Puni Mjesec je poseban dan u mjesecu kada doživljavamo kulminaciju energije, te naše unutarnje procese. Energija postaje snažnija na taj dan, i čak na fizičkom nivou, voda u našem tijelu postaje nemirnija. Neki ljudi ovu promjenu podnose dobro, a neki ne toliko dobro. Zbog toga neki mogu osjećati puno više energije i entuzijazma na dan Punog Mjeseca, neki mogu osjećati više duhovnih vibracija, neki mogu biti vrlo nadraženi i nervozni, a neki mogu imati problema sa spavanjem u noći Punog Mjeseca.

fullmoon-purnima-jyotishSve postaje snažnije na Puni Mjesec. Zbog toga, ovisno o tome da li smo prirodno više Satvik (čiste), Rađas (strastvene) ili Tamas (trome) kvalitete, te kvalitete postaju snažnije u nama. Ako smo u harmoniji sami sa sobom, Puni Mjesec će nam donijeti mnogo pozitivnih vibracija – svemir uvijek reflektira ono što nosimo unutar nas samih. No, ako smo nemirni, osjetiti ćemo više nemira i kaosa na taj dan. Znanstveno je dokazano da se na dan Punog Mjeseca događa više iznenadnih i impulzivnih zločina – to nije slučajnost.

Zbog toga pazite o čemu razmišljate tokom tog dana – moglo bi se ostvariti. No, može nam donijeti vrlo pozitivne rezultate ako koristimo afirmacije, molitve, meditaciju, pa čak i za proces iscjeljenja. Svaku energiju u svemiru možemo iskoristiti ili na konstruktivan, ili na destruktivan način – ovisi samo o nama..

Svaki Puni Mjesec ima posebne kvalitete i “darove” koje nam daje, ovisno o tome na kojem mjestu u zodijaku se Mjesec nalazi. Idući Puni Mjesec je u utorak, 3. veljače 2015, te pada u Pushya nakshatru – osmu vedsku konstalciju u znaku Raka. Saznajmo više o tome!
Mjesec “unutarnjeg djeteta”

Puni Mjesec u Pushya nakshatri pojačava potrebe našeg srca, i budi “unutarnje dijete”. Ovo je vrlo dobro vrijeme za istinsko povezivanje sa srcem i shvaćanje pravih potreba. Puni mjesec (i par dana prije) nam također pomaže da spoznamo da potrebe našeg ega i uma rijetko kada imaju nešto zajedničko sa potrebama našeg srca.

Ono što svako srce treba je ljubav – ona bezuvjetna ljubav, koja prirodno i spontano teče kao rijeka, i ispunjava nas osjećajem mira, harmonije, zadovoljstva, sigurnosti i sreće; ona ljubav koja nam je bila dovoljna da budemo sretni – kada smo bili djeca. Ta ljubav je ono što Pushya nakshatra zaista predstavlja. Sve druge stvari u životu su zapravo samo alati pomoću kojih dolazimo do tog stanja zadovoljstva u srcu. No, naš um vrlo često poistovjećuje cilj i “alate” koji nam pomažu dostići cilj. Zbog toga postajemo previše vezani za izvanjske, prolazne stvari, nadajući se da će nam materijalne stvari donijeti sreću – a kada nam vrijeme uzme te stvari, patimo.

heart-love-pushya-nakshatra-vedic-astrology-jyotishAli, utjecaj ove nakshatre neće biti isti za svakoga. Ljudima koji shvaćaju pravo značenje ljubavi, brige, sigurnosti, i koji ne traže izvor za ove stvari izvana – ovaj dan može donijeti mnogo duhovnih vibracija i biti će odličan za meditaciju. No, ako ste previše vezani za materijalne stvari, svemir će vas “testirati” na dan Punog Mjeseca (i par dana prije), kako bi ste mogli shvatiti da ljubav, harmoniju i sigurnost, tražite na krivom mjestu. To može uzdrmati vaš osjećaj mira i harmonije ako su građeni na imaginarnim temeljima. A, ako se osjećate sigurni u sebe, taj osjećaj će postati još jači.

Pushya nakshatra koju predstavlja krava, također označava energiju njege, posebno za one koji su spremni uvijek pomoći drugima, i koji uvijek pokazuju suosjećanje. Zbog toga ovo je odličan dan za pomaganje drugima, uplaćivanje u dobrotvorne svrhe ili donacije (njihov efekt će biti višestruko umnožen zbog utjecaja Punog Mjeseca i konjukcije sa Jupiterom), ili jednostavno molitvu za druge. Također vrlo dobar dan za provođenje sa obitelji, ali u slučajevima gdje postoje nesporazumi moglo bi doći do problema.

Bitno je spomenuti da će Mjesec biti u konjukciji sa “uzvišenim” (i retrogradnim) Jupiterom, i imati aspekt od strane retrogradnog Merkura u Shravana nakshatri. Ovo je vrlo snažna kombinacija koja će donijeti mnogo dobrih prilika za samo-analizu, promatranje svojih postupaka, te mnogo duhovnih vibracija. Zbog toga je ovo odličan dan za meditaciju – ali i učenje. Pomoći će nam da lakše shvatimo srž problema – bilo to u našem obrazovanju ili u životu.

