Puni Mjesec je poseban dan u mjesecu kada doživljavamo kulminaciju energije, te naše unutarnje procese. Energija postaje snažnija na taj dan, i čak na fizičkom nivou, voda u našem tijelu postaje nemirnija. Neki ljudi ovu promjenu podnose dobro, a neki ne toliko dobro. Zbog toga neki mogu osjećati puno više energije i entuzijazma na dan Punog Mjeseca, neki mogu osjećati više duhovnih vibracija, neki mogu biti vrlo nadraženi i nervozni, a neki mogu imati problema sa spavanjem u noći Punog Mjeseca.

fullmoon-purnima-jyotishSve postaje snažnije na Puni Mjesec. Zbog toga, ovisno o tome da li smo prirodno više Satvik (čiste), Rađas (strastvene) ili Tamas (trome) kvalitete, te kvalitete postaju snažnije u nama. Ako smo u harmoniji sami sa sobom, Puni Mjesec će nam donijeti mnogo pozitivnih vibracija – svemir uvijek reflektira ono što nosimo unutar nas samih. No, ako smo nemirni, osjetiti ćemo više nemira i kaosa na taj dan. Znanstveno je dokazano da se na dan Punog Mjeseca događa više iznenadnih i impulzivnih zločina – to nije slučajnost.

Zbog toga pazite o čemu razmišljate tokom tog dana – moglo bi se ostvariti. No, može nam donijeti vrlo pozitivne rezultate ako koristimo afirmacije, molitve, meditaciju, pa čak i za proces iscjeljenja. Svaku energiju u svemiru možemo iskoristiti ili na konstruktivan, ili na destruktivan način – ovisi samo o nama.

Svaki Puni Mjesec ima posebne kvalitete i “darove” koje nam daje, ovisno o tome na kojem mjestu u zodijaku se Mjesec nalazi. Idući Puni Mjesec je u ponedjeljak, 4.svibnja 2015, te pada u Vishakha nakshatru – vedsku konstelaciju koja se nalazi među zadnjim stupnjevima znaka Vage i prvim stupnjevima znaka Škorpiona. Ovo će biti vrlo pozitivan Puni Mjesec, budući se ovaj dan također slavi kao Buddhin rođendan. Saznajmo više o tome!
Puni Mjesec jedinstva

flower-giving-vishaka-nakshatra-jyotish-horoscope-vedic-astrologyPuni Mjesec u Vishaka nakshatri je vrlo povoljan jer u nama pojačava sposobnost ujedinjenja, timskog rada, suradnje, te nam pomaže pronaći mir, sklad i razumijevanje. Simboli ove nakshatre su drveće zajedno sa svojim granama, što simbolizira timski rad i sposobnost brige o drugima. Ovo je savršen dan za pomirenje sa svima – počevši od sebe. Nije slučajnost da se točno taj Puni Mjesec svake godine slavi i kao Buddhin rođendan, čija je glavna poruka bila mir, ahimsa (nenasilje) i shvaćanje zakona karme.

Vishaka nakshatra je posebno povezana sa razumijevanjem zakona karme. Njena glavna poruka je “ono što siješ, to ćeš brati” – “ono što daješ, to ćeš primiti”. Ovaj dan obično donosi u naše živote neke nepredvidljive pozitivne/negativne efekte naših prijašnjih postupaka – a budući Puni Mjesec predstavlja kulminaciju unutarnjih procesa, vrlo je vjerojatno da će vam se nešto nepredvidljivo dogoditi na ovaj dan, što će biti direktan rezultat vaše karme.

Ovaj Puni Mjesec je također vrlo povoljan zbog “sijanja” nečeg novog. Sve naše misli će imati vrlo kreativnu snagu na ovaj dan – zbog toga budite pažljivi na što ćete se fokusirati. Pokušajte se fokusirati na nešto pozitivno, kako ne bi ste pridavali energiju negativnostima. Zapamtite da fokusiranjem na nešto zapravo privlačite tu stvar u svoj život – a na Puni Mjesec, posebno ovaj, kreativna snaga našeg uma će biti puno snažnija.

