160×600 text-47 lijevo

Ovaj Puni Mjesec, 11. travnja 2017., pada u Citra nakshatru – trinaestu vedsku konstelaciju kojom vlada Mjesec u znaku Djevice. Saznajmo više o tome!

Puni Mjesec je poseban dan u mjesecu kada doživljavamo kulminaciju energije, te naše unutarnje procese. Energija postaje snažnija na taj dan, i čak na fizičkom nivou, voda u našem tijelu postaje nemirnija. Neki ljudi ovu promjenu podnose dobro, a neki ne toliko dobro. Zbog toga neki mogu osjećati puno više energije i entuzijazma na dan Punog Mjeseca, neki mogu osjećati više duhovnih vibracija, neki mogu biti vrlo nadraženi i nervozni, a neki mogu imati problema sa spavanjem u noći Punog Mjeseca.

Sve postaje snažnije na Puni Mjesec. Zbog toga, ovisno o tome da li smo prirodno više Satvik (čiste), Rađas (strastvene) ili Tamas (trome) kvalitete, te kvalitete postaju snažnije u nama. Ako smo u harmoniji sami sa sobom, Puni Mjesec će nam donijeti mnogo pozitivnih vibracija – svemir uvijek reflektira ono što nosimo unutar nas samih. No, ako smo nemirni, osjetiti ćemo više nemira i kaosa na taj dan. Znanstveno je dokazano da se na dan Punog Mjeseca događa više iznenadnih i impulzivnih zločina – to nije slučajnost.

Zbog toga pazite o čemu razmišljate tokom tog dana – moglo bi se ostvariti. No, može nam donijeti i vrlo pozitivne rezultate ako koristimo afirmacije, molitve, meditaciju, pa čak i za proces iscjeljenja. Svaku energiju u svemiru možemo iskoristiti ili na konstruktivan, ili na destruktivan način – ovisi samo o nama.

Svaki Puni Mjesec ima posebne kvalitete i “darove” koje nam daje, ovisno o tome na kojem mjestu u zodijaku se Mjesec nalazi. Ovaj Puni Mjesec, 11. travnja 2017., pada u Citra nakshatru – trinaestu vedsku konstelaciju kojom vlada Mjesec u znaku Djevice.

Puni Mjesec unutarnjeg bogatstva

Ovaj Puni Mjesec će biti vrlo moćan. Mjesec će biti u konjukciji sa retrogradnim Jupiterom u Citra nakshatri, dijeleći zajednički aspekt sa retrogradnom Venerom u znaku Riba (u Purva Bhadrapada nakshatri), te dijeleći aspekt nakshatri sa retrogradnim Saturnom u Mula nakshatri. Da stvar bude još zanimljivija, vladar znaka Djevice, Merkur, je također retrogradan na nebu. Zbog toga će ovaj Puni Mjesec biti pod snažnim utjecajem sva četiri retrogradna planeta.

Sva ova četiri retrogradna planeta šalju nam vrlo jasnu poruku: vrijeme je za preokret karme i ispravljanja pogrešaka. Ova poruka je posebno jasna od strane retrogradnog Saturna u Mula nakshatri. Vrijeme je da iz sebe iskorijenimo (doslovno) korijene karme, i slomimo sve destruktivne navike koje nas sprečavaju na putu transformacije. Vrijeme je da promislimo o svojim postupcima iz proteklih par mjeseci, da donesemo prave odluke i ispravimo sve pogreške.

336×280 lijevo text-54

Puni Mjesec u Citra nakshatri će nam zbog konjukcije s Jupiterom donijeti dodatnu dozu optimizma koji će nam pomoći u ovom procesu i duhovnom rastu. Osnažit će našu povezanost sa unutarnjim Guruom, koji ovaj Puni Mjesec čini zaista posebnim danom u godini. Ovo je savršen dan za meditaciju, iscjeljenje, opraštanje, otpuštanje svega staroga – te prihvaćanja novoga.

Ovaj Puni Mjesec je vrijeme da se uzdignemo iznad svojih ograničenja i oslobodimo svoja srca od svih tereta iz prošlosti. Uzvišena Venera (i retrogradna) će nas ohrabriti da otvorimo svoja srca i svijest prema toku božanske energije.

Citra nakshatra je nakshatra unutarnje alkemije i pronalaska ravnoteže između materijalnog i duhovnog svijeta – ona se nalazi na granici ‘kozmičke srčane čakre’ i ‘kozmičkog solarnog pleksusa’ (klikni ovdje) da pročitaš više o ovom konceptu vedske astrologije). Radi se o pronalasku skrivenog blaga unutar nas: atme, naše duše.

