Ružičasti kvarc je kamen bezuvjetne ljubavi i beskrajnog mira. To je najvažniji kristal za srce i srčanu čakru.

Postoji priča kako je Adonisa napao Ares, bog rata, u obliku vepra. Afrodita, u pokušaju da spasi Adonisa se zapetljala u žbunje trna. Njihova pomiješana krv je obojila kamen u ružičastu boju.

Zeus se sažalio te je oživljavao Adonisa i Afroditu na šest mjeseci u godini. Zbog ovog mita ružičasti kvarc je postao simbol ljubavi i pomirenja.

Ružičasti kvarc se posebno  preporučuje tokom perioda rastanka ili razvoda kada je potrebno iscijeliti tu energiju rastanka. Pomaže prebroditi tugu, potiče opraštanje i prihvaćanje. Zato ga i nazivaju – kamen za “slomljeno srce”.

Ovaj kamen nam pomaže da pronađemo put do duhovnosti, prema umjetnosti, ponajviše prema glazbi koja potiče njene vibracije i razvija fantaziju, inspiraciju, duhovne kreacije i sposobnost gledanja u budućnost.

Energija ovog kamena donosi otvorenost za nova emotivna iskustva i potiče pružanje nove šanse ljubavi kroz novi partnerski odnos. U postojećim vezama obnovit će povjerenje i harmoniju i potaknuti bezuvjetnu ljubav. Potiče vjernost u ljubavi i prijateljstvu.

Ukoliko imate osjećaj kao da ste se zatvorili za ljubav, za nove veze i iskustva, ako uhvatite sebe kako razmišljate da “ljubav ne postoji”, ako ste bili emotivno povrijeđeni, ako vam se čini kao da odbijate muškarce, onda vam je potrebna energija ovog kristala. Ovaj kamen nježno izvlači negativnu energiju i zamjenjuje je vibracijama ljubavi.

Prsten se preporučuje nositi na lijevoj ruci, tj. (jin) zglobu.

Ljekovita svojstva:

  • Jača srce i uklanja nečistoće iz tjelesnih tekućina
  • Pomaže kod problema s plućima i grudima
  • Liječi bubrege i nadbubrežne žlijezde
  • Ublažava vrtoglavicu
  • Povećava plodnost
  • Smiruje opekotine i plikove
  • Uljepšava ten
  • Neutralizira otrove

Prsten rozenkvarc Deluxe

Veličina kristala: 4×3 cm

Prsten je podesive veličine.

Cijena: 149 kn

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here