Ovaj ponedjeljak, kada će Puni Mjesec biti udružen sa kvalitetama Vishaka nakshatre, svjesno vodite svoju energiju na način da dobijete najbolje moguće rezultate. Općenito govoreći, ovaj Puni Mjesec će biti vrlo blagotvoran i omogućiti će nam da sve naše aktivnosti urode plodom. Mudro odaberite što želite privući u svoj život na taj dan!

OM Healing Punog Mjeseca

Ako želite iskoristiti snažnu energiju Punog Mjeseca u Vishaka nakshatra na vrlo kontruktivan način, preporučamo da iskusite OM Healing. Ovo je prekrasna i jednostavna grupna meditacija, koju mi osobno prakticiramo godinama. Temelji se na drevnoj Vedskoj znanosti geometrije i zvuka – svi sudionici sjede u posebno formiranom krugu i mantraju OM. Energija koju možete osjetiti tijekom OM Healinga je vrlo prekrasna, snažna i osvježavajuća – nezaboravno iskustvo za svakog, tko je sudjelovao u tome. Ne trebate imati nikakvo znanje o meditaciji da bi ste sudjelovali u OM Healingu, i grupe su uvijek besplatne i otvorene za svakog.

Sri Swami Vishwananda
Sri Swami Vishwananda

Za vrijeme Punog Mjeseca, mora su uvijek u stanju plime. 65% ljudskog tijela je građeno od vode. Budući Puni Mjesec utječe na element vode, automatski utječe na naše tijelo. Ako utječe na tijelo, znači da utječe i na um. Zbog toga na Puni Mjesec kažemo: “Napravite OM Healing!” OM Healing je vrlo isjecljujuć za vrijeme Punog Mjeseca.Što se za to vrijeme događa u OM Healing krugu? U sebe utiskujete kozmički zvuk, i time potičete svaku stanicu vašeg tjela da vibrira tim zvukom. Na taj način umjesto da “poludite” na Puni Mjesec, osjećati ćete se odlično! Osjećate se mirno, u meditativnom ste stanju. Zbog toga OM Healing donosi pozitivnu promjenu.

omhealing-fullmoon

OM Healing grupe se rade skoro na svakom kontinentu, u najvećim gradovima pojedinih država. U Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori, OM Healing grupe se redovno održavaju.Na dan Punog Mjeseca diljem cijelog svijeta grupe se održavaju u isto vrijeme (ovisno o vremenskim zonama), budući Puni Mjesec pojačava efekt samog OM Healinga.Želite saznati više? Klinite ovdje i saznajte gdje se održava najbliži OM Healing na kojem možete sudjelovati. Ovog ponedjeljka, OM Healing na Puni Mjesec će se održati u Zagrebu, Splitu i Rijeci. Toplo preporučamo da isprobate ovu predivnu tehniku.

Napomena: Sva predviđanja bazirana su na dokazanom sistemu Jyotisha, Vedske astrologije, koji smo pronašli kao najtočniji. Možete primjetiti neke razlike u izračunima između ovog sistema, i sistema zapadne astrologije. Naime, u Vedskoj astrologiji, horoskopske znakove računamo malo drugačije.
Kontakt

4harmony.eu/hr
facebook.com/4harmony.hrvatska

logo4harmony

Prethodna objavaGandhijeva ‘dovitljivost’
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 04.05.2015.
4Harmony
Naša strast prema Vastu-u i Jyotish-u nas je spojila. Svakodnevna iskustva kroz ove vedske znanosti pomažu nam ostvariti puno dublji odnos i živjeti ispunjeniji život. Jedinstvena kombinacija znanja vastu-a, vedske astrologije i psihologije, koje koristimo u našem poslu, ne samo da nam pruža bolji uvid u svakodnevni život, već nam pomaže u rješavanju svih vrsta problema na mnogo jednostavniji način. To je ono što želimo podjeliti s Vama: znanje kako se vratiti vašoj osobnoj harmoniji. - Achala & Govindadas

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.