Narukvica sadrži kombinaciju 8 kristala (hematit, opsidijan, karneol, citrin, ružičasti kvarc, akvamarin, lapis, ametist)  kojima se postiže energiziranje svih čakri u tijelu i uspostavljanje sklada i ravnoteže. Kako jačaju naši energetski centri, tako se i naši organi napajaju energijom, postaju vitalniji, a naš cijeli organizam zdraviji.

atma.hr – 61
Hematit dovodi u harmoniju um, tijelo i duh.

Naročito je učinkovit za uzemljenje i zaštitu. Ovaj kamen ima snažan jang element i usklađuje meridijane, otklanjajući neuravnoteženost jina. Raspršuje negativnost i sprječava da negativna energija uđe u auru, vraćajući mir i harmoniju u tijelo. Povezan je s korijenskom čakrom, uzemljuje višak energije i djeluje kao stabilizirajuća sila.

Opsidijan je kamen koji stimulira rast na svim razinama.

Koristan je za osjetljive ljude. Blokira energetske napade i otklanja negativne spiritualne utjecaje. Donosi jasnoću uma i duboko iscjeljenje duše, razbistrava zbunjenost i ograničavajuća uvjerenja. Razgrađuje emotivne blokade i drevne traume, donoseći dubinu i jasnoću emocijama. Potiče kvalitete suosjećanja i snage. Djeluje na vene, kosti i potiče cirkulaciju. Povezan je s korijenskom i sakralnom čakrom.

Karneol je stabilizirajući kamen s visokom energijom.

Odličan je za obnavljanje vitalnosti i motivacije, stimuliranje kreativnosti. Daje hrabrost, potiče pozitivne izbore u životu, odstranjuje apatiju i motivira na uspjeh u poslu i u drugim stvarima. Poboljšava analitičke sposobnosti i pročišćava percepciju.

Citrin apsorbira, preobražava, raspršuje i uzemljuje negativnu energiju i zato služi kao odlična zaštita za okruženje.

Citrin puni energijom svaki segment života. Čisti čakre, posebno čakru solarnog pleksusa i pupčanu. Aktivira krunsku čakru i otvara intuiciju. Pročišćava i balansira suptilna tijela, dovodeći ih u harmoniju s fizičkim. Popravlja samopouzdanje i samouvjerenost i otklanja destruktivne sklonosti. On je kamen života, preobrazbe i aktivacije na svim razinama.

Ružičasti kvarc je kamen bezuvjetne ljubavi i beskrajnog mira.

To je najvažniji kristal za srce i srčanu čakru. Pomaže prebroditi tugu, potiče opraštanje i prihvaćanje. Energija ovog kamena donosi otvorenost za nova emotivna iskustva i potiče pružanje nove šanse ljubavi kroz novi partnerski odnos. U postojećim vezama obnovit će povjerenje i harmoniju i potaknuti bezuvjetnu ljubav. Potiče vjernost u ljubavi i prijateljstvu.

atma.hr – 61
Akvamarin smanjuje stres i stišava um.

Oslobađa blokiranu komunikaciju, koristan je u razumijevanju skrivenih emotivnih stanja i u interpretiranju osjećaja. Stišava strahove i pojačava senzitivnost, izoštrava intuiciju i omogućava jasno viđenje. Štiti auru i ujednačava čakre, pročišćava grlenu čakru, dovodi u ravnotežu fizičko i duhovno tijelo. Nositelj ovog kamena zadržava mladost, partnersku vjernost i blaženost ljubavi i sreće.

Lapis lazuli je kristal istine u svim aspektima.

Otvara treće oko i balansira grlenu čakru. Stimulira prosvjetljenje, olakšava duhovno putovanje i potiče osobnu i duhovnu moć. Ovaj kamen brzo otpušta stres, donoseći duboki mir. Sadrži ogromnu smirenost i ključ je za postizanje duhovnih vještina. Pridonosi izražavanju vlastitog mišljenja i konflikt zamjenjuje harmonijom. Razgrađuje mučeništvo, okrunost i patnju. Otklanja  poteškoće u grlu ili u komunikaciji uzrokovane  potisnutim bijesom.

Ametist je ekstremno moćan kamen zaštitnik, visokih duhovnih vibracija.

Štiti od psihičkih napada, preobražavajući energiju u ljubav. Njegov mir razvija viša stanja svijesti i meditaciju. Ametist ima snažne iscjeliteljske i pročišćavajuće moći, motivira duhovnu svjesnost. Učinkovito ublažava strah, ljutnju, harmonično ujedinjuje različite energije. Otpušta ljutnju, bijes i anksioznost. Smanjuje tugu i bol, pomaže prihvaćanje gubitka. Čisti auru i transformira negativnu energiju, stimulira krunsku i grlenu čakru.

Reiki narukvica Hematit

DSCF3043miniPerle hematita (8 mm) u kombinaciji s kamenom (10 mm) za svaku od sedam čakri (opsidijan, karneol, citrin, ružičasti kvarc, akvamarin, lapis, ametist) , na rastezljivoj gumici.

Energizira sve  čakre u tijelu i uspostavlja sklad i ravnotežu.

Dužina: 18-19 cm

Cijena: 150 kn