Datum: 6.5. – 8.5.2022.
Hotel Kaštel, Motovun, Istra

S radošću i osobitim zadovoljstvom, pozivam vas sve na ovo prekrasno proljetno retreat povlačenje u srcu naše lijepe Istre koju jako volim – po prvi puta u Motovunu. Možda je ovo prilika baš za Tebe, ako osjećaš da te je Duša pozvala.
Složila sam prekrasan trodnevni program druženja ovdje, uz iscjeljujuću kundalini jogu i iscjeljujuće vibracije planetarnih gongova. Potrebno je samo odvažiti se i doći, iscijeliti dušu i tijelo, podići svoju energiju.

Ovaj srednjevjekovni gradić nalazi se na vrlo posebnom mjestu i okruženju, pogodnom za transformaciju. Želja mi je sve vas dovesti i uzdići u više frekvencije primanja, zahvalnosti i konekcije s veoma visokim vibracijama koje su na ovom mjestu posebno izražene. Ovo je posebna prilika za sve vas da budete dio ovog procesa. Biti će to posebna grupa s ograničenim brojem mjesta, zato ne propustite ovo povlačenje na ovom jakom energetskom centru i rezervirajte svoje mjesto što prije.

Pozivam vas da nam se pridružite u čaroliji ovog posebnog i jakog energetskog mjesta, okruženog zelenilom i dolinom rijeke Mirne, gdje ćemo zajedno jačati i iscjeljivati se, našu auru, naše tijelo iznutra i izvana, osvijestiti svoje mudrosti i znanje koje imamo, čistoću uma, autentičnost, samopoštovanje, uskladiti se sa Izvorom u sebi. Sve to kroz drevne nauke močne kundalini joge. Vrijeme je za iscjeljenje, opuštanje, prepuštanje svom pravom identitetu, otpuštanje, vrijeme je za ljubav.

Za vrijeme retreata boraviti ćemo u hotelu Kaštel i raditi aktivnosti u vrtu hotela u zelenilu, gdje se nalazi i stoljetno drvo cedra.

Hotel Kaštel nalazi se na samom vrhu 277 metara visokog brijega na kojem je smješten srednjevjekovni gradić Motovun. Nalazi se na glavnom motovunskom trgu, koji je ograđen zidinama i okružen građevinama iz mletačkog razdoblja. Hotel je smješten u palači iz 17.stolječa koja je jedna od najviših građevina na središnjem trgu Motovuna. U hotelu prevladava topla i domača atmosfera obiteljskog hotela, ugodan ambijent i komfor, s pogledom na motovunske šume i vinograde, gradski trg, drevne motovunske ulice. A za hedoniste tu je i wellness centar s bazenom i sa svim svojim programima za opuštanje.

Ispred hotela nalazi se terasa restorana, sa stoljetnim stablima kestena koji označavaju početak šetnice po zidinama grada.

Motovun spada u gradove-spomenike čiji današnji izgled potječe iz srednjeg vijeka, točnije iz 12. i 13. stolječa. Tu je najduže istarsko stubište sa čak 1052 stepenice koje vode do vrha motovunskog brijega i venecijanskog trga. Tu su gradska vrata s kulom, renesansna palača, gradska loža, župna crkva sv. Stjepana, i dr što ga čini jednim od najljepših starih gradova na Mediteranu.

Obližnja Motovunska šuma oko doline rijeke Mirne, stanište je globalno poznate podzemne gljive tartuf koji se iskopava na tom području.

Zbog svog položaja i svoje ljepote, smještenog u srcu zelenog poluotoka, u samom srcu romantične Istre, ovaj gradić privukao je i mene kao i mnoge druge koji dolaze iz svih krajeva.

Ima još nešto jako značajno za Motovun, a to je prema najnovijim istraživanjima, da se nalazi na sjecištu Zemljinih energetskih meridijana, na tkz. „zmajevoj brazdi“. Ti meridijani prenose Zemljinu pozitivnu, životnu energiju kroz krajolik i na mjestima gdje se takve brazde sijeku, postoji velika snaga pozitivne energije. Zato je Motovun bio od davnina najvažnije naseljeno mjesto u široj regiji. Ova vrsta energije utječe na ljude tako što pobuđuje osjećaj opuštenosti i mira. Povečava se koncentracija i duhovnost, energija odmara i podmlađuje, ima meditativna svojstva i razvija kreativnost i toleranciju. Legende kažu da su ovdje živjeli divovi, veoma snažni i jaki, a poznat nam je Veli Jože iz priče V.Nazora koji je mogao tresti zvonik crkve u Motovunu golim rukama.

Upravo na tom mjestu mi ćemo provesti 3 nezaboravna dana. Imati ćete dovoljno slobodnog vremena prošetati uličicama ovog bajkovitog i magičnog gradića, trgovima i zidinama, uživati u pogledu od kojeg zastaje dah, napuniti svoje baterije na ovom izvoru pozitivne energije, sjecištu zemljinih energetskih meridijana-zmajevih brazdi. Kažu da se u Motovunu križaju čak tri takve zmajeve brazde.

U ovom krasnom i močnom ambijentu, kundalini joga sa svojim močnim meditacijama, krijama i pranajamama, doći će nam kao podrška u svemu tome. Posebnost našem programu donjet će i planetarni gong Zemlja i dati vam zasluženi mir i iscjeljenje na kraju dana u relaksaciji.

