Sa velikim veseljem Vas pozivamo na Radionice sistemskih konstelacija:

  • u subotu 01.04.2017. od 14-20h – Zagreb
  • u nedjelju 23.04.2017. od 10-20h – Karlovac
  • u nedjelju 30.04.2017. od 14-20h- Zagreb

Ako ste upoznati s ovom terapijskom metodom rada onda znate kolike su neprocijenljive dobrobiti. Ako se po prvi put susrećete sa pozivom na radionicu tada se odvažite i dođite – taj korak će vam se višestruko isplatiti.

Pravovremena prijava voditeljici je obavezna i to na mail: [email protected] ili 0913037007

O čemu se radi?

Sistemske konstelacije su jedinstvena terapijska metoda rada usmjerena na opažanje onoga što jest – sistemski pristup fokusiran na rješenja koja donose dobro svima. Ukratko, jednostavna i nevjerojatno snažna metoda rada se koristi za rješavanje problema kod pojedinaca, parova, obitelji, poslovne okoline i šire društvene zajednice – to jest za nalaženje putova koji donose zdravlje, ravnotežu i vitalnost svima.

Metoda sistemskih konstelacija pomaže učiniti vidljivim skrivena djelovanja sila, i otkriti kako obiteljska zajednica (sistem) i zapletaji poretka ljubavi utječu na živote pojedinaca te obitelji, iz generacije u generaciju. Jednom vidljivi, ovi zapletaji se u radu s konstelacijama mogu riješiti, i upletene članove obitelji osloboditi preuzetih tuđih tereta, pa i sudbina.

Rješenja imaju snažan i trajan učinak, otkrivaju pojedincu njegovo ‘pravo’ mjesto u obitelji, otvaraju put povezujućim odnosima, životnoj snazi i skladu obnovljenih tokova pune, zrele ljubavi ….za dobrobit svih članova obitelji.

Što može biti tema za postavljanje sistemske konstelacija?

Svaka tema ima svoje korijene u sistemu. Moguća područja primjene:

  • zdravstveni problemi i simptomi (autoimune bolesti,psihosomatske bolesti, poremećaji u prehrani, karcinomi, bolovi…)
  • dugotrajni emotivni simptomi (kao bijes, depresija, sklonost osamljenosti, tjeskobni i panični ataci, sklonost nesrećama, itd)
  • problemi u odnosima – s partnerom, djecom, u obitelji
  • osjećaj zaglavljenosti i nošenja teškog tereta, nesposobnost da se bude svoj, učestali neuspjesi. Postojanje obrazaca koji se opiru promjenama
  • nalaženje vlastitog mjesta i uloge u sistemu (obitelj, tim, organizacija)

Prostor u kojem se odvijaju konstelacije je prostor diskrecije (drugi članovi grupe ne znaju na kom problemu ili pitanju klijent radi), uviđavnosti i uzajamnog poštovanja.

Može li ovaj rad zamijeniti uobičajene medicinske usluge i intervencije?

Ovaj rad se nadopunjuje sa medicinskom praksom i nije zamjena za  liječničke preglede i intervencije.

Sistemske konstelacije imaju značajno mjesto u radu s obiteljskim, poslovnim i društvenim sistemima.

Postoje brojna istraživanja i studije slučaja koje potvrđuju da, kroz vrijeme, nove dinamike u obitelji (nova točka ravnoteže, pripadanja i poretka) postignute kroz sistemsko konstelacijski rad – imaju snagu da razgrade arhaične predodžbe i slike koje leže u korijenu emocionalne patnje i destruktivnog ponašanja (Cohen 2005;Franke 2003;Lynch&Tucker 2005)

Metoda se upoznaje direktnim iskustvom bilo kao predstavnik u radu druge osobe bilo kao osoba koja postavlja svoju temu/problem/simptom.

Dobrodošli ste na radionice sistemskih konstelacija – Udruga za osobni rast i razvoj Damari

Suzana Vičik, prof.def.pup, voditeljica sistemskih konstelacija

Diplomirala sam na Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu. Dugi niz godina radim na humanitarnim projektima koji pružaju skrb djeci i mladima bez adekvatne roditeljske brige.

Školovala sam se iz Kibernetike psihoterapije pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu (2001 godine). Sudjelovala sam na različitim seminarima i simpozijima sa području psihologije i psihoterapije.

Sa Sistemskim konstelacijama, koje na mene ostavljaju neizbrisiv trag, upoznala sam se 2009. godine. Završila sam školu za voditelja Sistemskih konstelacija u Zagrebu 2011. u organizaciji i vođenju Branke Devčić. Program SKOLE u potpunosti ispunjava kriterije kvalitete koje za takvu vrstu učenja postavlja Österreichisches Forum für Systemische Aufstellungsarbeit (ÖfS) (Austrijski forum za rad sa sistemskim konstelacijama).

Prethodna objavaReinkarnacija i duhovno rođenje
Slijedeća objavaPromjena počinje u nama
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here