Puni Mjesec je poseban dan u mjesecu kada doživljavamo kulminaciju energije, te naše unutarnje procese. Energija postaje snažnija na taj dan, i čak na fizičkom nivou, voda u našem tijelu postaje nemirnija. Neki ljudi ovu promjenu podnose dobro, a neki ne toliko dobro. Zbog toga neki mogu osjećati puno više energije i entuzijazma na dan Punog Mjeseca, neki mogu osjećati više duhovnih vibracija, neki mogu biti vrlo nadraženi i nervozni, a neki mogu imati problema sa spavanjem u noći Punog Mjeseca.

Sve postaje snažnije na Puni Mjesec. Zbog toga, ovisno o tome da li smo prirodno više Satvik (čiste), Rađas (strastvene) ili Tamas (trome) kvalitete, te kvalitete postaju snažnije u nama. Ako smo u harmoniji sami sa sobom, Puni Mjesec će nam donijeti mnogo pozitivnih vibracija – svemir uvijek reflektira ono što nosimo unutar nas samih. No, ako smo nemirni, osjetiti ćemo više nemira i kaosa na taj dan. Znanstveno je dokazano da se na dan Punog Mjeseca događa više iznenadnih i impulzivnih zločina – to nije slučajnost.

Zbog toga pazite o čemu razmišljate tokom tog dana – moglo bi se ostvariti. No, može nam donijeti i vrlo pozitivne rezultate ako koristimo afirmacije, molitve, meditaciju, pa čak i za proces iscjeljenja. Svaku energiju u svemiru možemo iskoristiti ili na konstruktivan, ili na destruktivan način – ovisi samo o nama.

Svaki Puni Mjesec ima posebne kvalitete i “darove” koje nam daje, ovisno o tome na kojem mjestu u zodijaku se Mjesec nalazi. Idući Puni Mjesec je u srijedu, 14. prosinca 2016., te pada u Margashirsha nakshatru – petu vedsku konstelaciju u znaku Bika. Saznajmo više o tome!
Mjesec istraživanja

Puni Mjesec u Margashirsha nakshatri pojačava nagon uma za svojim ispunjenjem. Nije bez razloga simbol ove nakshatre – jelen. Margashirsha nakshatra predstavlja tendenciju našeg uma ka konstantnom traženju nečeg novog. Ta energija, kada je iskorištena u Satva guni (čistoća), može nas dovesti bliže ka duhovnom razvoju. Ona nas dovodi do vrlo bitnih životnih pitanja (tko sam ja? odakle dolazim? koja je moja svrha?), i budi u nama potrebu za istinom. Vrlo je dobra i za duhovna istraživanja, nova saznanja, te traženje odgovora u Izvoru kroz znanost meditacije.

No, kada je ova energija iskorištena u Rađas guni (strast), može nas dovesti do pretjeranih briga i gubitka vremena na destruktivno razmišljanje. Može nas dovesti i do potrage za ispunjenjem u materijalnom životu – što opet može biti iskorišteno na konstruktivan ili destruktivan način. Na taj dan osjetiti ćemo više strasti i želje za ispunjenjem naših materijalnih potreba. No, može nas dovesti do pretjerivanja u materijalnim užitcima, te bi se mogla probuditi i velika posesivnost unutar nas.

U Tamas guni, ova energija može biti posebno destruktivna – može dovesti do osjećaja izgubljenosti i bezvrijednosti u životu, te bi zbog toga mogli donijeti neke odluke zbog kojih ćemo zažaliti kasnije. Za vrijeme ove nakshatre, um može biti zasljepljen emocijama i željama, te nas odvesti dalje od istine. Zbog toga preporučamo da ne donosite nikakve bitne odluke na taj dan i par dana prije. Provedite ovo vrijeme u meditaciji i duhovnim učenjima, sa istinskom željom za istinom.

