Serumi koji sadrže visoke doze vitamina C osiguravaju čvršću, glađu i mlađu kožu. Prve vijesti o ovom revolucionarnom preparatu došle su iz medicinskih krugova – američki dermatolozi i kozmetolozi smatraju ga velikim napretkom u njezi kože te sve češće propisuju svojim pacijenticama. Popularnosti preparata pridonijele su i kalifornijske estetske klinike koje ga preporučuju prije i nakon laserskog tretmana pomlađivanja lica. I dok je trend vitamina C već ovladao Amerikom, europljanke tek počinju shvaćati da vitamin C ne koristi samo za liječenje gripe. U čemu je njegova tajna?

Vitamin C nužan je za sintezu kolagena – proteina koji brine o strukturi i čvrstoći kože, a upravo novostvoreni kolagen «popunjava» bore i poboljšava strukturu kože. Zbog sve veće popularnosti preparata s vitaminom C već je provedeno i više kliničkih ispitivanja koja su potvrdila njegovu učinkovitost – otkriveno je da ima antiageing efekt u korekciji strukturnih i funkcionalnih oštećenja kože te da modificira mikrostrukturu kože i smanjuje dubinu brazda.Vjerojatno ste i sami ponekad iskusili koristi vitamina C – pomogao vam je da brže svladate prehladu ili jednostavno da se osjećate bolje i poletnije.

Na žalost, niti naranča svaki dan niti mega-doze vitamina u tableti ne mogu pomoći Vašem licu jer u tijelu postoje strogi mehanizmi koji kontroliraju količinu vitamina C koja je namijenjena koži. Ako usto pušite sitne krvne žile imat će još više problema u opskrbi vašeg lica dovoljnom količinom hranjivih tvari. Zbog toga je jedini način da «natjerate»kožu na pojačano stvaranje kolagena izravno utrljavanje vitamina C u kožu. No, nemojte misliti da za to možete iskoristiti limunov ili narančin sok!
Ne samo da bi mogli izazvati iritaciju nego bi i efekt pomlađivanja mogao izostati. Naime, u preparatima C-seruma vitamin C je tehnološki prilagođen dubljem prodiranju u kožu gdje njegovo djelovanje jedino i ima smisla. Treba paziti i na količinu aktivne tvari – ona mora biti dovoljna da potakne obnovu stanica kože, a opet ne smije djelovati agresivno.

Loša vijest je da je ovaj serum izuzetno skup, a odlična vijest – možete ga napraviti sami, i to za jako male novce. Za vas smo našli uputstvo koje prenosimo u cijelosti:

Često kupujemo gotove serume koji u sastavu imaju upravo ove sastojke koje ću Vam danas pokazati a plaćamo ih po 20 puta većim cijenama. Kako ovaj domaći, tako i kupovni C-serumi su skloni oksidaciji.

Zato je bitno paziti kada Vam C-serum promijeni boju, pogotovo požuti, bacajte i napravite novi jer takvi serumi koji oksidiraju mogu više nanijeti štetu koži nego koristi.

Kliknite na stranicu broj 2 za recept!
1
2
Prethodna objava6 najjačih lekcija koje sam naučila za 12 godina braka!
Slijedeća objavaĐumbirova voda
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.