Foto: pixabay.com

Mjesec u Ribama vjeruje u čuda, a dok je u konjunkciji s Neptunom, čuda se zaista i događaju. Vjerujte da su ostvariva – i ona koja vam se obistine, vjerujete da su najbolja za vas.

Konačno možemo odahnuti. Ako vam je retrogradni Merkur donio zastoje, čekanja i odugovlačenja ili pak smanjenje pažnje, on je prestao biti retrogradan.

Iako će se efekti njegove retrogradnosti osjetiti još neko vrijeme, sada će se ipak komunikacija brže odvijati, a neka kašnjenja će se riješiti. Vijesti, odluke ili novac, ubrzo će stići. Stvari se sada polako, ali sigurno, vraćaju u normalu, posebno nakon 10. rujna, kada Merkur ponovo uđe u znak Djevice i tako se vrati na mjesto odakle se počeo kretati retrogradno.

Promjena energije je bila 5. rujna u poslijepodnevnim satima, prisutna i zbog ulaska Marsa u znak Djevice. Dolaze dani kada će mnogi postati vrijedni i okrenuti ka poslu, te će biti skloni obraćati pažnju na detalje u radu, biti precizni.

Sada su prisutne težnja ka perfekcionizmu i potreba da tijelo bude aktivno, da se kreće i rade fizičke vježbe. Zato, ne čekajte, učinite nešto za svoje dobro zdravlje i dobar izgled, samo krenite u to.

I Mjesec je ušao u Ribe pa će nas emocije preplavljivati. Kako se Mjesec puni, tako i energija raste, a sa sobom mnogima donosi nemir, napetost i druge promjene raspoloženja. Ako vas je noćas mučila nesanica ili ne baš ugodno raspoloženje, to je bilo zbog utjecaja punog Mjeseca.

Zato se opuštajte i ne dozvolite si da vas obuzmu različiti nemiri i strah. Radi smirenja možete koristiti čajeve ili kapi na bazi bilja poput valerijana, hmelja, lipe, lavande.

Pripazite u ove dane i na hranu koju jedete. Dobro je da ona bude čvrsta i pretežno topla, na primjer mahunarke, grah, grašak. Također, smanjite malo unos tekućine, a ako želite sada izgubiti koji kilogram, potrebno je u potpunosti isključiti iz prehrane voćne sokove, slatko voće i slatkiše. Izuzetno je sada dobro vrijeme, u periodu punog Mjeseca, za dijete i uzdržavanje od nečega.

6. rujna, ujutro u 9.03 sati, pun Mjesec u Ribama ušao je u konjunkciju s Neptunom. Ribe su simbol velike vode, mora, oceana, a Neptun je planeta koja poput vizionarskog sanjara utječe na uljepšavanje stvarnosti, imaginaciju, vizije, izvanosjetilne sposobnosti, kao i na vjeru, umjetnost, glazbu, film ili neku drugu stvarnost. No, Neptun utječe i na skrivenu stvarnost, obmane i konfuziju.

Neptun će sada uvjetovati mnoge da počnu osjećati pojačanu potrebu za bijegom od stvarnosti i za potragom za nekom drugačijom, ljepšom slikom kakvu žele, a sve to će sada moći ostvariti kroz imaginaciju. Ona vas može dovesti u kontakt s nekom drugom ljepšom stvarnošću preko umjetnosti, glazbe, filma, poezije. I to je pozitivan vid bijega od stvarnosti.

No, upotreba onoga što je u simbolici Neptuna može vam donijeti veliku neugodnost i probleme, zato budite oprezni. Pun Mjesec odvija se na 13. stupnju Riba što znači da će uskovitlati emocije, te mnogima donijeti duboke osjećaje uznemirenosti, izgubljenosti, nemoći i zbunjenost, kao i razna čudna raspoloženja pa do konfuzije u glavi. S emocijama se sada neće znati niti će se s njima sada moći vladati pa vas mogu odvesti u nepromišljene postupke.

Pun Mjesec budi i jake emocije pa je osjetljivost pojačana, posebno kod psihički labilnih i bolesnih osoba. A sve može još više biti naglašeno, zbog Mjeseca u konjunkciji s Neptunom, koji vas može odvesti u drugu stvarnost. Zato vas upozoravam da izbjegavate alkohol, drogu, medikamente, čak i jake mirise.

Kada je Mjesec pun, to posebno nepovoljno može djelovati na svijest i zdravlje. Zato pripazite, jer gubitak emotivne kontrole u periodu punog Mjeseca je veoma velik, kao i tendencija ka prepuštanju osjećajima.

Mnogi će biti skloni postupcima koji će biti uvjetovani jakim utjecajima nesvjesnog. Sva izgubljenost, zbrka misli i osjećaja, nastat će sada zbog dominacije emocija nad razumom. I mašta će mnogima sada jako bujati, te će im donijeti razne vizije, koje će neke veoma uznemiriti, dok drugi, koji znaju vizualizirati, mogu ih usmjeriti ka nečem dobrom.

Zato je dobro da u srijedu, 6. rujna u prijepodnevnim satima, radite vizualizaciju. No, pazite što zamišljate, neka to bude uvijek nešto pozitivno sa srcem punim ljubavlju. Pun Mjesec je vrijeme povoljno da pokušate kontrolirati maštu i burne emocije, kako vam ne bi donijele neugodno iskustvo. Također, bit će prisutne tendencije da se prepuštate pretjeranoj lijenosti, pasivnosti, kao i da se prepuštate utjecajima drugih.

