Bosna i Hercegovina ima svoj prvi yoga festival koji donosi i puno više od yoge!!!
U sprnju trodnevni festival Pyramid Yoga Fest, Ajdinovići, 26-28. 7. 2019.
Dolaze predavači, instruktori, muzičari i umjetnici iz cijeloga svijeta.
Prvi festival u BiH koji će zabraniti korištenje jednokratnih proizvoda od plastike.

atma.hr – 45

Bosna i Hercegovina ne prestaje privlačiti ljude iz cijeloga svijeta. Priroda, turbulentna povijest, hrana, festivali i naravno ljudi, razlog su zbog kojeg dolaze.

Od ove godine, preciznije od 26.7. imati će i razlog više za posjet zemlji. U sveopćem kaosu suvremenog života, raste broj ljudi koji žele živjeti zdravo, u miru sa sobom i okolinom. Upravo to pruža trodnevni Pyramid Yoga Fest smješten u prelijepom ambijentu, sportsko –rekreativnog centra Ajdinovići.

Iako je u fokusu yoga kao vodeća tehnika uspostavljanja balansa i opuštanja, biti će prezentirane i druge tehnike kojima možemo pobošljati zdravlje i život; meditacija, reiki, zvučne kupke, radionice o zdravoj prehrani i sl.

Posebna pažnja posvećena je radu s djecom. Kroz edukativne i zabavne radionice, djeca će učiti o ekologiji, očuvanju prirode, zdravoj prehrani… Umjetničke izložbe, i bogat muzički program, učiniti će potpunim ovo trodnevno putovanje u nepregledna prostranstva naših bića.

Više na www.pyramidyogafest.org

Muzičari/ke, umjetnici/e, predavači/ce dolaze iz cijeloga svijeta. Potvrđen je i veliki broj posjetitelja iz regije, a cilj je pozicionirati BiH i kada su ovakvi događaji u pitanju. Pyramid Yoga Festival u narednim godinama postati će regionalno mjesto okupljanja spiritualno osviještenih ljudi.

“Cilj je podizanje svijesti pojedinca i zajednice o zdravom i svjesnom načinu življenja, značaju kulture i umjetnosti u povezivanju naroda, privući posjetitelje iz svih dijelova Europe i svijeta, te poslati pozitivnu poruku iz naše zemlje. Festival treba postati platformom društveno odgovornih partnera prema zajednici, prirodi i nama samima. Tome u prilog ide i opredjeljenje da na festivalu neće biti korištena jednokratna plastična ambalaža!”, kažu organizatori.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here