Ovaj univerzum, u kome imamo čast da postojimo, dao je svojoj ‘djeci’ (ljudima) između ostalog i mogućnost, da su sva pitanja koja imaju o životu odgovorena. U njemu postoji arhetip energije mudrosti i razumijevanja ljudske sudbine i koji ima praktičan alat, zato da ljudi dobiju, osvjeste što im njihova bit /jastvo/duša/suština poručuje.

DIVINACIJA – ALAT MUDROSTI, JE DAT LJUDIMA ZATO:

  • DA DOBIJEMO ODGOVORE KOJE TRAŽIMO,
  • OSVJESTIMO ŠTO TREBA ZNAT – O SEBI, ŽIVOTU,
  • IMAMO PUTOKAZ KOJIM PUTEM U ŽIVOTU JE NAJBOLJE DA KRENEMO,
  • DOBIJEMO USMERENJE – KOJI STAV, NAČIN PONAŠANJA ĆE NAS DOVESTI DO TAMO, GDJE ŽELIMO DA STIGNEMO
  • RASKRIŽJE KOMPATIBILNOSTI ILI NEKOMPATIBILNOSTI SA SVIM I SVEMU ŠTO ŽELIMO,
  • DAJE DUHOVNU DIJAGNOSTIKU FIZIČKIH, EMOTIVNIH, MENTALNIH, DUHOVNIH POTEŠKOĆA, BOLESTI,
  • U TRENUCIMA ODLUKE, BIRANJA, USMJERI NAS I RAZOTKRIJE ŠTO NAM ODREĐENA ODLUKA DONOSI, PREMA ČEMU NAS ODABIR VODI,
  • DAJE ODGOVORE NA SVA PITANJA KOJA IMAMO O SVOM ŽIVOTU DIREKTNO IZ NAŠE INDIVIDUALNE SUŠTINE

Iz poštovanja prema onima koji mi predaju to znanje, koji su ga očuvali za nas od pradavnine, uvijek tražim prave riječi, kako sve to predati na upotrebu, a da se ne oduzme vrijednost, poštovanje. Pošto danas imamo mnogo izazova sa INTELEKTUALNOM AROGANCIJOM u odnosu prema duhovnom, suštini, duši, sudbini i imamo mnogo ZLOUPOTREBE i onoga što se predstavlja kao DUHOVNO, ali nije povezano s mudrošću.

Mudrost je svjesnost, dodiruje sve segmente života, od fizičkog, emotivnog, mentalnog i duhovnog. Bazira na poštovanju života i individualnosti.

IFA filozofija, koja ima i DIVINACIJU kao alat asistencije ljudima, je filozofija razumijevanja čovjeka. Njegovog INDIVIDUALNOG BISTVA. Na raspolaganju je čovjeku da se konzultira sam sa sobom preko alata mudrosti. Da dobije USMJERENJE IZ SEBE ZA SEBE, da može preuzeti odgovornost za svoj život.

Svaki dan se pitamo nešto o svom životu. Kako da ispravimo odnose, kojim putem, gdje da tražimo pomoć za fizičke bolesti, kako da postanemo sretniji, da li da mijenjamo posao, koji fakultet da upišemo… sve to je život i sve to je duhovno.

Divinacija je daleko od gatanja, mada je uvid u čovjekovu sudbinu i suštinu. Čak je bliže psihologiji nego nečemu što znamo pod terminom gatanje. Ona je usmjerenje. S izrazom gatanje oduzimamo poštovanje nečemu što se bazira na mudrosti.

Da bi neko bio duhovni orijentator, treba uključivati duhovni nivo, intelektualno razumijevanje, emotivnu stabilnost, razumijevanje vidljivog, nevidljivog, manifestacije na fizičkom nivou, emotivno polje čovjeka, intelektualno razumijevanje i svjesnost. Zato je priprema duhovnog orijentatora dugotrajna, treba razvijati svoju cjelovitost, treba postati predstavnik mudrosti. Zahtijeva mnogo učenja, mnogo energetskih priprema, zato je prestižan ‘zanat’.

Divinacija je ‘terapija’ sama po sebi. To je susret s našim bistvom, s istinom i razotkriva ono što tada naš unutrašnji, suštinski dio želi da naš razum, svijest, razumije. Razotkriva ‘Tajne’ našeg života za koje smo već spremni da ih saznamo i suočimo se njima. Nepogrešiv i najbolji nam je prijatelj na našom životnom putu, koji će uvijek dati najbolji savjet. Jer je savjet iz nas za nas, preko mudrosti.

Ifa divinacija, odnosno mitologija iza nje, je Unescom zaštićena svjetska oralna kulturna baština.

U Sloveniji (i susjednim državama, ali se studij odvija u Sloveniji) je jedina grupa izvan Afrike koja studira i izvodi Ifa divinaciju. Akengen je dio ‘pionirske’ grupe koja Ifa mudrost donosi na naše teritorije.

Hvala svim onima koji omogućuju i podržavaju da razumijevanje individualnosti čovjeka u njegovoj suštini opet dobija svoje mjesto.

ZADAR
9., 10, 11.5 i 14.5.,
Tara Centar, Bože Perića 9, tel.:095 596 0279

SPLIT
12. i 13.5.
[email protected] ili nazovite broj: 095/902 17 76

Cijena divinacije: 500 kn

Prijave:  Mateja Tomšič [email protected]

POVEZANI TEKSTOVI

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.