Svjetlost se ne može spoznati bez mraka niti mrak i misterij bez svjetla. Nakon unutarnje spoznaje krećemo u zabavu, avanturu i putovanje. Očišćeni i puni spoznaja iz Škorpiona nalazimo nova rješenja, shvaćamo da nije sve tako crno i bezizlazno, da otvorena vrata i novi prolazi uvijek negdje postoje. Preplavljuje nas entuzijazam, sreća, novi početci, nova razmišljanja i lakoća postojanja. Okrećemo se gornjim svjetovima, rađa se svjetlo, nova nada. Znak Strijelca nas uči koliko god nevolja trajala, proći će, kao što sve prođe. Stvari se poslože na mjesto, a tuga ne može vječno trajati. Vidimo širu sliku svega što nam se u životu događa.

atma.hr – 52
Do utoraka u jutro, 22. studenog/novembra, posljednji je čas razdoblja Škorpiona, u kojem smo istraživali najskrivenije tajne naše psihe i univerzuma. Zaronili smo duboko u sebe, u podzemni svijet, u svijet sjenki i istražili najskrivenije dijelove svoje podsvijesti.

Škorpion je znak koji je vezan uz Plutona, dakle vladar je podzemlja, donjih svjetova, naše psihe i najdubljih tajni, tabua i opsesija. Zadnji stupanj Škorpiona smatra se “nuklearkom zodijaka”, najsnažniji je i najmoćniji stupanj u kojem se događaju završna čišćenja i introspekcije. Događa se nešto poput smrti, kako bi se otpustilo sve što je preostalo, što može biti vrlo neugodno.

A nakon toga slijedi prijelaz u najoptimističniji, najvedriji i najsretniji znak zodijaka, u Strijelca što se smatra najvećim astrološkim prelazom iz mraka u svjetlo.

Simbolika Strijelca prikazuje luk i strijelu uperenu u nebesa. Okrećemo se gornjim svjetovima, rađa se svjetlo, nova nada. Očišćeni i puni spoznaja iz Škorpiona nalazimo nova rješenja, shvaćamo da nije sve tako crno i bezizlazno, da otvorena vrata i novi prolazi uvijek negdje postoje. Preplavljuje nas entuzijazam, sreća, novi počeci, nova razmišljanja i lakoća postojanja.

Svjetlost se ne može spoznati bez mraka niti mrak i misterij bez svjetla. Nakon unutarnje spoznaje krećemo u zabavu, avanturu i putovanje.

Znak Strijelca nas uči koliko god nevolja trajala, proći će, kao što sve prođe. Stvari se poslože na mjesto, a tuga ne može vječno trajati. Vidimo širu sliku svega što nam se u životu događa.

Strijelac je povezan je putovanjima i to onim dalekim, jer upoznavajući druge narode i kulture, osoba može širiti svoje horizonte i stjecati mnoga znanja. Stoga možemo razmišljati gdje bi putovali A možemo putovati i unutar vlastite svijesti i pastralimama.

atma.hr – 52
Također, cijeli naš život je putovanje u kojem stječemo iskustva i tražimo smisao svega. Kada steknemo dovoljno iskustva i usvojimo mnoga znanja, imamo potrebu podijeliti ta znanja s drugim ljudima pa je tako ovaj znak povezan s učenjemem i učiteljima, znanjem i smislom života.

Stječući znanja i zadobivajući uvide razvija se viši um, a preko njega možemo komunicirati akašičkimim poljem – poljem sveukupnih informacija. Pravo je vrijeme da se upoznamo s novim znanjima, pročitamo neku knjigu ili upišemo tečaj. Ili da se povežemo akašom i dobijemo sva znanja koja su nam u ovom trenutku potrebna.

Znak Strijelca prikazan je simbolom kentaura koji odapinje strijelu. Kentaur je pola životinja (konj) pola čovjek, što predstavlja čovjekovu animalnu prirodu, koja sastavni dio svakog čovjeka, ali i težnju čovjeka da spozna da, osim animalne prirode, postoje viša znanja i viši uvidi koji se spoznaju putem višeg uma. Strijelac simbolizira određeni cilj koji pojedinac želi ostvariti i prema kojem je usmjeren.

Svaki čovjek ima neke ciljeve u životu kojima teži, jer kad smo bez cilja ulazimo u stanje rezigniranosti i stanje kada ne upravljamo svojim životom. Stoga nije niti čudo što je većina škola osobnog razvoja usmjerena kako podučiti pojedince da definiraju i ostvare svoje ciljeve.

banner placebo

Strijelac sa svojim vladarom Jupiterom simbol je optimizma, jer taj optimizam svakako je potreban da bi se cilj ostvario. Prije ulaska Sunca u znak Strijelca u ovom znaku su se već našli Merkur i Venera.

Merkur nije dobro položen u znaku Strijelca, astrološkim rječnikom se to zove izgon. Što znači da izvlači negativne strane ovog znaka. Tako će sada svi događaji biti preuveličani, prenaglašeni, a prisutni su i neopravdani hvalospjevi i hvalisanja.

Ni prevare neće biti strane, bilo ljubavne, privatne ili poslovne pogotovo do 7. prosinca/decembra, zbog dodatnog negativnog aspekta Marsa i Neptuna. Isto tako prisutna su dvostruka mjerila – sebi dopuštam ono što kod drugih osuđujem.

atma.hr – 52
Venera pak od Strijelca izvlači drugačiju stranu ovog znaka, onu prijeko potrebnu bezbrižnost, slobodu, avanturu, uzbuđenje. Ovo nije Venera koja trpi okove, nego se želi radovati, putovati, biti neopterećena i lepršava.

Pomaže nam da sve ljubavne drame kroz koje prolazimo sagledamo iz drugačije, više perspektive, vraća vjeru i nadu u ljubav i smatra da nije sve izgubljeno. Stvari nisu nikada onakve kakve su nam se činile i uvijek postoji izlaz iz situacije. Ovo je i jedna vrlo rastrošna Venera, ali ovo je ipak dio godine kada se najviše troši i kupuje poklona pa možemo bezbrižno shoppingirati, novac će već odnekud doći.

Razdoblje Strijelca najpovoljnije je za same Strijelce, zatim za Lavove i Ovnove, te Vodenjake i Vage.

Irena Dumančić Baranja