„SPOZNAJ SEBE!“

Spoznajte sebe pomoću psihodramskih tehnika!
Pozivamo sve zainteresirane da se priključe kontinuiranoj psihodramskoj grupi.

Što je psihodrama?

Psihodrama je akcijski oblik grupne psihoterapije koja omogućuje bolji uvid u sebe i druge ljude putem riječi i pokreta. Psihodrama je specifična po tome jer ne upotrebljava samo razgovor kao terapijsku metodu, već se koncentrira na djelovanje, odnosno na praktično istraživanje problema. U psihodramskoj grupi sudionici imaju priliku raditi na osobnim temama koje mogu obuhvaćati obitelj i poteškoće u odnosima, probleme na radnom mjestu, nošenje sa stresom, depresijom, anksioznošću, sumnju u sebe i nerazriješene traume ili gubitke, ovisnosti i još brojne druge psihološke kočnice. Bitan cilj grupe je da pomogne članovima razviti željene uloge i vještine s ciljem otvaranja puta prema efikasnijem življenju u osobnim odnosima, na radnom mjestu i u društvu općenito.

Kako grupa djeluje?

Članovi grupe mogu pružiti i primiti podršku i povratnu informaciju od ostalih sudionika grupe i od voditelja. Podrška kao posljedica boravka u grupi od velike je koristi za pojedinca, a interakcije unutar grupe su od velike važnosti zbog mogućnosti učenja istjecanja boljeg uvida u sebe i druge ljude. Posebna pažnja posvećuje se osiguravanju uvjeta u kojem grupa postaje i ostaje ne osuđujuće, sigurno i povjerljivo okruženje za osobni rad.

Koje su dobrobiti psihodrame?

Osobe koje se uključe na radionicu mogu:

  • postati spontanije i kreativnije
  • istražiti svoje emocije, misli, energiju, tijelo
  • ući u uloge značajnih osoba i doživjeti sebe i druge i iz drugačije perspektive
  • realizirati vlastite potencijale
  • unaprijediti sposobnost razumijevanja vlastitih problema
  • emocionalno se rasteretiti, osjećati se bolje i smanjiti stres
  • bolje razumjeti sebe u kontaktu s drugima i samim time smanjiti mogućnost interpersonalnih, profesionalnih, obiteljskih ili osobnih nesporazuma
  • biti manje usamljeni, naučiti se družiti na kvalitetan način
  • POBOLJŠATI KVALITETU SVOG ŽIVOTA

Kome je grupa namijenjena?

Ova grupa namijenjena je svim punoljetnim osobama koje su zainteresirane za osobni rast i psihološki napredak, unošenje promjena u vlastiti život, bilo iz osobnih ili profesionalnih razloga (bez obzira na dob, spol, zanimanje ili stručnu spremu). Neki pojedinci nas pitaju je li prethodno iskustvo u glumi uvjet za kvalitetan rad u psihodramskoj grupi. Odgovor je “ne”, jer psihodrama nije fokusirana na nastup i umjetnički dojam, nego na stvaranje blagotvornog iskustva za pojedinca i grupu kao cjelinu.

Kada?

Psihodramska grupa se odvija jednom tjedno u trajanju od 2 sata u večernjim satima.

Kako se uključiti?

Molimo da se za prijavu i za sve dodatne informacije javite na:

ili

  • mobitel: 091 523 7036

Voditelji:

Iva Žurić Jakovina – psihodramska savjetnica u superviziji te dr. sc. iz humanističkih znanosti. U edukaciji za psihodramsku psihoterapeutkinju pri Centru za psihodramu u Zagrebu.

Trpimir Jakovina – klinički psiholog s višegodišnjim iskustvom u radu s mladima i odraslima. U edukaciji za psihoanalitičkog psihoterapeuta pri Hrvatskom društvu za psihoanalitičku psihoterapiju.

Prethodna objavaZašto je tako teško oprostiti?
Slijedeća objavaPreporuka: “Jyotish i djelovanje Shanija” – Nikola Žuvela
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.