U očekivanju punog Mjeseca raste energija, pa ju je dobro maksimalno iskoristiti.

U nedjelju, 21. veljače Mjesec raste i energije su sve više. Osjećaji su sve intenzivniji pod utjecajem punog Mjeseca, a kako je trenutno Mjesec u Lavu, prerastaju u strasti. Stvaralačke energije ima puno, i dobro ju je koristiti za razne pothvate, posebno do poslijepodne.

Što god radili trebate ići u tom planu smjelo naprijed, i tada neće izostati ni očekivani rezultat. Priljev stvaralačke energije je sada veliki, pa se mogu pod ovakvim utjecajima stvarati trajna djela, posebno u umjetnosti.

U poslijepodnevnim satima, nakon 16 sati u nedjelju, započinje 14. lunarni dan, u kojem je povoljno da budete aktivni, učinite korekciju, ispravku ili dopunu nečega što ste radili. Također, naročito je povoljno vrijeme da tada započnete smjele pothvate, djela koja mijenjaju sudbinu.

Ti smjeli sudbinski preokreti mogu se odvijati u noćnim satima, u ponedjeljak, 22. veljače, neposredno poslije ponoći, pa do četiri sata ujutro, kada će Mjesec biti u kvadratu s Marsom u Škorpionu. To donosi uzbuđenja, a uznemirenost je pojačana, pa lako može doći do neke vrste borbi, i jakih emotivnih doživljaja.

Osjećaj ljutnje, može tada dovesti do sukoba, ljubavnih konflikata i povrijeđenosti. Budite oprezni, ne reagirajte impulzivno, ne prepuštajte se ljubomori, ni sujeti jer je Mars u Škorpionu, a Mjesec u Lavu. Probajte se iskontrolirati, biti odlučni i smjeli, ali ne neugodni, te se ne prepustite negativnim osjećajima, tako ćete se moći izboriti s nekim problemom.

Natjecateljski duh je prisutan, ali je važno u nadmetanju pokazati ljudskost, iskrenost i srčanost, jer je Mjesec u Lavu. Moguća su pozitivna osjećanja i optimizam, kako bi preokret bio pozitivan. Izborite se za neko veliko, i za vas značajno djelo. To se može postići, jer će biti jake volje. Sunce koje utječe na Mjesec u Lavu bit će u Ribama, pa je moguća pomoć od drugih.
U ponedjeljak, 22. veljače u 17 sati, počet će 15. lunarni dan, kada se ne treba prepuštati tuđoj sugestiji i utjecajima, kao ni biti pod tuđim emocijama, posebno zamjerkama, kritikama i prebacivanjima, zbog punog Mjeseca u Djevici. Ovo je dan kada Mjesec postaje sasvim pun u 19:19 sati, i to na 3. stupnju znaka Djevice.

Djevica je promjenjiv znak vezan za zdravlje, posao, čistoću, svakodnevne navike življenja, pa na tim područjima sada treba nešto raditi. Energije ima puno, ali i nemira, napetosti i nervoze, tijekom ovog dana punog Mjeseca.

Povoljno je da se pred pun Mjesec rade pročišćenja, i da se s njima krene već od jutarnjih sati. Također, dobro je tijekom dana biti umjereno aktivan, a poslijepodne, nakon 17 sati, pasivan. Kada je pun Mjesec u Djevici, ima više straha, brige i uznemirenosti, i kako biste se s njima mogli nosili, potrebno se je baviti nekom vrstom opuštanja i čišćenja, kako mentalnog, tako i fizičkog.

Merkur, kao dispozitor punog Mjeseca u Djevici, je u Vodenjaku, gdje naviru ideje i gdje ima mogućnosti da dobro sagledavamo stvari, dođemo do saznanja, informacija ili osoba, koje nam mogu olakšati situaciju u kojoj se nalazimo. One mogu donijeti da se bolje nosimo sa svim emocijama koje ne možemo kontrolirati, posebno sa strahom i nemirom.
Kako je Sunce u Ribama, važno je da osluškujemo svoju intuiciju, svoj osjećaj što je ono što nam treba da se bolje osjećamo, da smanjimo strahove, te se izborimo s negativnim emocijama, nemirom, nezadovoljstvom, a koje može do donese pun Mjesec u Djevici.

Slušajte intuiciju koja vas upućuje – što je to što trebate poduzeti da smanjite napetost i dođete do unutarnjeg mira, kao i koji je način da pročistite sebe, kako bi se bolje osjećali.

Pun Mjesec u Djevici lakše ćete podnijeti ako koristite manje tekućine i budete umjereni u svemu, posebno u prehrani, ali i u zahtjevima koji postavljate sebi i drugima. Izbjegavajte kritiku i samokritiku, i tako ćete već umanjiti mogućnost neslaganja i suprotstavljanja s drugima.

Posvetite više pažnje svom zdravlju i svom unutarnjem miru, tako će vam biti bolje i lakše ćete podnijeti nepovoljne utjecaje. Pokušajte prekinuti s nekom lošom navikom, koja se tiče zdravlja. Dobro je u ponedjeljak, 22. veljače uvesti neka samoograničenja, kako u prehrani i u nekim štetnim navikama življenja, tako i u ispoljavanju osjećanja.

Ako to učinite, i ako se ne predate osjećajima tuge, nezadovoljstva i anksioznosti, onda ste u stanju energiju ovog punog Mjeseca pretočiti u nešto što vam može u narednim danima postupno mijenjati zdravlje na bolje, ili utjecati povoljno na vaš posao.

Možete sve to postići, samo budite svjesni svega što se može pojaviti ovih dana. I tada tražite svoj način da umanjite negativne utjecaje, uz naravno želju da to postignete. Vrijedi pokušati.

Astrolog: Svetlana Milenković-Filipović / astro-portal.hr

Prethodna objavaJednostavna tehnika za kontrolu opsesivnih misli
Slijedeća objavaO čemu ovisi uspjeh?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.