Protok – ciklus vježbi disanja i tjelesno-energetskih vježbi
Tema: Buđenje užitka, srca i seksualnosti
Integral Centar, Matoševa 31, Split
Ciklus se sastoji od 4 radionice: 08.05., 15.05., 22.05., 29.05. (19.30h – 21.30h)
Voditeljica: Asja K. Kuzmanić, integrativna terapeutkinja, učiteljica asistentica na Centru za integrativni razvoj

Način na koji svakodnevno koristimo svoje tijelo i dah utječe na sve aspekte našeg života, bili mi toga svjesni ili ne. Stojimo li stablno, izbalansirano, uzemljeno na oba stopala? Sjedimo li na odgovarajući način koji ne šteti našem tijelu? Kakvo nam je držanje? Kako i koliko se krećemo? Koliko smo svjesni procesa disanja?

Sva iskustva koja prolazimo, ugodna i neugodna, ostavljaju utisak na naš um i osjećaje, ali i na tijelo. Na neugodna iskustva (npr. strah, tugu ili stres) nagonski reagiramo zadržavanjem daha i grčenjem mišića. U koliko se ta napetost ne isprazni kroz ciljanu tjelesnu aktivnost, tijelo ostaje u stanju tzv. “obrane”, a to može biti uzrokom glavobolja, bolova u leđima ili nesanice, dugoročno može dovesti i do ozbiljnijih bolesti.

Pokretanjem tijela osmišljenog kroz iskustvene tjelesno-energetske vježbe i vježbe disanja na radionici ćemo otvarati protok tijela i emocija. Pokretanjem tijela kroz samu vježbu, uz fokus na disanje i osjećaj sebe, dolazimo do ruba zone (ne)ugode, sa svrhom osvještavanja blokada u protoku, koje se mogu manifestirati kao grčevi, trnci, napetost, krutost ili nedostatak/višak cirkulacije i osjeta u određenom dijelu tijela. Obzirom da su u tjelesnim blokadama “zaključane” emocije (koje su nam nekad bile previše), prilikom vježbi, kod oslobađanja blokada obično dolazi do emocionalno-tjelesnog rasterećenja, nakon kojeg osoba osjeća sebe na novi, dublji i integriraniji način.

U drugom dijelu radionice, nakon fizičkih vježbi istražujemo naše suptilnije dijelove kroz vježbe kontakta, snage i ekspresije, vizualizacije kako bi našli zaboravljen put do sebe, te više razumijevanja, prihvaćanja i viđenosti.

Prethodno iskustvo nije potrebno, ponesite samo otvoren duh i želju da se pokrenete u novom smjeru. Odjenite se udobno kako bi ste se mogli slobodno kretati, ponesite presvlaku u koliko se pojačano znojite. Vježbamo bosi ili u čarapama, te ponesite vodu za piće.

Progam radionice Protok inspiriran je kontinuiranim tjelesno orijentiranim radom pod vodstvom mentora Laszla Pintera, kroz školu za integrativnu terapiju Centra za integrativni razvoj.

Ciklus se sastoji od 4 radionice

GRUPA 1
Uto 08. 05. od 19.30h – 21.30h
uto 15. 05. od 19.30h – 21.30h
uto 22.05. od 19.30h – 21.30h
uto 29.05. od 19.30h – 21.30h

GRUPU 2:
Čet 10. 05. od 19.30h – 21.30h
Čet 17. 05. od 19.30h – 21.30h
Sri 23. 05. od 19.30h – 21.30h
Sri 30. 05. od 19.30h – 21.30h

PRIJAVITE SE PREKO DONJE PRIJAVNICE

Gdje: Integral Centar, Matoševa 31, Split
Voditeljica: Asja K. Kuzmanić, integrativna terapeutkinja, učiteljica asistentica na Centru za Integrativni razvoj u Splitu

Kotizacija čitavog ciklusa (4 radionice) je 400 kn. Plaća se cijeli ciklus (na prvom susretu), bez obzira na dolaske.

Prijava obavezna na mail zbog ograničenog broja sudionika:
[email protected]

Za dodatne informacije možete se javiti:
Asja – 091 898 72 84

Prijavite se ovdje za Protok – ciklus vježbi disanja i tjelesno-energetskih vježbi

Prethodna objavaŠto će rasplakati svaki znak: Blizanci zaplaču kad ne mogu dobiti što žele, Ribe kad su izmanipulirane
Slijedeća objavaCiklus Doživljaja Meditacije u Splitu
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.