Foto: pixabay.com

Ovaj pun Mjesec nudi nam priliku da stupimo u kontakt sa svojim pravim ja, raščistimo sve što više ne služi i stvorimo prostor za nešto usklađenije. Staza do tamo može djelovati pomalo izazovno; možemo se osjećati kao da nas Svemir izaziva na toliko mnogo razina. Ali, kako se energije budu stišavale, prepoznat ćemo transformaciju. U tijeku je transformacija duše s ovim Plavim Mjesecom – i na osobnoj i na kolektivnoj razini. Prolazimo kroz neka važna vremena i neke izvanredne energetske frekvencije.

atma.hr – 52
U četvrtak, 31. kolovoza/avgusta 2023. u 2:36h događa se Super pun Mjesec u znaku Riba. Budući da je ovo drugi pun Mjesec u mjesecu, naziva se i Plavi Mjesec.

Plavi Mjeseci su iznimno rijetki, događaju se otprilike jednom svake 2,5 godine, što njihovu prisutnost čini nečim na što želimo obratiti pozornost.

Imati dva puna Mjeseca u jednom kalendarskom mjesecu ukazuje na veliki val oslobađanja energije. Sada nešto može izaći iz naših života, poput veze, posla, traume ili čak psihičkih energija koje ne možemo nositi.

Što god se bude odvilo pod ovim posebnim Plavim Mjesecom, velike su šanse da ćemo se osjećati promijenjeno. Velike su šanse da će nam ostati neki novi prostor koji ćemo ispuniti u našim životima. Iako bi ovaj prostor u početku mogao djelovati uznemirujuće, on obećava i ima potencijal da iz njegove praznine nikne nešto novo.

Međutim, kozmičko vrijeme nam pokazuje da ćemo morati biti dodatno strpljivi kako bi ovo novo klijanje počelo, budući da će doći do snažnog vala retrogradne energije.

Pod Plavim Mjesecom u znaku Riba, imat ćemo 6 planeta koje se kreću retrogradno – Merkur, Veneru, Saturn, Neptun, Uran i Pluton.

Iako nije neuobičajeno imati nekoliko retrogradnih planeta u isto vrijeme, imati šest definitivno je rijetka poslastica! Osim toga, retrogradni Merkur i Venera zajedno mogu biti intenzivna kombinacija.

atma.hr – 52
Retrogradna energija ima tendenciju da nas natjera da se osvrnemo na prošlost. Vrijeme je za razmišljanje, a ne za kretanje naprijed. Izvana, snažna retrogradna energija može stvoriti kašnjenja, pogrešnu komunikaciju, nesreće i učiniti da se osjećamo pomalo nesigurno. Možemo se osjećati kao da se krećemo u krugu ili smo nesigurni u sebe i ono što dolazi.

Dok naš vanjski svijet može biti zamućen ogromnom količinom retrogradne energije, naš unutarnji svijet može biti naše utočište. Zapravo, tijekom snažne retrogradne energije poput ove, naš unutarnji svijet može postati naš kompas.

Društvu zapravo nije prioritet izdvajanje vremena za tišinu, strpljenje i stanje neaktivnosti, ali ova snažna retrogradna energija iz Svemira poziva nas da usvojimo neka od tih stanja.

Ova snažna retrogradna energija poziva nas da uđemo unutra, da se povežemo sa svojim unutarnjim svijetom i da prepoznamo da postoji bogatstvo mudrosti koja živi u nama.

Provođenje vremena u vođenju dnevnika, meditaciji i šetnji prirodom fantastični su načini da smirite um i uđete u srce tijela. Kako Ribe vladaju stopalima, meditacije u hodu također mogu biti fantastičan način da se iskoristi ova energija. Snažna retrogradna energija također može izoštriti našu intuiciju i psihička osjetila, tako da rad s ovim urođenim darovima može doći prirodno.

Energija nam se nudi, ali mi moramo odlučiti da je iskoristimo. Mi moramo biti ti koji će poduzeti korak kako bismo pronašli mir i vjerovati da će nas naše strpljenje na kraju dovesti do pravog sljedećeg koraka.

Pun Mjesec u Ribama će nam pomoći da krenemo na ovo putovanje. Sadrži meke, osjetljive vibracije koje će nam omogućiti da putujemo unutra i stvarno slušamo svoj unutarnji glas. Naši snovi mogu postati proročanski ili možemo primijetiti da nam svemir šalje jasnije znakove. Možda ćemo čak primiti posjete naših preminulih voljenih osoba ili naših anđela.

atma.hr – 52
Postoji magija u zraku pod ovim Plavim Mjesecom u znaku Riba pa ostanite otvoreni za ono što vam nudi, čak i ako prolazite kroz neku vrstu čišćenja ili otpuštanja.

