Puni Mjesec je poseban dan u mjesecu kada doživljavamo kulminaciju energije te naše unutarnje procese. Energija postaje snažnija na taj dan i čak na fizičkom nivou, voda u našem tijelu postaje nemirnija. Neki ljudi ovu promjenu podnose dobro, a neki ne toliko dobro. Zbog toga neki mogu osjećati puno više energije i entuzijazma na dan Punog Mjeseca, neki mogu osjećati više duhovnih vibracija, neki mogu biti vrlo nadraženi i nervozni, a neki mogu imati problema sa spavanjem u noći Punog Mjeseca.
fullmoon-purnima-jyotishSve postaje snažnije na Puni Mjesec. Zbog toga, ovisno o tome da li smo prirodno više Satvik (čiste), Rađas (strastvene) ili Tamas (trome) kvalitete, te kvalitete postaju snažnije u nama. Ako smo u harmoniji sami sa sobom, Puni Mjesec će nam donijeti mnogo pozitivnih vibracija – svemir uvijek reflektira ono što nosimo unutar nas samih. No, ako smo nemirni, osjetiti ćemo više nemira i kaosa na taj dan. Znanstveno je dokazano da se na dan Punog Mjeseca događa više iznenadnih i impulzivnih zločina – to nije slučajnost.

Zbog toga pazite o čemu razmišljate tokom tog dana – moglo bi se ostvariti. No, može nam donijeti vrlo pozitivne rezultate ako koristimo afirmacije, molitve, meditaciju, pa čak i za proces iscjeljenja. Svaku energiju u svemiru možemo iskoristiti ili na konstruktivan, ili na destruktivan način – ovisi samo o nama…

Svaki Puni Mjesec ima posebne kvalitete i “darove” koje nam daje, ovisno o tome na kojem mjestu u zodijaku se Mjesec nalazi. Idući Puni Mjesec je danas, 6. studenog 2014., te pada u Aśvini nakshatru – prvu vedsku konstelaciju znaka Ovna. Saznajmo više o tome!

Mjesec novog početka

Kao prva nakshatra u zodijaku, koja pada u prve stupnjeve znaka Ovna, Aśvini simbolizira kreativni impuls, “big bang”, eksploziju kozmičke energije koja prelazi iz “ničega” u postojanje. Zbog toga, ova energija je vrlo dinamična, impulzivna, mlada, te intenzivna. Aśvini je zvijezda novih početaka. Ona je također zvijezda prane, kozmičke energije, koja nam daje snagu da ostvarimo stvari koje želimo, vrlo brzo. Zbog toga je poznata kao zvijezda instantnog izlječenja – i zaista, energija Aśvini nakshatre je toliko snažna da, kada je iskorištena na pravi način, može dovesti do izlječenja. Mnogi doktori su rođeni za vrijeme ove konstelacije.

ashvini-nakshatra-vedic-astrology-jyotishPuni Mjesec će znatno pojačati energiju Aśvini nakshatre. Zbog toga, samo-kontrola na taj dan je od velike važnosti. Nije slučajnost da je životinja koja simbolizira ovu nakshatru, konj. Naša prana, životna energija može biti “divlja poput konja”. Ako nije kontrolirana i usmjerena na pravi način, može donijeti više štete nego koristi. No, ako s njom postupamo na pravilan način, može nam omogućiti ostvarenje naših ciljeva vrlo brzo. Kao što je rečeno u Bhagavad Giti: “Kontrolirani um je naš najveći prijatelj – nekontrolirani, najveći neprijatelj.”

Ovaj četvrtak, kada će energija Punog Mjeseca biti u kombinaciji sa Aśvini nakshatrom, svjesno vodite svoju energiju na takav način, da dobijete maksimalni efekt. Iskoristite tu energiju da stvorite više harmonije, ljubavi i obilja u vašem životu – inače može postati vrlo kaotično. Mnogi bi se mogli osjećati više nadraženo i nervozno nego obično na dan Punog Mjeseca. Sukobi bi mogli nastati zbog nekontroliane energije. Preporučamo da ostanete u kući nakon zalaska sunca na ovaj dan. Jedan od najboljih načina, kako možete iskorititi ovu energiju, je kroz fizičke aktivnosti i vježbe.

Ovo je vrlo povoljan dan za afirmacije, molitve i meditaciju. Može vam pomoći da usmjerite snažnu kozmičku energiju na konstruktivan način. Ovaj četvrtak imate mogućnost da privučete u svoj život, ono što zaista želite. Ovaj Puni Mjesec podarit će nas s mnogo iscjeljućuje energije.

OM Healing na Puni Mjesec

Ako želite iskoristiti snažnu energiju Punog Mjeseca u Aśvini nakshatri na vrlo kontruktivan način, preporučamo da iskusite OM Healing. Ovo je prekrasna i jednostavna grupna meditacija, koju mi osobno prakticiramo godinama. Temelji se na drevnoj Vedskoj znanosti geometrije i zvuka – svi sudionici sjede u posebno formiranom krugu i mantraju OM. Energija koju možete osjetiti tijekom OM Healinga je vrlo prekrasna, snažna i osvježavajuća – nezaboravno iskustvo za svakog, tko je sudjelovao u tome. Ne trebate imati nikakvo znanje o meditaciji da bi ste sudjelovali u OM Healingu, i grupe su uvijek besplatne i otvorene za svakog.

omhealing-fullmoon

OM Healing grupe se rade skoro na svakom kontinentu, u najvećim gradovima pojedinih država. U Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori, OM Healing grupe se redovno održavaju. Na dan Punog Mjeseca diljem cijelog svijeta grupe se održavaju u isto vrijeme (ovisno o vremenskim zonama), budući Puni Mjesec pojačava efekt samog OM Healinga. Želite saznati više? Klinite ovdje i saznajte gdje se održava najbliži OM Healing na kojem možete sudjelovati. Toplo preporučamo da isprobate ovu predivnu tehniku.

Napomena: Sva predviđanja bazirana su na dokazanom sistemu Jyotisha, Vedske astrologije, koji smo pronašli kao najtočniji. Možete primjetiti neke razlike u izračunima između ovog sistema, i sistema zapadne astrologije. Naime, u Vedskoj astrologiji, horoskopske znakove računamo malo drugačije.
Kontakt

4harmony.eu/hr
facebook.com/4harmony.hrvatska

logo4harmony

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 06.11.2014.
Slijedeća objavaZapečene polpete od povrća
4Harmony
Naša strast prema Vastu-u i Jyotish-u nas je spojila. Svakodnevna iskustva kroz ove vedske znanosti pomažu nam ostvariti puno dublji odnos i živjeti ispunjeniji život. Jedinstvena kombinacija znanja vastu-a, vedske astrologije i psihologije, koje koristimo u našem poslu, ne samo da nam pruža bolji uvid u svakodnevni život, već nam pomaže u rješavanju svih vrsta problema na mnogo jednostavniji način. To je ono što želimo podjeliti s Vama: znanje kako se vratiti vašoj osobnoj harmoniji. - Achala & Govindadas

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.