160×600 text-47 lijevo

*12. 03. u 15:54

Pun Mjesec je poseban dan u mjesecu kada doživljavamo kulminaciju energije, te naše unutarnje procese. Energija postaje snažnija na taj dan, i čak na fizičkom nivou, voda u našem tijelu postaje nemirnija. Neki ljudi ovu promjenu podnose dobro, a neki ne toliko dobro. Zbog toga neki mogu osjećati puno više energije i entuzijazma na dan Punog Mjeseca, neki mogu osjećati više duhovnih vibracija, neki mogu biti vrlo nadraženi i nervozni, a neki mogu imati problema sa spavanjem u noći Punog Mjeseca.

Sve postaje snažnije na Puni Mjesec. Sve naše kvalitete postaju snažnije u nama. Ako smo u harmoniji sami sa sobom, Puni Mjesec će nam donijeti mnogo pozitivnih vibracija – svemir uvijek reflektira ono što nosimo unutar nas samih. No, ako smo nemirni, osjetiti ćemo više nemira i kaosa na taj dan. Znanstveno je dokazano da se na dan Punog Mjeseca događa više iznenadnih i impulzivnih zločina – to nije slučajnost.

Zbog toga pazite o čemu razmišljate tokom tog dana – moglo bi se ostvariti. No, može nam donijeti i vrlo pozitivne rezultate ako koristimo afirmacije, molitve, meditaciju, pa čak i za proces iscjeljenja. Svaku energiju u svemiru možemo iskoristiti ili na konstruktivan, ili na destruktivan način – ovisi samo o nama.

Svaki Puni Mjesec ima posebne kvalitete i “darove” koje nam daje, ovisno o tome na kojem mjestu u zodijaku se Mjesec nalazi. Ovaj Puni Mjesec je u nedjelju, 12. ožujka 2017., te pada u Purva Phalguni nakshatru – jedanaestu vedsku konstelaciju kojom vlada Venera u znaku Lava. Saznajmo više o tome!

Mjesec božanske ljubavi

Puni mjesec u Purva Phalguni nakshatri se u Indiji slavi i kao festival proljeća. To je Puni mjesec ljubavi, sreće i obnove. Na isti dan Indija slavi Holi – festival boja. Ovaj festival nas podsjeća da život ima beskonačno mnogo boja te da su sve one samo izražaj jedne kozmičke kreativne energije.

Ovaj Puni mjesec donijet će nam svježi optimizam i inspiraciju. Purva Phalguni je nakshatra u kojoj se ljubav širi i postaje kreativna, no istovremeno i pasivna. Poput pasivne kreativnosti Majke Zemlje koja jednostavno dopušta da se kreativni proces obnove pri dolasku proljeća odvija unutar nje. Ona ništa ne radi – samo dopušta da se kreativnost unutar nje izrazi. Isto vrijedi i za nas. Sada je vrijeme da se opustimo nakon intenzivnih transformacija uzrokovanih od nedavnog tranzita Saturna, te da se otvorimo prema novim mogućnostima. Ovo nije vrijeme kada se trebamo žuriti i biti pretjerano aktivni, već se predati univerzalnoj sili i životnoj kreativnosti. No ovo je svakako povoljno vrijeme za pročišćenje organizma, meditaciju, i malo “ekstra” vremena za sebe.

160×600 text-47 lijevo

Venera, planet koji vlada Purva Phalugni nakshatrom, je sada uzvišena na nebu, ali istovremeno i u fazi retrogradacije (kretanja unazad), što će imati pozitivan efekt na našu srčanu čakru. Više svjetla i mudrosti će ući u naše odnose što će nas ponovno podsjetiti što znači voljeti bezuvjetno. Budući je Venera u fazi retrogradacije, više puta ćemo ponavljati lekcije o ljubavi, suosjećanju i opraštanju, kako bi smo se više otvorili i dopustili da kreativna životna energija uđe u naše srce.

Venera je trenutno i u konjukciji sa oslabljenim Merkurom i sa zajedničkim aspektom na retrogradni Jupiter (Jupiter i Merkur u parivartan yogi). To je vrijeme kada će se duhovna, božanska mudrost probuditi unutar nas, no naš intelekt bi mogao biti poprilično zbunjen. Ovo definitivno nije dobro vrijeme za intelektualan posao.

U periodu oko ovog posebnog Punog mjeseca dobit ćemo mudrost koja će nam pomoći pri učenju na temelju nekih od starih pogrešaka. Samo naša istinska, unutarnja mudrost može otvoriti srca, ne intelekt. Mudrost obično dolazi sa iskustvom, posebno nakon mnogobrojnog ponavljanja iste pogreške, sve dok ne pronađemo pravo rješenje.

