže ni šire familije da vam se miješaju u brak ili vezu.

Dobro koristite intuiciju i odvagnite tko vam od tih osoba istinski misli i želi dobro, a tko si samo krati dosadu vodeći tuđe živote. Pojedini Jarci koji su tek ušli u neki novi emotivni odnos mogu očekivati lijepe i romantične trenutke.

banner za knjige UNIVERZUM TI CUVA LEDA

VODENJAK

Ovo je mjesec kada ćete gledati da u svakom pogledu stavite članove obitelji na prvo mjesto. Vi koji ste imali možda probleme sa sudom, u ovom mjesecu moguće pozitivne vijesti.

Vi koji imate poslovnu suradnju s nekim iz daljine, ovo ide zaista uspješno. Uz redovita primanja koja imate, nekima dolaze čak i neka sa strane i to nenadano. U emotivnim odnosima nema nikakvih burnih trenutaka.

Slobodnima, moguće poznanstvo s jako zanimljivom osobom pa bi ovo možda mogla biti i veza na daljinu, naravno, ako ste vi za takvu vrstu veze.

atma.hr – 52
RIBE

Ribe, postavite neke jasne ciljeve u ovom mjesecu, kako bi se energija dobra ovog mjeseca, provukla na naredni period. Neka vas ovaj mjesec povede ka sreći i blagostanju. Neće biti nekih poteškoća većih s novcem.

Druga polovica mjeseca, vam je znatno bolja u vezi posla. Ako su neki od vas u proteklom periodu bili u nekom verbalnom sukobu s nekim od šire obitelji, imate šanse da se te iskre srede i odnosi poprave.

Oni koji su u braku, ovo je mjesec da riješite neke stvari zajedno, ali i da uživate malo u trenutcima za sebe. Slobodnima se vidi putovanje, pa bi neki od vas mogli baš na putu sresti novu osobu.

Oni koji su u vezi, zadnjih 14 dana ovog mjeseca mogli bi još više popraviti odnos.

Slavenka Polojac

slavenka8_