11. kolovoza 2019., Zagreb će oživjeti zvucima i bojama dok Rathayatra, drevni indijski festival kočija, prolazi gradom.

Predivno ukrašenu i obojanu u žarke boje, egzotičnu drvenu kočiju vući ćemo ručno od Europskog trga preko Trga Bana Jelačića i Parka Zrinjevac do Trga kralja Tomislava. To je najveći gradski ulični festival kojem su domaćini Međunarodno društvo za svjesnost Krišne u Hrvatskoj (ISKCON HR) u suradnji s Ambasadom Indije  i uz podršku drugih organizacija.

atma.hr – 45

Uz procesiju, posjetitelji će moći sudjelovati u proslavi i pratiti kulturni program na Trgu Bana Jelačića, gdje će moći gledati tradicionalni indijski ples, slušati glazbu u pratnji posebnih instrumenata i pjevati.

Svake godine, u više od 500 gradova diljem globusa, stotine ljudi lokalno i turista sudjeluju u vući kočija koje nose božanstva Gospodina Jagannatha, Balarama i Subhadre u velikoj procesiji koju prate glazbene izvedbe, plesanje i veselo pjevanje. Jagannatha znači ‘Gospodar Univerzuma’, a Njegov prekrasan osmjeh i velike oči prizivaju radost i nadu onih koji Ga vide.

Rathayatra  festival je prvi put proslavljen u indijskom gradu Jagannatha Puri-ju prije više od 2.000 godina, a na Zapad ga je doveo A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada, osnivač ISKCON-a, u San Francisku 1967. godine. Globalna prisutnost festivala danas nadilazi granice Indije.

Ove godine, po četvrti put u povijesti, održat ćemo festival kočija, Rathayatra, u središtu Zagreba. Festival počinje 11. kolovoza (nedjelja) u 17:00 sati tradicionalnom ceremonijom otvaranja na Europskom trgu, a završava u 19:30 sati na Trgu kralja Tomislava, gdje posjetitelje očekuje ukusno iznenađenje.

Posebni gosti: Ambasador Indije Mr. Arindam Bagchi, u najavi je dolazak predstavnika grada Zagreba.

Spremni smo doći kod vas i pozivamo vas da dođete na festival i popratite medijski događanje.

Kontakt osobe za više informacija:

Goran Pejaković – 091 5750 472, [email protected]

“Be the change you want to see in the world.”

www.facebook.com/centardrvozivota/

www.drvo-zivota.com

POVEZANI TEKSTOVI

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.