Citra nakshatra uči nas da prigrlimo sva životna iskustva, bilo materijalna ili duhovna, te da učimo iz svakog od njih. Biser, koji je simbol ove nakshatre, u prirodi je stvoren na najfascinantniji način. Prvo, zrno pijeska ulazi u školjku i iritira ju. No školjka ne izbacuje zrno pijeska. Umjesto toga prihvaća to zrno, i omotava ga ‘slinom’ koja olakšava podnošenje zrna pijeska. Kao rezultat toga, najdragocijeniji kamen je stvoren: biser. Na sličan način, Citra nakshatra nas uči da ne odbacujemo neugodna životna iskustva, već da ih prihvatimo i učimo iz njih – pretvorimo ih u nešto predivno poput bisera: mudrost. Ovaj Puni Mjesec upravo će zbog konjukcije s Jupiterom u Citra nakshatri biti posebno snažan, i otvorit će nas prema mnogim novim mogućnostima za duhovni napredak.

OVAJ UTORAK, KADA ĆE PUNI MJESEC BITI ISPUNJEN KVALITETAMA CITRA NAKSHATRE, SVJESNO KORISTI OVU ENERGIJU I ISKORISTI JU NA NAJBOLJI MOGUĆI NAČIN. OVAJ DAN BITI ĆE IZUZETNO POVOLJAN ZA SVE VRSTE DUHOVNE PRAKSE.

160×600 text-47 lijevo

OM Chanting na Puni Mjesec

Ako želite iskoristiti snažnu iscjeljujuću energiju Punog mjeseca u Citra nakshatri, pozivamo vas da iskusite OM Chanting. Ovo je prekrasna i jednostavna grupna meditacija, koju mi osobno prakticiramo godinama. Temelji se na drevnoj vedskoj znanosti geometrije i zvuka – svi sudionici sjede u posebno formiranom krugu i pjevaju OM.

Energija koja se osjeća tijekom OM Chantinga je vrlo ugodna, snažna i osvježavajuća – nezaboravno iskustvo za svakog, tko je ikad sudjelovao. Ne trebate imati nikakvo znanje o meditaciji da bi ste sudjelovali u OM Chantingu. Plus, grupe su uvijek besplatne i otvorene za sve.

OM Chanting diljem Hrvatske (i svijeta)

OM Chanting grupe se okupljaju skoro na svakom kontinentu, u najvećim gradovima u više od 55 zemalja diljem svijeta. U Hrvatskoj OM Chanting grupe redovito se održavaju u nekoliko gradova. Na dan Punog Mjeseca diljem cijelog svijeta grupe se održavaju u isto vrijeme (ovisno o vremenskim zonama), budući Puni Mjesec pojačava efekt samog OM Chantinga. Ovaj utorak, OM Chanting grupe će se sastati u Zagrebu i Splitu.

ZAGREB

11. travnja 2017. u 19:00 h
Gundulićeva 19 (zvoniti na CIR)

Sonja Smrkinić
+385 95 8465 988
[email protected]

SPLIT

11. travnja 2017. u 18:00 h
Bhakti Marga centar (Domovinskog rata 47)

Aradhana
+385 98 7732 76

Daj šansu svemiru da unese pozitivnost u tvoj život na ovaj poseban dan!

O nama

Govindadas – Igor Mihajlović

Govindadas je Vastu savjetnik i dizajner iz Hrvatske. Edukaciju o Vastu Shastri započeo je uz Ignaca Perasa 2012. godine, a završio je kod dr. Anand Bhardwaja.

Achala – Sylwia Mihajlović

Achala je Jyotish astrologinja i učiteljica meditacije iz Poljske. Vedsku astrologiju prakticira od 2010. godine uz vodstvo mnogih učitelja, konstantno produbljujući svoje znanje uvidima dobivenim kroz svakodnevnu meditaciju. Uči meditaciju od 2009. godine, a prakticira od 2006.

Prethodna objavaJantra Jupitera (Guru yantra)
Slijedeća objavaVenera kvadrat Saturn do 25.4. – Prestanite gurati sami sebe, cijela promjena će se dogoditi samo u vašoj svijesti!
4Harmony
Naša strast prema Vastu-u i Jyotish-u nas je spojila. Svakodnevna iskustva kroz ove vedske znanosti pomažu nam ostvariti puno dublji odnos i živjeti ispunjeniji život. Jedinstvena kombinacija znanja vastu-a, vedske astrologije i psihologije, koje koristimo u našem poslu, ne samo da nam pruža bolji uvid u svakodnevni život, već nam pomaže u rješavanju svih vrsta problema na mnogo jednostavniji način. To je ono što želimo podjeliti s Vama: znanje kako se vratiti vašoj osobnoj harmoniji. - Achala & Govindadas

1 KOMENTAR

  1. Citra nakshatrom ne vlada Mesec uopste…. Molio bih autore tekstova da uzimaju Jyotish reference iz standardnih tekstova a ne na ovaj nacin da uopstavaju stvari i banalizuju tako predivno znanje kao sto je Jyotish.
    Unapred zahvalan

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here