Ruska psihologinja Larisa Vujmina predlaže nam kako se osloboditi negativnih emocija, nastalih uslijed stresa.

Ona kaže:

Po mom mišljenju, najjednostavniji i najefikasniji način da se oslobodite negativnih emocija je da ih propustite kroz svoje tijelo i potrošite u fizičkoj aktivnosti , i to u 4 etape:

4 etape za eliminaciju stresa

1. Upitajte se: Što ja sad osjećam? Na ovaj način uključujemo našu svijest i izbjegavamo automatsku reakciju. Odgovarate sebi: “BIJES!” (na primjer)

2. Upitajte se: Gdje se u mom tijelu skoncentrirala ova emocija? Odmah ćete znati gdje je, odnosno, koji organ vam je pogođen. Osjetiti ćete na primjer: glavobolja, težina u grudima, stezanje u grlu itd…

3 . Ako ste sami u ovom trenutku , da bi izbacili iz sebe tu emociju, odmah počnite intenzivno raditi nešto fizički: skačite, pravite čučnjeve, trčite u mjestu… napravite sve što vam padne na pamet, energično, da osjetite vrućinu u organizmu.

Ako ste u uredu ili na javnom mjestu idite u toalet i tamo trčite u mjestu, pravite čučnjeve itd…
4. Zatim počnite disati duboko. Dok tako dišete osjetiti ćete olakšanje. Skoncentrirajte se na organ koji vam je bio pogođen negativnom emocijom i zapazite promjenu njegovog stanja. Znat  ćete da ste izbacili iz svog organizma razornu emociju.

Pojedini psiholozi savjetuju pisanje dnevnika, izlivanje negativnih emocija na papir, to je korisno, ali ja smatram da je nedovoljno. Potrebno je više akcije.

Naši stari dobro kažu – sjekiru (ili motiku) u ruke i cijepaj 🙂

Cijepanje je odlično za suzbijanje negativne energije i svojevrstan ispušni ventil.

…uz to ćete iscijepati drva za nadolazeću zimu 🙂

Larisa Vujmina, psiholog

prirodna-medicina-recepti.com

Prethodna objavaNASA: U prosincu slijede tri dana mraka na Zemlji?
Slijedeća objavaDr Stojiljković: Petrolej kroz stoljeća slovi za narodni lijek protiv raznih bolesti!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.