Saturn u Mula nakshatri dijeli aspekt nakshatri sa Venerom i Jupiterom što će ovoj snažnoj, uglavnom duhovnoj, energiji dodati i određenu dozu prizemljenosti. Budući su Sunce i Mjesec u labavoj konjukciji sa mjesečevim čvorovima, snažna duhovna energija mogla bi se probuditi u ljudima koji su osjetljiviji. Meditacija je više nego dobrodošla na ovaj dan kako bi nam pomogla “prizemljiti” ovu energiju i omogućiti da se manifestira na miran, kreativan način. U protivnom bi smo mogli biti poprilično nervozni, zbunjeni i smeteni.

OVU NEDJELJU, KADA ĆE PUNI MJESEC BITI ISPUNJEN KREATIVNOŠĆU PURVA PHALGUNI NAKSHATRE, OTVORITE SE PREMA KREATIVNOJ ŽIVOTNOJ ENERGIJI, I PRONAĐI SVOJ MIR U MEDITACIJI.

OM Chanting na Puni Mjesec

Ako želite iskoristiti snažnu iscjeljujuću energiju Punog mjeseca u Purva Phalguni nakshatri, pozivamo vas da iskusite OM Chanting. Ovo je prekrasna i jednostavna grupna meditacija, koju mi osobno prakticiramo godinama. Temelji se na drevnoj vedskoj znanosti geometrije i zvuka – svi sudionici sjede u posebno formiranom krugu i pjevaju OM.

Energija koja se osjeća tijekom OM Chantinga je vrlo ugodna, snažna i osvježavajuća – nezaboravno iskustvo za svakog, tko je ikad sudjelovao. Ne trebate imati nikakvo znanje o meditaciji da bi ste sudjelovali u OM Chantingu. Plus, grupe su uvijek besplatne i otvorene za sve.

Živiš li možda u Splitu? Imamo super vijest!

Kod sebe doma, na Žrnovnici, ćemo održati besplatno predavanje o ovom posebnom Punom mjesecu u Purva Phalguni nakshatri. Nakon predavanja ćeš imati priliku iskustiti OM Chanting i šalicu toplog indijskog masala čaja. Proslavimo Puni mjesec zajedno!

OM Chanting diljem Hrvatske (i svijeta)

OM Chanting grupe se okupljaju skoro na svakom kontinentu, u najvećim gradovima u više od 50 zemalja diljem svijeta. U Hrvatskoj OM Chanting grupe redovito se održavaju u nekoliko gradova. Na dan Punog Mjeseca diljem cijelog svijeta grupe se održavaju u isto vrijeme (ovisno o vremenskim zonama), budući Puni Mjesec pojačava efekt samog OM Chantinga. Ovu nedjelju, OM Chanting grupe će se sastati u Zagrebu, Splitu, Žrnovnici i Zadru.

ZAGREB
12. ožujka 2017. u 20:00 h
Grge Novaka 19
Dunja Kosanović Kanupriya
091 535 3450
[email protected]

SPLIT
12. ožujka 2017. u 19:00 h
Bhakti Marga centar (Domovinskog rata 47)
Pranati
091 584 7228

ŽRNOVNICA
12. ožujka 2017. u 18:00 h
Radičinka 13
Govindadas
097 762 8500
[email protected]

ZADAR
12. ožujka 2017. u 18:00 h
Vukovarska 2f
Nada Major
091 407 7700

Daj šansu svemiru da unese pozitivnost u tvoj život na ovaj poseban dan!

O nama

Govindadas – Igor Mihajlović

Govindadas je Vastu savjetnik i dizajner iz Hrvatske. Edukaciju o Vastu Shastri započeo je uz Ignaca Perasa 2012. godine, a završio je kod dr. Anand Bhardwaja.

Achala – Sylwia Mihajlović

Achala je Jyotish astrologinja i učiteljica meditacije iz Poljske. Vedsku astrologiju prakticira od 2010. godine uz vodstvo mnogih učitelja, konstantno produbljujući svoje znanje uvidima dobivenim kroz svakodnevnu meditaciju. Uči meditaciju od 2009. godine, a prakticira od 2006.

Prethodna objavaTrebaju li nam zaista preduvjeti za sreću?
Slijedeća objavaSve nastaje iz čiste svijesti
4Harmony
Naša strast prema Vastu-u i Jyotish-u nas je spojila. Svakodnevna iskustva kroz ove vedske znanosti pomažu nam ostvariti puno dublji odnos i živjeti ispunjeniji život. Jedinstvena kombinacija znanja vastu-a, vedske astrologije i psihologije, koje koristimo u našem poslu, ne samo da nam pruža bolji uvid u svakodnevni život, već nam pomaže u rješavanju svih vrsta problema na mnogo jednostavniji način. To je ono što želimo podjeliti s Vama: znanje kako se vratiti vašoj osobnoj harmoniji. - Achala & Govindadas

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.