Foto: pixabay.com

S obzirom na egzaktnu konjunkciju Mjeseca s Uranom u prvi plan dolazi emotivno čišćenje i odbacivanje i procesiranje emotivnih povreda u odnosima. A budući da nakon pomrčine Sunce, Merkur, Venera i Mjesec jure ka sretnom aspektu s najvećim astrološkim dobrotvorom Jupiterom, dolazi vrijeme kada ćemo naići na osobe s kojima se možemo povezati na način na koji nas razdoblje Škorpiona želi naučiti – dubok, strastven i sveprožimajući.

atma.hr – 52
Pomrčine su izrazito moćna, jaka, ali i zahtjevna razdoblja gdje energije djeluju pojačano, tako da ćemo u ovoj energiji biti iduća dva tjedna. Ovaj ciklus pomrčina događa se na osi Bik Škorpion – Sunce, Merkur, Venera iz Škorpiona rade opoziciju (napeti aspekt) s Mjesecom i Uranom u Biku. K tome još i kvadrat sa Saturnom.

Ovakvi aspekti izrazito potenciraju i nadražuju naše emotivno, mentalno i psihičko tijelo, najdublje sjenke naših trauma izlaze na površinu. U nekim trenutcima nemir, tuga, nervoza, anksioznost, bijes, strahovi postaju neizdrživi.

S obzirom na egzaktnu konjunkciju Mjeseca s Uranom u prvi plan dolazi emotivno čišćenje i odbacivanje i procesiranje emotivnih povreda u odnosima. Škorpion je znak koji najjače od svih znakova traži duboku emotivnu povezanost, prožimanje do same srži s drugom osobom. Najveća lekcija razdoblja Škorpiona je kako se povezati s drugom osobom, na svim mogućim razinama do razine duše.

Ono što je problem je što se sve osobe ne mogu emotivno povezivati, nemaju svi tu sposobnost. Svaki čovjek ima emocije – osjeća radost, veselje, zadovoljstvo, tugu, strah, bijes, svatko nešto osjeća iz nekog razloga.

Ali nemaju svi ljudi empatiju, suosjećanje niti sposobnost ili želju da se povezuju s drugim osobama, osim na površnoj razini potreba.

Onima koji se vole emotivno povezivati s drugima i što je zapravo ljudski, je veliki šok kad nalete na takvu emotivnu hladnu i zatvorenu osobu. Često se događa da se takva osoba i hrani emocijama ove osobe što se emotivno otvorila.

atma.hr – 52
Ovakve stvari se događaju i u Twin Flame odnosima, to što su se dvije duše prepoznale ne znači nužno da će se i emotivno povezati, koliko god ona osoba što je u kontaktu sa svojim emocijama bi to željela.

Kao što pjesma kaže „za ljubav treba imati dušu“. Naravno da svaka osoba ima dušu, ali nečija duša je toliko okovana egom, lancima, traumama, lošim karakterom da naprosto duša ne vodi igru.

Čuči zakopana i zavezana lancima unutarnjih demona koji joj ne daju da osjeti onu duboku ljubav i povezanost koju razdoblje Škorpiona zahtjeva.

Ovakvi napeti aspektu na nebu zapravo nas čiste od tih hladnih emotivnih vampira, upozoravaju nas da olako ne dajemo emocije svima, jer nisu svi na tom stupnju razvoja i otvorenosti da mogu emocije uzvratiti.

banner za knjige stvorite novo ja

Također nas ovo razdoblje razrješava vlastitih emotivnih i mentalnih blokada, jer ako smo se zatvorili radi ranijih povreda, moramo shvatiti na nismo mi ti s kojima nešto nije u redu nego smo se naprosto otvorili krivoj osobi.

A budući da nakon pomrčine Sunce, Merkur, Venera i Mjesec jure ka sretnom aspektu s najvećim astrološkim dobrotvorom Jupiterom, dolazi vrijeme kada ćemo naići na osobe s kojima se možemo povezati na način na koji nas razdoblje Škorpiona želi naučiti – dubok, strastven i sveprožimajući.

Irena Dumančić Baranja