Možda nikada niste čuli za med od bundeve, ali ova ukusna namirnica toliko je zdrava za organizam da ćete je vjerojatno jesti svaki dan.

Zbog velikog sadržaja vitamina i karotena, ovaj med ojačava imunitet.

Zahvaljujući svom blago laksativnom i diuretskom djelovanju, odličan je izbor kod problema kroničnog zatvora i različitih oboljenja debelog crijeva.

Spisak njegovih pozitivnih djelovanja po organizam tu se ne završava.

Posebno je djelotvoran kod izlučivanja žuči i problema s jetrom i bubrezima, a dobar je izbor i za osobe s povišenim kolesterolom.

Smatra se i prirodnim lijekom za mokraćne puteve.




Kako napraviti med od bundeve?

Izrežite vrhove zrele bundeve i uklonite sjemenke i vlakna.

U rupu koju ste izdubili sipajte med ili smeđi šećer i poklopite odrezanim vrhom bundeve.

Ostavite deset dana na hladnom mjestu.

U tom razdoblju, šećer u bundevi će se otopiti.




Najbolje bi bilo da med čuvate u frižideru u čistoj staklenoj tegli s poklopcem najduže mjesec dana.

Kako bi ga sačuvali duže, možete ga prokuhati dok se ne zgusne, ali u tom slučaju se izgubi dio korisnih sastojaka.

Možete ga jesti kao poslasticu, dvije do tri žlice dnevno ili s njim zasladiti čaj.

vestinet.rs

Prethodna objava7 stvari koje nikako ne biste smjeli raditi nakon objeda
Slijedeća objavaŽene peru pidžame u prosjeku svakih 17 dana: Evo kakav utjecaj to ima na zdravlje!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.