Narukvica sadrži kombinaciju 8 kristala (akvamarin, granat, karneol, citrin, aventurin, sodalit, lapis, ametist)  kojima se postiže energiziranje svih čakri u tijelu i uspostavljanje sklada i ravnoteže. Kako jačaju naši energetski centri, tako se i naši organi napajaju energijom, postaju vitalniji, a naš cijeli organizam zdraviji.

atma.hr – 61
Akvamarin smanjuje stres i stišava um.

Oslobađa blokiranu komunikaciju, koristan je u razumijevanju skrivenih emotivnih stanja i u interpretiranju osjećaja. Stišava strahove i pojačava senzitivnost, izoštrava intuiciju i omogućava jasno viđenje. Štiti auru i ujednačava čakre, pročišćava grlenu čakru, dovodi u ravnotežu fizičko i duhovno tijelo. Nositelj ovog kamena zadržava mladost, partnersku vjernost i blaženost ljubavi i sreće.

Granat nas povezuje s najdubljim potrebama našeg bića, te nas vodi ka prihvaćanju i izražavanju istih.

Pomaže nam da napustimo stare oblike ponašanja i vratimo izgubljeno samopouzdanje. Izuzetno je koristan u iscijeljivanju emocionalnih rana. Vraća optimizam, smiruje depresiju i nesanicu. Granat ubrzava cirkulaciju i čisti tijelo od toksina. Stimulira metabolizam i obnavlja cijelo tijelo, podiže imunitet. Ublažava probleme s kralježnicom, srcem i plućima. Poboljšava upijanje vitamina i minerala iz hrane.

Karneol je stabilizirajući kamen s visokom energijom.

Odličan je za obnavljanje vitalnosti i motivacije, stimuliranje kreativnosti. Daje hrabrost, potiče pozitivne izbore u životu, odstranjuje apatiju i motivira na uspjeh u poslu i u drugim stvarima. Poboljšava analitičke sposobnosti i pročišćava percepciju.

Citrin apsorbira, preobražava, raspršuje i uzemljuje negativnu energiju i zato služi kao odlična zaštita za okruženje.

Citrin puni energijom svaki segment života. Čisti čakre, posebno čakru solarnog pleksusa i pupčanu. Aktivira krunsku čakru i otvara intuiciju. Pročišćava i balansira suptilna tijela, dovodeći ih u harmoniju s fizičkim. Popravlja samopouzdanje i samouvjerenost i otklanja destruktivne sklonosti. On je kamen života, preobrazbe i aktivacije na svim razinama.

Aventurin je intuitivan kamen koji je koristan u radu s potisnutim emocijama koje nam stvaraju probleme u sadašnjosti.

Aventurin smiruje nervozu, ublažava tugu, bijes i iziritiranost. Budi naše kreativne potencijale i pomaže prilikom izražavanja. Stimulira maštu, opažanje i poboljšava koncentraciju. Uravnotežava mušku i žensku energiju. Uravnotežava žlijezde i proizvodnju hormona, pomaže živčanom sustavu, smanjuje loš kolesterol, jača srčani mišić, smanjuje iritacije kože i alergije. Odličan je za pluća i sinuse, ublažava mučninu.

atma.hr – 61
Sodalit je kamen logike, koncentracije, racionalnosti, učinkovitosti i istine.

Pojačava koncentraciju, a inspiraciju pretvara u realnost i materiju. Pomaže nam da otpustimo korijenske strahove, fobije, krivnju i mehanizme kontroliranja, koji nas sprječavaju da budemo ono što uistinu jesmo. Popravlja samopouzdanje, samoprihvaćanje i vjeru u sebe. Pozitivno utječe na snižavanje visokog krvnog tlaka, sprječava upale, aktivira metabolizam. Harmonizira rad žlijezda, pogotovo štitnjače, regulira obnovu tkiva.

Lapis lazuli je kristal istine u svim aspektima.

Otvara treće oko i balansira grlenu čakru. Stimulira prosvjetljenje, olakšava duhovno putovanje i potiče osobnu i duhovnu moć. Ovaj kamen brzo otpušta stres, donoseći duboki mir. Sadrži ogromnu smirenost i ključ je za postizanje duhovnih vještina. Pridonosi izražavanju vlastitog mišljenja i konflikt zamjenjuje harmonijom. Razgrađuje mučeništvo, okrunost i patnju. Otklanja  poteškoće u grlu ili u komunikaciji uzrokovane  potisnutim bijesom.

Ametist je ekstremno moćan kamen zaštitnik, visokih duhovnih vibracija.

Štiti od psihičkih napada, preobražavajući energiju u ljubav. Njegov mir razvija viša stanja svijesti i meditaciju. Ametist ima snažne iscjeliteljske i pročišćavajuće moći, motivira duhovnu svjesnost. Učinkovito ublažava strah, ljutnju, harmonično ujedinjuje različite energije. Otpušta ljutnju, bijes i anksioznost. Smanjuje tugu i bol, pomaže prihvaćanje gubitka. Čisti auru i transformira negativnu energiju, stimulira krunsku i grlenu čakru.

Reiki narukvica Akvamarin

DSCF3033miniPerle akvamarina (8 mm) s kamenom ( 10 mm) za svaku od sedam čakri (granat, karneol, citrin, aventurin, sodalit, lapis, ametist), na rastezljivoj gumici.

Energizira sve  čakre u tijelu i uspostavlja sklad i ravnotežu.

Dužina: 18-19 cm

Cijena: 150 kn