Uplate po osobi ukupno:
3 dana, 2 noći: noćenje + doručak + program
1-krevetna soba, 1.820 kn
2-krevetna soba, 1.650 kn
3-krevetna soba, 1.550 kn

U sklopu hotela, u podnožju brijega, osiguran je parking po cijeni od 65 kn dnevno. Prijevoz osoba i stvari od parkinga do hotela osiguran je i besplatan.

Vegetarijanska večera organizirana po 95 kn za sve koji to žele u sklopu programa. Time je ostavljena mogučnost osobnog izbora večere u restoranu izvan programa.

Dnevno se plača 20kn po osobi za taxe. (nije uključeno u ukupnu cijenu)
Prijave i sve dodatne obavijesti na e-mail: [email protected] i na mobitel 091 9759304
Dragi svi, iskoristite early bird prijavu do 1.3. i popust od 80kn na izražene iznose.
Radujem se svima Vama!   <3

Voditeljica programa:
**DRAGICA KOPJAR/Sarab Varta Kaur, KRI certificirana učiteljica kundalini yoge i meditacije (Kundalini Research Institut USA) s dugogodišnjom praksom, glazbenica na gongu i himalajskim zdjelama, Theta Healing praktičarka, humanitarka-volonterka.
Moje duhovno putovanje započelo je davno, no prije dvanaest godina dobilo je konkretan smjer. Svatko se u životu sigurno suočio s onim trenutkom kada ima 2 velika izbora od kojih jedan nije onaj pravi. Govorimo o izboru rada na sebi i duhovnog rasta ili onog koji vodi u ponor. Ja sam izabrala prvi i onaj pravi izbor. Kako bih se mogla posvetiti sebi i svom duhovnom rastu, 2011.g. raskinula sam dugogodišnji radni odnos i hrabro krenula na put svoje unutarnje transformacije.
Jogom i školovanjem duhovnosti počela sam se baviti prije dugi niz godina, no otkričem kundalini joge 2010. godine i učiteljice Gurmukh Kaur, potpuno sam se posvetila studiranju i prakticiranju te vrste joge.
Level 1 internacionalne kundalini škole započela sam 2011.g i završila u Amrit Nam Sarovar u Francuskoj kod Kartha Singha i ostalih učitelja kod kojih neprestano i dalje u školama i seminarima usavršavam svoje znanje. Svi oni redom direktni su učenici Yogi Bhajana.
Ubrzo sam završila i školovanje Level 2 i modul iz Level 3 Internacionalne kundalini škole za učitelje kundalini joge, kod Gurmukh Kaur i Gurushabad Singha u Rishikeshu u Indiji.
Cilj mi je prenjeti to prekrasno znanje, iskustvo i dobrobiti svima koji su spremni primiti i učiti to znanje. Potpuno posvećena dubljem razumijevanju i življenju života, pomažem drugima da pronađu sebe i svoju osobnu unutarnju mudrost, cjelovitost i zdravlje. Organiziram razne joga retrite u Hrvatskoj i izvan nje u kombinaciji s gong meditacijama, bubnjevima, joga nidru, a najveća nagrada i zadovoljstvo mi je vidjeti mir, sreću i transformaciju na licima polaznika.
Uvijek polazim iz vlastitog iskustva kada sam uz pomoć joge i duhovnog znanja uspjela prebroditi najteže trenutke u svom životu, transformirati se i postati druga osoba. Krenuti u novi život ponovno otpočetka i u transformaciji se odmaknuti od materijalnog te se posvetiti drugim životnim vrijednostima nastavljajući i dalje rad na sebi kroz razne duhovne škole, seminare, tečajeve, boravak u Indiji u ashramima.
Kažu da sam učiteljica puna ljubavi, suosjećanja i brige, s nevjerojatnom energijom koju direktno prenosim na učenike i polaznike. Do sada sam organizirala i vodila bezbroj kundalini joga& gong retreata, te mnoge radionice, specijalne i intenziv satove kundalini joge na razne teme, u Hrvatskoj i izvan nje. Vodim redovne satove kundalini joge Zoom online utorkom u 19h. Zahvalna sam svim svojim učiteljima do danas kako iz joge tako i onima iz drugih duhovnih škola na njihovim učenjima.
Svoje stečeno znanje i iskustva, s radošću i ljubavlju već godinama prenosim drugima putem raznih radionica, retreatova i redovnih satova. Organiziram i vodim ljetne ljetne retreate na otoku Ižu, na Mrežnici i razne tematske vikend retreate kroz cijelu godinu, te retreate u drugim zemljama i u Indiji.
Uporedo uz jogu i glazbu, potpuno sam se posvetila humanitarnom radu i volontiranju u svojoj udruzi Plavi anđeo, koju sam osnovala 2011.g Web stranica udruge: www.plavi-andeo.hr
Od tada djelujem humanitarno i volontiram u Africi, Indiji i Nepalu te osmišljavam i provodim razne projekte udruge u tim zemljama, prikupljanjem donacija i sponzoriranjem siromašne djece bez roditelja. Vođenjem joge i retritova te sviranjem gonga prikupljam donacije za projekte u Africi.
„Inspirirati i motivirati ljude postala je moja namjera i radost. Gdje god da se nalazimo na putu, yoga nam može pomoči da pronađemo tu ravnotežu koju svi tražimo. Ljubav prema drugima, prema jogi, glazbi, humanitarnom radu i pomaganju najpotrebitijima, usrećuje me i čini iz dana u dan još boljom osobom, daje unutarnju ravnotežu i ravnotežu s drugima, ravnotežu primanja i davanja“.

https://www.facebook.com/events/1342577702822912/?ref=newsfeed