Marsov boravak u Blizancima vraća motivaciju i želju za promjenama u naš život. Ipak, budite na oprezu do 17.04!

Uvijek govori dobro o drugima…
Nakon boravka u sporom, fiksnom zemljanom znaku Bika, tranzit Marsa kroz lepršavi, zračni znak Blizanaca će donijeti promjenu smjera i dašak nove, svježe energije.

Poput proljeća koje se trenutno budi, tako i mi polako izlazimo iz perioda letargije. Budi se avanturistički duh i želja za promjenama.

Mars predstavlja našu primarnu motivaciju, našu volju i želju za bilo kojom vrstom akcije. Njegov tranzit kroz znak Bika, u kojem Marsu nije mjesto, je kod većine ljudi izazvao tromost, kroničan umor i nedostatak elana.

Zato Marsov boravak u Blizancima vraća motivaciju i želju za promjenama u naš život. Ipak, budite na oprezu do 17.04!

Marsov vladar je Merkur u Ribama, gdje njemu nije mjesto, kao ni Marsu u Biku. Ovakva planetarna postavka može značiti da imamo energiju i motivaciju, ali nemamo konkretan cilj i projekat na koji bismo to primijenili, pa smo izgubljeni u magli.

Ne vjeruj svemu što misliš…

Ali, Merkur boravi u Ovnu, Marsovom znaku, od 17.04. do 07.05. Kada 2 planete zamijene vladajuće znakove, kažemo da imaju uzajamnu recepciju, što je izuzetno benefična postavka.

U ovom periodu ćemo iskoristiti sve pružene mogućnosti, jer ćemo imati prave ideje i pravu motivaciju. Ova kombinacija vatrene i zračne energije će donijeti eksploziju strasti i želje za uspjehom.

Kako kod Blizanaca sve počiva na komunikaciji, ovih dana nam rječnik može postati žustriji i vatreniji, a reakcije ishitrene.

Mars u Blizancima simbolički predstavlja i 2 vozača koja se svađaju na raskrsnici, ali i dijete koje je palo sa bicikla. Drugim riječima, budite oprezni u prometu!

Na zdravstvenom planu, čuvajte se respiratornih infekcija i povreda ekstremiteta.

Miloš Tomić

Uvijek govori dobro o drugima…
OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.