Puni Mjesec je poseban dan u mjesecu kada doživljavamo kulminaciju energije, te naše unutarnje procese. Energija postaje snažnija na taj dan, i čak na fizičkom nivou, voda u našem tijelu postaje nemirnija. Neki ljudi ovu promjenu podnose dobro, a neki ne toliko dobro. Zbog toga neki mogu osjećati puno više energije i entuzijazma na dan Punog Mjeseca, neki mogu osjećati više duhovnih vibracija, neki mogu biti vrlo nadraženi i nervozni, a neki mogu imati problema sa spavanjem u noći Punog Mjeseca.
fullmoon-purnima-jyotishSve postaje snažnije na Puni Mjesec. Zbog toga, ovisno o tome da li smo prirodno više Satvik (čiste), Rađas (strastvene) ili Tamas (trome) kvalitete, te kvalitete postaju snažnije u nama. Ako smo u harmoniji sami sa sobom, Puni Mjesec će nam donijeti mnogo pozitivnih vibracija – svemir uvijek reflektira ono što nosimo unutar nas samih. No, ako smo nemirni, osjetiti ćemo više nemira i kaosa na taj dan. Znanstveno je dokazano da se na dan Punog Mjeseca događa više iznenadnih i impulzivnih zločina – to nije slučajnost.

Zbog toga pazite o čemu razmišljate tokom tog dana – moglo bi se ostvariti. No, može nam donijeti vrlo pozitivne rezultate ako koristimo afirmacije, molitve, meditaciju, pa čak i za proces iscjeljenja. Svaku energiju u svemiru možemo iskoristiti ili na konstruktivan, ili na destruktivan način – ovisi samo o nama..Svaki Puni Mjesec ima posebne kvalitete i “darove” koje nam daje, ovisno o tome na kojem mjestu u zodijaku se Mjesec nalazi. Idući Puni Mjesec je ove subote, 6. prosinca 2014., te pada u Margashirsha nakshatru – petu vedsku konstelaciju u znaku Bika. Saznajmo više o tome!

Mjesec istraživanja

Puni Mjesec u Margashirsha nakshatri pojačava nagon uma za svojim ispunjenjem. Nije bez razloga simbol ove nakshatre – jelen. Margashirsha nakshatra predstavlja tendenciju našeg uma ka konstantnom traženju nečeg novog. Ta energija, kada je iskorištena u Satva guni (čistoća), može nas dovesti bliže ka duhovnom razvoju. Ona nas dovodi do vrlo bitnih životnih pitanja (tko sam ja? odakle dolazim? koja je moja svrha?), i budi u nama potrebu za istinom. Vrlo je dobra i za duhovna istraživanja, nova saznanja, te traženje odgovora u Izvoru kroz znanost meditacije.

margashirsha-nakshatra-vedic-astrology-jyotishNo, kada je ova energija iskorištena u Rađas guni (strast), može nas dovesti do pretjeranih briga i gubitka vremena na destruktivno razmišljanje. Može nas dovesti i do potrage za ispunjenjem u materijalnom životu – što opet može biti iskorišteno na konstruktivan ili destruktivan način. Na taj dan osjetiti ćemo više strasti i želje za ispunjenjem naših materijalnih potreba. No, može nas dovesti do pretjerivanja u materijalnim užitcima, te bi se mogla probuditi i velika posesivnost unutar nas.

U Tamas guni, ova energija može biti posebno destruktivna – može dovesti do osjećaja izgubljenosti i bezvrijednosti u životu, te bi zbog toga mogli donijeti neke odluke zbog kojih ćemo zažaliti kasnije. Za vrijeme ove nakshatre, um može biti zasljepljen emocijama i željama, te nas odvesti dalje od istine. Zbog toga preporučamo da ne donosite nikakve bitne odluke na taj dan i par dana prije. Provedite ovo vrijeme u meditaciji i duhovnim učenjima, sa istinskom željom za istinom.

Ovu subotu, kada će Puni Mjesec biti u Margashirsha nakshatri, svjesno vodite svoju energiju na način da izvučete najviše dobrobiti iz tog dana. Ovaj dan će biti vrlo povoljan za sve vrste duhovnih praksi i učenja, no, moglo bi biti vrlo zeznuto sa svim ostalim aktivnostima, te donošenjem bitnih odluka.

OM Healing na Puni Mjesec

Ako želite iskoristiti snažnu energiju Punog Mjeseca u Margashirsha nakshatri na vrlo kontruktivan način, preporučamo da iskusite OM Healing. Ovo je prekrasna i jednostavna grupna meditacija, koju mi osobno prakticiramo godinama. Temelji se na drevnoj Vedskoj znanosti geometrije i zvuka – svi sudionici sjede u posebno formiranom krugu i mantraju OM. Energija koju možete osjetiti tijekom OM Healinga je vrlo prekrasna, snažna i osvježavajuća – nezaboravno iskustvo za svakog, tko je sudjelovao u tome. Ne trebate imati nikakvo znanje o meditaciji da bi ste sudjelovali u OM Healingu, i grupe su uvijek besplatne i otvorene za svakog.

omhealing-fullmoon

OM Healing grupe se rade skoro na svakom kontinentu, u najvećim gradovima pojedinih država. U Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori, OM Healing grupe se redovno održavaju. Na dan Punog Mjeseca diljem cijelog svijeta grupe se održavaju u isto vrijeme (ovisno o vremenskim zonama), budući Puni Mjesec pojačava efekt samog OM Healinga. Želite saznati više? Klinite ovdje i saznajte gdje se održava najbliži OM Healing na kojem možete sudjelovati. Toplo preporučamo da isprobate ovu predivnu tehniku.

Napomena: Sva predviđanja bazirana su na dokazanom sistemu Jyotisha, Vedske astrologije, koji smo pronašli kao najtočniji. Možete primjetiti neke razlike u izračunima između ovog sistema, i sistema zapadne astrologije. Naime, u Vedskoj astrologiji, horoskopske znakove računamo malo drugačije.

Kontakt

4harmony.eu/hr
facebook.com/4harmony.hrvatska

logo4harmony

Prethodna objavaPrirodno, zdravo i domaće – Imanje Dharma Saborsko i Fitoaromastudio
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 06.12.2014.
4Harmony
Naša strast prema Vastu-u i Jyotish-u nas je spojila. Svakodnevna iskustva kroz ove vedske znanosti pomažu nam ostvariti puno dublji odnos i živjeti ispunjeniji život. Jedinstvena kombinacija znanja vastu-a, vedske astrologije i psihologije, koje koristimo u našem poslu, ne samo da nam pruža bolji uvid u svakodnevni život, već nam pomaže u rješavanju svih vrsta problema na mnogo jednostavniji način. To je ono što želimo podjeliti s Vama: znanje kako se vratiti vašoj osobnoj harmoniji. - Achala & Govindadas

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.