Na udaljenom Kamčatka poluotoku, 150 km od Tigila, u Rusiji, arheolozi Sveučilišta St. Petersburg su otkrili neobičan fosil. Autentičnost pronalaska je certificirana. Prema arheologu Jurij Golubevu, otkriće  je iznenadilo znanstvenike jer se radi o stroju!

Ovo nije prvi put da je artefakt ili neki drevni objekt, pronađen u tog regiji. Ali, začudo, ovo što na prvi pogled izgleda kao stroj, utisnuto je u vulkanskoj stijeni. Nakon analize, čini se da je izrađen od metalnih dijelova za koje se čini da formiraju mehanizam zupčanika koji može biti poput sata ili računala. Ono što je nevjerojatno jest da su ti metalni dijelovi stari – 400 milijuna godina!

Znanstvenici kažu da su planinari pronašli ove ostatke u stijeni. Arheolozi su otišli na mjesto pronalaska i prijavili otkriće – stroj od stotina zubatih cilindara. U savršenom su stanju očuvanosti. Arheolozi su morali kontrolirati područje, jer su se počeli pojavljivati brojni znatiželjnici. Pronalazak je pregledao i američki geolog i potvrdio da se radi o stroju.

Nitko nije mogao vjerovati da je prije 400 milijuna godina mogao postojati čovjek, a kamoli nekakav stroj. Aktualna je teorija kako su u to vrijeme, oblici života bili su vrlo jednostavni, ali nalaz ukazuje na postojanje inteligentnih bića sposobnih za takve tehnologije.

Je li taj stroj vlasništvo vanzemaljaca koji su posjećivali Zemlju ili je na planeti Zemlji postojao inteligentan život daleko ranije od suvremenih pretpostavki i dalje ostaje misterija. Prema Vedama, moguće su obje opcije. U davna vremena, na Zemlji su živjele daleko naprednije civilizacije od naše, a također su i posjete bića s ostalih planeta bile vrlo učestale.

Izvori:
http://weeklyworldnews.com/headlines/45033/400-million-year-old-machine/
http://topalternativenews.com/2012/03/10/400-million-year-old-geared-mechanism-found-in-russia/

 

stroj-star-400-milijuna-godina-3

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.