Svjesno vodite svoju energiju na način da izvučete najviše dobrobiti iz tog dana. Ovaj dan će biti vrlo povoljan za sve vrste duhovnih praksi i učenja, no, moglo bi biti vrlo nezgodno sa svim ostalim aktivnostima, te donošenjem bitnih odluka.
OM Chanting na Puni Mjesec

Ako želite iskoristiti snažnu energiju Punog Mjeseca u Margashirsha nakshatri na vrlo kontruktivan način, preporučamo da iskusite OM Chanting. Ovo je prekrasna i jednostavna grupna meditacija, koju mi osobno prakticiramo godinama. Temelji se na drevnoj Vedskoj znanosti geometrije i zvuka – svi sudionici sjede u posebno formiranom krugu i pjevaju OM. Energija koju možete osjetiti tijekom OM Chantinga je vrlo ugodna, snažna i osvježavajuća – nezaboravno iskustvo za svakog, tko je sudjelovao u tome. Ne trebate imati nikakvo znanje o meditaciji da bi ste sudjelovali u OM Chantingu, i grupe su uvijek besplatne i otvorene za sve.

“Za vrijeme punog Mjeseca, voda mora uvijek dosegne visoku razinu plime. 65% ljudskog tijela sastoji se od vode. Tako, kao što puni Mjesec utječe na element vode, automatski utječe i na tijelo. A ako utječe na tijelo, utječe i na um. Zbog toga na dan punog Mjeseca kažemo: “Napravite OM Chanting!” OM Chanting je vrlo učinkovit za vrijeme punog Mjeseca. Što se događa tijekom OM Chantinga u tom trenutku? U sebe utiskujete kozmički zvuk, potičete svaku stanicu vašeg tijela da vibrira tim kozmičkim zvukom. Tako se, automatski, umjesto da “poludite”, osjećate odlično! Osjećate se mirno, u meditativnom ste raspoloženju. Zbog toga, to vam donosi pozitivnost.”~ Paramahamsa Vishwananda

om-chanting-fullmoon

OM Chanting grupe se rade skoro na svakom kontinentu, u najvećim gradovima u više od 50 zemalja diljem svijeta. U Hrvatskoj OM Chanting grupe redovito se održavaju u nekoliko gradova. Na dan Punog Mjeseca diljem cijelog svijeta grupe se održavaju u isto vrijeme (ovisno o vremenskim zonama), budući Puni Mjesec pojačava efekt samog OM Chantinga. Ovu srijedu, OM Chanting grupe će se sastati u Splitu, Rijeci, Zagrebu, Zadru, Vukovaru i Krapini.

ZAGREB

14. prosinca 2016. u 19:00 h
Grge Novaka 19

Dunja Kosanović Kanupriya
091 535 3450
[email protected]

SPLIT

14. prosinca 2016. u 18:00 h
Bhakti Marga centar (Domovinskog rata 47)

Vesna Acyuta
097 6710 791
[email protected]

RIJEKA

14. prosinca 2016. u 19:00 h
Škrljevo 44b

Viroopa
091 393 1443

ZADAR (najava obavezna)

14. prosinca 2016. u 18:00 h
Vukovarska 2f

Nada Major
091 407 7700

KRAPINA

14. prosinca 2016. u 18:00 h
Bregovita 14

Govindadas
097 762 8500
[email protected]

VUKOVAR

14. prosinca 2016. u 20:00 h
Prostorije Europskog doma

Daj šansu svemiru da unese pozitivnost u tvoj život na ovaj poseban dan!

Kontakt

4harmony.eu/hr
facebook.com/4harmony.hrvatska

logo4harmony

Prethodna objavaZapitat ćete se: “Je li ovo zaista stvarno?” – 28 rijetkih povijesnih fotografija koje će vam oduzeti dah!
Slijedeća objavaTri najšarmantnija, ali najprevrtljivija muška znaka – Da se ne iznenadite…
4Harmony
Naša strast prema Vastu-u i Jyotish-u nas je spojila. Svakodnevna iskustva kroz ove vedske znanosti pomažu nam ostvariti puno dublji odnos i živjeti ispunjeniji život. Jedinstvena kombinacija znanja vastu-a, vedske astrologije i psihologije, koje koristimo u našem poslu, ne samo da nam pruža bolji uvid u svakodnevni život, već nam pomaže u rješavanju svih vrsta problema na mnogo jednostavniji način. To je ono što želimo podjeliti s Vama: znanje kako se vratiti vašoj osobnoj harmoniji. - Achala & Govindadas

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.