Kao ljudska vrsta predodređeni smo da pripadamo svom plemenu u kojem smo voljeni i u kojem volimo, plemenu u kojem rastemo i sazrijevamo fizički, emocionalno, psihološki i duhovno. Međutim, surovost modernog života potisnula je osjećaj plemenske sigurnosti i dovela nas na rub emocionalnog gladovanja i osjećaja izolacije. Mjesec prosinac ponovo je prilika za unutarnje propitivanje osjećaja pripadnosti i usamljenosti, stoga smo i našu radionicu PREPORAĐANJA osmislili kao osvještavanje priče našeg tijela o pripadanju; od pokreta uz glazbu u uvodnom dijelu radionice do klasične metode rebirthing disanja u glavnom dijelu radionice.

atma.hr – 45

Što je PREPORAĐANJE?
Preporađanje je vrlo moćna i jednostavna tehnika rada na emocijama i traumama koje nosimo potisnute u sebi i koja se danas radi u cijelom svijetu te ne zahtijeva nikakvo predznanje niti pripremu. Rezultat preporađanja je postizanje većeg unutarnjeg mira, emocionalne protočnosti, stanja preporođenosti. Moglo bi se reći da djeluje na naše tijelo i emocionalno-psihološko stanje kao što djeluje restartanje na kompjuter.

KAKO SE RADI PREPORAĐANJE?
Način rada podrazumijeva stručno vođeno intenzivno ritmično disanje bez pauze koje je s obzirom na nemanje pauze karakteristično za bebe, životinje ili kod odraslih prilikom spavanja. Prilikom procesa preporađanja i inducirane hiperventilacije dolazi do promjena u biokemiji tijela, veće simpatičke aktiviranosti autonomnog živčanog sustava, snažnog porasta energetskog naboja u energetskom tijelu što dovodi do tipičnih tjelesnih senzacija spazma ili stiskanja pojedinih mišića. Posljedica toga je nekontrolirano podizanje davno potisnutih emocija u njihova ekspresija što daje osjećaj rasterećenja.

Čeznete li pripadati (sebi ili nekome, nečemu)?
Poznajete li usamljenost?
Vrtite se u začaranom krugu?
Dobrodošli ste 😊

Termin: 05.12., četvrtak, od 18 – 21.15
Lokacija: IPD Centar Zagreb, Slavonska avenija 3
Cijena: 250 kn
Prijave na: [email protected]
Sa sobom ponesite višeslojnu mekanu odjeću i bocu vode, a za sve dodatne informacije i upite slobodno me kontaktirate na 091/ 769 9620

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here