pixabay.com

Ono što želimo i ono što nam je potrebno ponekad mogu biti dva moćna broda koja se mimoilaze u noći … Evo kako ih usmjeriti u istom pravcu uz pomoć moćne energije punog Mjeseca.

Ako se budete čudno osjećali ovih dana, budete nervozni, napeti, ćudljivi, skloni nesanici, emotivni – to je zato jer je pun Mjesec u Vodenjaku, a utjecaj će se osjećati posebno danas, te u naredna dva dana.

Na dan 16. kolovoza 2016. godine, Mjesec je ušao u Vodenjaka u poslijepodnevnim satima i energija raste, te je dobro da se taj dan provede aktivno, da završavate nešto što ste ranije počeli.

Ako energiju pretjerano koristimo pod najjačim djelovanjem punog Mjeseca, dolazi do iscrpljenosti, a u narednim danima ne možemo tako lako povratiti izgubljeno. Preporučljivo je i dobro za zdravlje da se odmaramo, opuštamo se i radimo više na svom unutarnjem miru, oslobađamo se napetosti i stresa, na način koji je nama blizak, ali pasivan način, bez pretjeranog trošenja psihičke i fizičke energije. Odmor, opuštanje bilo meditacijom, bilo na neki sličan način, dubokim disanjem, vježbama disanja, slušanje opuštajuće glazbe, relaks masaže, lagane šetnje i što više i spavanja, savjetuju se tijekom 17. i 18. kolovoza.

Što se više uspijete osloboditi unutarnjeg nemira, napetosti i grča, omogućit ćete sebi da unutarnjem mirom izbjegnete konflikte s drugima.

Također je dobro da promijenite način prehrane, smanjite unos tekućine, voća, posebno slatkog voća i izbacite slatikiše, ako želite da se bolje osjećate i da izgubite višak težine. Kada je pun Mjesec, onda je to itekako moguće. Hrana koju koristite treba biti čvrsta, topla i posebno je dobro da to budu mahunarke koje u sebi sadrže B vitamin, kao i magnezij, koji povoljno utječe protiv depresije, pomaže živčanom sustavu i potpomaže opuštanje.

Imaginacija i intuicija mogu biti izuzetno povećane u noći punog Mjeseca i dobro bi bilo da ih slijedite. Mjesec će biti u sekstilu s Uranom, a Sunce u trigonu egzaktnom i donijet će mnogima promjene na bolje, posebno vatrenim znacima: Lavovima rođenim u razdoblju od 14. do 17. kolovoza, osobama u znaku Strijelca rođenim u razdoblju od 13. do 16. prosinca i Ovnovima rođenim u razdoblju od 12. do 16. travnja, kao i osobama s podznakom u Vodenjaku.

Vrijeme je za razgovore i nova znanja

Dobri aspekti omogućuju da promjene ne budu nepovoljne, kako je uobičajeno, ili da okolnosti navedu na promjene koje mogu izmijeniti situaciju. Posebno je dobro da s tim promjenama počnete što prije.
Ukoliko to učinite, možete promijeniti tijek stvari na bolje. Iskoristite prilike koje vam dolaze, posebno ako je nešto neočekivano, iznenadno, naglo i donosi vam neku novu mogućnost.

Merkur je u konjukciji s Jupiterom u Djevici, ovih dana, posebno od 16. do 30. kolovoza pa vam svi dogovori, razgovori, susreti, komunikacija, putovanja ili neka nova znanja i informacije mogu donijeti poboljšanje.

Pun Mjesec je povoljno vrijeme da kod sebe promijenite neku naviku, a kako je u znaku volje, u Vodenjaku, možete biti uporni u tome. Tada treba više samodiscipline kako bi se tijek događanja usmjerio ka dobrim, a ne nepovoljnim ishodima. Treba izbjegavati hirovitost, ekcentričnost, samovoljnosti, jer ona može nepovoljno utjecati na odnose s drugima. Nervozu i nemir umanjite korištenjem bilja koje smiruje. Koristite: matičnjak, metvicu, lavandu, valerijanu, hmelj za opuštanje.
Nekima će i samoća pomoći izbjeći neugodnosti, ili konflikte. Ako nije moguća totalna samoća, onda se savjetuje izbjegavanje mjesta gdje ima puno ljudi i gdje lako može doći do nekih ekcesa, sukoba, posebno s nekim autoritetom, jer je Sunce u Lavu u opoziciji s Mjesecom u Vodenjaku.

Treba pomiriti i osobne interese s kolektivnim, grupnim. Nije vrijeme za bunt, protest, jer to može dovesti do sukoba i problema. Vodenjak je društven znak i vezan za skupine ljudi, te događanje u skupini i emocije se lako mogu širiti, a to može donijeti više mogućnosti za nepovoljna događanja. Ako ih niste u stanju izbjeći, onda se potrudite da se što više kontrolirate, jer svaki konflikt se teško rješava, posebno ako niste u stanju pomiriti suprotnosti, biti fleksibilni i prihvatiti razliku. Potrebno je čuvati živce, jer lakše može doći do živčanih napada, sloma živaca, problema s kardiovaskularnim sustavom ili s cirkulacijom itd.

Pun Mjesec će biti 18. kolovoza u 11. 27. na 25. stupnju Vodenjaka i najviše će njegovo djelovanje osjetiti osobe koje imaju Sunce, Mjesec, podznak, ili neku planetu između 21. i 28. stupnja u Vodenjaku, Lavu, Biku i Škorpionu.

Pripremite se za dolazeći pun Mjesec, poduzmite sve da se opustite, budete smireni, sposobni kontrolirati emocije, ili se – ako to niste u stanju ovih dana – osamite i izbjegnite situacije koje mogu uznemiriti, iritirati i navesti na neku nepromišljenost, posebno 17 . i 18. kolovoza u prijepodnevnim satima. Odlučite što biste to mogli kod sebe promijeniti, a što može biti vezano za odvikavanje od neke ili štetne navike, ili neke negativne osobine, koja vam donosi najviše problema – i potrudite se da se s time izborite u razdoblju punog Mjeseca, jer tada će vam njegova energija najbolje koristiti.

Astrolog: Svetlana Milenković-Filipović

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 17.08.2016.
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 18.08.2016.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.