Ovi dani nisu dobri da započinjete neki novi posao ili neku drugu aktivnost, ali je dobro da sada pokušate promijeniti kod sebe nešto, a što loše na vas utječe, na primjer, neku svoju naviku ili emociju, strah, tugu. Naravno, sve to zahtjeva da uložite velik napor, što neće biti baš lako, ali je moguće kroz određeni period.

Bitno je da se sada pripremite za nadolazeće situacije, jer vas Neptun u konjunkciji s Mjesecom može previše daleko odnijeti, pomutiti razum u tolikoj mjeri da se teško poslije vratiti nazad.

A kako su sada jaki i osjećaji, a time i osjetljivost, važno se zaštititi. Zato, volite, meditirajte, molite se, imajte jaku vjeru u Boga, kako biste što lakše prošli ovaj period.

Mjesec u Ribama vjeruje u čuda, a dok je u konjunkciji s Neptunom, čuda se zaista i događaju. Vjerujte da su ostvariva – i ona koja vam se obistine, vjerujete da su najbolja za vas.

Neptun djeluje i na glazbu, koja sada može imati posebno, iscjeljujuće djelovanje na vas pa vas može smiriti, ukloniti nemir i opustiti, a potom i podići raspoloženje. Zato slušajte takvu opuštajuću glazbu, a izbjegavajte onu koja potiče negativne emocije, koja nosi tugu, žalost i rezultira lošim raspoloženjem.

Koristite i opuštajuće mirise, koji djeluju pozitivno na vas, a šire se prostorijom u kojoj boravite, na primjer od lavande, jasmina ili ruže, dok kadulja štiti prostor od negativne energije. Možete skuhati i čaj od kadulje ili samo pustiti da se njen miris širi prostorom.

Kako bi se smanjilo nepovoljno djelovanje punog Mjeseca na vašu energiju, emocije i zdravlje, važno je da pijete nešto manje tekućine, jer je moguće nadimanje i druge promjene u metabolizmu. Također, budite umjereni s konzumacijom hrane, ali i u fizičkim aktivnostima, jer sada pretjerana kreativnost i trošenje energije vas može dovesti do veće iscrpljenosti. Uz to ovih dana izbjegavajte i konflikte, jer vas sada mogu i emotivno iscrpiti.

Pun Mjesec u Ribama će najviše osjetiti Ribe rođene početkom ožujka, kao i Djevice rođene u prvoj polovici rujna. Također i Strijelci rođeni početkom prosinca, te Blizanci, rođeni početkom lipnja. Ove utjecaje punog Mjeseca u Ribama osjetit će i svi oni koji u natalnoj karti imaju neku osobnu planetu, a posebno Mjesec ili podznak, na oko 13. stupnju (odnosno pet stupnjeva više ili manje od toga) u Ribama, Djevici, Blizancima ili Strijelcu.

Oni koji imaju Sunce ili Mjesec na oko 13. stupnju Raka, Škorpiona, Bika ili Jarca, neće nepovoljno osjetiti ovaj utjecaj punog Mjeseca, izuzev ako nemaju neku planetu oko 13. stupnja u promjenjivim znacima. Pun Mjesec utječe uvijek i na osobe koje imaju podznak u Raku, jer je to njihova planeta, kao i na one koje imaju podznak u Lavu, jer Sunce, koje utječe na njih, uvijek se nalazi u opoziciji u vrijeme punog Mjeseca.

Svetlana Milenković-Filipović/astroportal

HIM LAMPA 2

AKCIJA! HIMALAJSKA LAMPA - Savršenstvo atmosfere

Prirodni ionizator, čisti zrak, diže energiju

Lampa od divnih, ružičasto-narančastih grumenja najčišće himalajske soli! Stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje. Svaka je unikatan ručni rad, različitog izgleda ili nijansi boja. Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo. Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor, stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike. Proizvodi spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Cijena: 150,00 kn 119,90 kn - Kupi ovdje

26 DRVO SREĆE AMETIST

FENG SHUI DRVO SREĆE - Ametist i bakar


Vjeruje se da ovo Feng Shui drvce, isprepleteno od poludragog kamena Ametista i bakrene žice, pospješuje zdravlje, donosi harmoniju i blagostanje, što općenito pridonosi sreći i zadovoljstvu u obitelji.
Ametist je kristal zaštite, nesebičnosti, plemenitosti, spiritualne svjesnosti, ravnoteže, unutrašnjeg mira. To je kamen metamorfoze i preobrazbe. Ekstremno moćan kamen zaštitnik, visokih duhovnih vibracija. Simbol je promjene, otvara mnoge tajne života, pomaže nam shvatiti značenje snova i vizija, obogaćuje naš pogled u budućnost. Štiti od psihičkih napada, preobražavajući energiju u ljubav.

Cijena: 150 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaRituali za Mjesečeve faze: Uštap je najbliže povezan s uspješnom manifestacijom – iskoristite to!
Slijedeća objavaTest: Odaberite sliku i otkrijte kako djelujete na ljude oko sebe!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.