Plavi Mjesec u znaku Riba također je prekrasno vrijeme za čišćenje našeg energetskog tijela i otklanjanje svake težine iz našeg polja aure koju ne možemo nositi.

Moguće je da pokupimo psihičku prljavštinu i krhotine iz svijeta oko nas, a ovaj pun Mjesec bio bi moćno vrijeme koje bismo mogli posvetiti brizi za svoju auru.

Kada je u pitanju energetsko čišćenje, naša namjera je sve. Ne trebaju vam otmjeni alati, potrebna vam je samo namjera. Stvaranje rituala može pomoći u učvršćivanju te namjere, stoga isprobajte ove savjete za čišćenje aure ovdje ili jednostavno upotrijebite vlastitu intuiciju.

Kako je ovo drugi pun Mjesec u mjesecu, naša bi se pozornost mogla vratiti na prvi puni Mjesec u mjesecu, koji se događao 1. kolovoza/avgusta u znaku Vodenjaka. Ako se sjetite ovog punog Mjeseca, možda ćete otkriti da se događaji iz ovog vremena ponavljaju pod ovim punim Mjesecom u Ribama.

Oba puna Mjeseca ovog mjeseca također su bili Super Mjeseci, što znači da su blizu Zemlje i da će se njihova prisutnost lijepo i snažno osjetiti.

Ako vam se nešto značajno dogodilo početkom kolovoza/avgusta, mogli biste otkriti da ovaj drugi pun Mjesec u mjesecu donosi veće zatvaranje ili možda više uvida koji će vam osvijetliti put.

Nekoliko dana nakon vrhunca ovog Plavog Mjeseca, Venera kreće direktno. Retrogradna Venera je moćna energija s kojom smo radili i može pokrenuti probleme oko naših odnosa, novca, vlastite vrijednosti i vrijednosti.

atma.hr – 52
Ako ove teme prevladavaju u vašem životu od srpnja/jula, ovaj puni Mjesec može pomoći da stvari dosegnu svoj vrhunac tako da se konačno mogu riješiti i dovršiti do vremena kada Venera krene direktno.

Vjerojatno je da bi s energijom čišćenja ovog punog Mjeseca mogli riješiti problem veza ili novca. Možda ćemo otkriti da odnos treba prekinuti kako bismo stvorili više mira i ravnoteže u našim životima.

U svojoj srži, retrogradna Venera stvara put prema većoj ljubavi pa što god se dogodi, držite ovo blizu svog srca. Znajte da pokazivanje ljubavi ponekad dolazi u obliku da kažete da, ali ponekad u obliku da kažete ne.

Saturn, koji je također retrogradan u Ribama, vrlo je aktivan i pod punim Mjesecom u Ribama. Saturn je prvi put krenuo retrogradno još u lipnju/junu, tako da problemi iz tog vremena također mogu pronaći način da se vrate za vrijeme Plavog Mjeseca.

Kao što vidite, puno energije kruži pa je možda teško znati što je što! Ali kad god je Saturn uključen, naš je zadatak tražiti odgovornost. Saturn želi da iskoračimo i preuzmemo odgovornost za svoje živote i sve što nas muči.

Ne želi nas kriviti, ali želi da budemo odgovorni za sve što se događa. Nema mjesta izigravanju žrtve kada je Saturn u pitanju. Saturn želi da prihvatimo ono što jest i da nastavimo sa stvaranjem rješenja preuzimanjem odgovornosti.

Saturn je također majstor stvaranja granica, stoga postoje šanse da trebamo postaviti neke granice pod ovim punim Mjesecom. Ove granice mogu vrlo dobro biti povezane s radom na oslobađanju koji obavljamo od punog Mjeseca i odnosom ili radom s novcem koji obavljamo od retrogradne Venere.

Vjerojatno ćemo otkriti da se sve tri ove energije spajaju, stvarajući pomalo maglovitu zbrku kroz koju ćemo proći!

Jednu stvar koju uvijek vrijedi zapamtiti – pun Mjesec u Ribama pomaže nam da stupimo u kontakt sa svojim emocijama i osjetljivošću. Daje nam slobodu da se izrazimo i da to izražavanje usmjerimo u nešto veće od nas samih.

atma.hr – 52
Ovaj pun Mjesec nudi nam priliku da stupimo u kontakt sa svojim pravim ja, raščistimo sve što više ne služi i stvorimo prostor za nešto usklađenije.

Staza do tamo može djelovati pomalo izazovno; možemo se osjećati kao da nas Svemir izaziva na toliko mnogo razina. Ali, kako se energije budu stišavale, prepoznat ćemo transformaciju.

U tijeku je transformacija duše s ovim Plavim Mjesecom – i na osobnoj i na kolektivnoj razini. Prolazimo kroz neka važna vremena i neke izvanredne energetske frekvencije.

Utiremo put ka višem načinu življenja – korak po korak.

ATMA/foreverconscious/Pripremila: Suzana Dulčić