Na dan 2. lipnja 2015. godine Mjesec će biti pun u Strijelcu, a u kvadratu s Neptunom i s Ribama i opoziciji s Marsom
Mjesec i Sunce su u suprotnim znacima u razdoblju punog Mjeseca na 11 stupnju ovog puta: Mjesec je u Strijelcu, a Sunce u Blizancima i oba će biti u kvadratu sa Neptunom u Ribama.

Pun Mjesec u Strijelcu donosi pojačanu napetost, nemir, neodlučnost, zablude, neistine, obmane u nekim slučajevima, ali ovoga puta i više konfuzije, sumnje, nejasnoće, emotivne osjetljivosti, a u pojedinim slučajevima i razočarenje. Zato budite oprezni i ne ukazujte olako povjerenje drugima. Nastojte ne žuriti, posebno kada je riječ o prometu.

Kako je u pun Mjesec u Strijelcu, vatrenom znaku pod utjecajem Jupitera koji je promjenjive prirode, najviše promjena će biti u oblastima vladavine ovog znaka. A to znači – u polju viših znanja, obrazovanja, fakulteta, vjere, morala, dalekih putovanja, inozemstva, stranaca, filozofije, religije, etike. Jupiter je u Lavu i podržava uspjeh i potrebu za dokazivanjem.

Pun Mjesec dovodi do kulminacije i do velike energije, ali koja može biti rasuta na više strana. Najbolje ćete je iskoristiti ako budete aktivni i usmjerite je u jednu stvar, ka jednom cilju.

Emocije se ne mogu tako lako obuzdavati, a strasti i nemir rastu. Posebno što će Mjesec 2. lipnja ući u opoziciju s retogradnim Merkurom, pojačavajući nemir i nervozu i otežavajući komunikaciju. Lako može doći do konflikata i nerazumijevanja tog dana, i to u prije podnevnim satima, između 10 i 12 sati. Tada nastojte biti oprezni u prometu i komunikaciji. Budite oprezni što više možete, a ako ste u mogućnosti, izbjegavajte vožnju i putovanja. Ne ulazite u konflikte ako se ne želite iznervirati i posvađati. Ovo posebno vrijedi u večernjim i noćnim satima, kada će pun Mjesec biti u opoziciji sa Marsom u Blizancima. U tom razdoblju lako može doći do ekscesa, žešćih konflikata i u rijetkim slučajevima i ozljeđivanja.

Ako vam je pun Mjesec u petoj kući, može vam donijeti neke dileme i probleme u vezi s djecom, posebno ako imate dijete na fakultetu ili se tek treba upisati pa je pred većom promjenom u životu. Ako već studira, moguće su napetosti, sumnje, neizvjesnosti i zbrke u vezi s polaganjem ispita. Moguće je nestrpljenje, nemir pa i nerazumijevanje. Moguće je da osjetite i sumnju u voljenu osobu, ako vam je pomračenje u petoj kući, a vi ste u romantičnoj vezi.

Ako je pomračenje u sedmoj kući, mogu se pojaviti i neke moralne dileme u vezi s vašom ljubavnom vezom. Također, i tu su moguće sumnje u voljenu osobu.
Ako je pomračenje u četvrtoj kući, onda u obitelji može biti više napetosti: moguć je nemir zbog dolaska nekog člana obitelji, koji se treba vratiti kući ili otputovati negdje. Sumnji može biti i u obitelji.

Kako je pun Mjesec u znaku koji se tiče obrazovanja, očekujte napetosti na prijemnim ispitima i kod upisa na fakultet, ali i u školama. Moguća su nerealna očekivanja i lažne nade zbog kvadrata s Neptunom ili ljutnje i konflikata zbog opozicije sa Marsom. Ovo je vrijeme kada će biti mentalnog naprezanja, unutarnjih nemira, rastresenosti, pomalo kod nekih i izgubljenosti, posebno kod onih koji energiju rasipaju na više strana, na više predmeta u učenju ili na višestruku komunikaciju, jer je dispozitor pomrčine Mjeseca Jupitera u Blizancima, koje donosi višestrukost i raznovrsnost.

Savjet: dobro je u narednih dva dana biti pribran i obazriv u izražavanju i interpretiranju naučenog i u komunikaciji. Nemojte reagirati ishitreno. Rasijanost je moguća, pa se nastojte što više usredotočiti na ono što radite, ali i više se opuštati i odmarati. Važno je da se svi oni koji su izloženi većim mentalnim naporima dovoljno odmaraju i spavaju, a ne da izlaze i iscrpljuju se još više, što može nepovoljno djelovati na mentalno zdravlje. Od 3. lipnja, budite obazrivi i smanjite aktivnost i komunikaciju na najneophodnije.
Na putovanjima treba biti nešto više oprezan, a dobro razmislite da li uopće putovati sada, ili odgoditi putovanje za koji dan što bi – ako je moguće, bolje bilo. Ovaj pun Mjesec je u znacima koji su vezani za promet i putovanja, pa je pažnja nužna. Ako ste vozač, posebno pazite na vlažno vrijeme i klizav kolnik, zbog kvadrata sa Neptunom. Nemir i rastresenost nepovoljno djeluju i u prometu.

Moguća je povećana sklonost raznim načinima bježanja od stvarnosti kako bi “otišli” od problema koje imate u sredini u kojoj ste.

Moralnih dilema bit će više. Neki će biti skloni bijegu od stvarnosti, ali svima se preporučuje oprez, opuštanje, meditacija, uživanje u relaksirajućoj glazbi.

Dobro je da jačate vjeru u sebe i nađete vremena da se posvetite sebi kako bi ste se bolje psihički osjećali, smanjili nemir i napetost i mogućnost konflikata i nesporazuma s drugima. Bolje je biti pasivan i oprezniji u radu, kretanju i prometu.

Kako bi se bolje osjećali treba piti manje tekućine, jesti krutu hranu, posebno mahunarke, izbjegavati slatko, sokove, voće, povrće i više se opuštati. Najvažniji su vjera i optimizam da će sve proći dobro i da se sve mijenja i ne traje dugo. S takvim stavom i sa željom da se nadvladaju neugodnosti možemo sami sebe kontrolirati, pa ćete moći i nadvladati negativnosti i pretvoriti ih u nešto pozitivno i dobro za vas. Pokušajte pobijediti suprotnosti, a ako to ne možete, onda se bar na kratko povucite od svega i ne ulazite u izazove.

Astrolog i bioenergetičar: Svetlana Milenković-Filipović / lovesensa.rs