No, mnogi bi mogli brinuti na taj dan – posebno oni koji su prirodno skloni brigama. Neka stara razočaranja, rane i potinustni osjećaji bi se mogli probuditi, kako bi ste ih konačno mogli zauvijek otpustiti. Ako se tako nešto pojavi u vašem umu, probajte tu energiju iskoristiti za nešto konstruktivno – promijenite nešto u životu.

Ovaj planetarni položaj je također vrlo povoljan za vježbanje opraštanja i suosjećajne komunikacije. Ako imate kakve probleme i nesuglasice sa drugim ljudima, raščistite to sada. Sada imate priliku da zaista naučite kako slušati što vam drugi govore, te kako pokazati razumijevanje – jer će vam svemir donijeti mnogo takvih situacija. Povoljan položaj planeta na nebu donijet će pozitivan rezultat u rješavanju problema, te učiniti opraštanje mnogo lakšim.

Ovaj utorak, kada će Puni Mjesec biti udružen sa kvalitetama Pushya nakshatre, svjesno iskoristite i vodite ovu energiju kako bi ste izvukli maksimum iz nje. Ovaj dan je vrlo povoljan za sve vrste duhovnih praksi, učenja, “hranjenja” vlastitog unutarnjeg djeteta, ali i za brigu o drugima – posebno obitelji. Općenito govoreći, ovaj Puni Mjesec će biti izuzetno blagotvoran. Mudro izaberite što želite privući na taj dan.
OM Healing Punog Mjeseca

Ako želite iskoristiti snažnu energiju Punog Mjeseca u Pushya nakshatri na vrlo kontruktivan način, preporučamo da iskusite OM Healing. Ovo je prekrasna i jednostavna grupna meditacija, koju mi osobno prakticiramo godinama. Temelji se na drevnoj Vedskoj znanosti geometrije i zvuka – svi sudionici sjede u posebno formiranom krugu i mantraju OM. Energija koju možete osjetiti tijekom OM Healinga je vrlo prekrasna, snažna i osvježavajuća – nezaboravno iskustvo za svakog, tko je sudjelovao u tome. Ne trebate imati nikakvo znanje o meditaciji da bi ste sudjelovali u OM Healingu, i grupe su uvijek besplatne i otvorene za svakog.

Za vrijeme Punog Mjeseca, mora su uvijek u stanju plime. 65% ljudskog tijela je građeno od vode. Budući Puni Mjesec utječe na element vode, automatski utječe na naše tijelo. Ako utječe na tijelo, znači da utječe i na um. Zbog toga na Puni Mjesec kažemo: “Napravite OM Healing!” OM Healing je vrlo isjecljujuć za vrijeme Punog Mjeseca. Što se za to vrijeme događa u OM Healing krugu? U sebe utiskujete kozmički zvuk, i time potičete svaku stanicu vašeg tjela da vibrira tim zvukom. Na taj način umjesto da “poludite” na Puni Mjesec, osjećati ćete se odlično! Osjećate se mirno, u meditativnom ste stanju. Zbog toga OM Healing donosi pozitivnu promjenu.

swami-vishwananda

Sri Swami Vishwananda

omhealing-fullmoon

OM Healing grupe se rade skoro na svakom kontinentu, u najvećim gradovima pojedinih država. U Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori, OM Healing grupe se redovno održavaju. Na dan Punog Mjeseca diljem cijelog svijeta grupe se održavaju u isto vrijeme (ovisno o vremenskim zonama), budući Puni Mjesec pojačava efekt samog OM Healinga. Želite saznati više? Klinite ovdje i saznajte gdje se održava najbliži OM Healing na kojem možete sudjelovati. Toplo preporučamo da isprobate ovu predivnu tehniku.

Napomena: Sva predviđanja bazirana su na dokazanom sistemu Jyotisha, Vedske astrologije, koji smo pronašli kao najtočniji. Možete primjetiti neke razlike u izračunima između ovog sistema, i sistema zapadne astrologije. Naime, u Vedskoj astrologiji, horoskopske znakove računamo malo drugačije.

Kontakt

4harmony.eu/hr
facebook.com/4harmony.hrvatska

logo4harmony

Prethodna objavaDuhovno istraživanje uzroka ovisnosti i njihovo liječenje
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 03.02.2015.
4Harmony
Naša strast prema Vastu-u i Jyotish-u nas je spojila. Svakodnevna iskustva kroz ove vedske znanosti pomažu nam ostvariti puno dublji odnos i živjeti ispunjeniji život. Jedinstvena kombinacija znanja vastu-a, vedske astrologije i psihologije, koje koristimo u našem poslu, ne samo da nam pruža bolji uvid u svakodnevni život, već nam pomaže u rješavanju svih vrsta problema na mnogo jednostavniji način. To je ono što želimo podjeliti s Vama: znanje kako se vratiti vašoj osobnoj harmoniji. - Achala & Govindadas

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.