PROMO cijena! Reiki tretman od 40 min (u prostoru terapeuta) i Reiki tretman na daljinu:
za 123 kn! (Redovne cijene 260 i 240 kn)

PRESENCE, Centar za osobni razvoj i poučavanje
Škurinjskih žrtava 16 (stan broj 10),
Rijeka 51000
email: [email protected]

Iskoristite PROMO ponudu do 25.06.2017.
Rezervirajte tretman putem ovog linka https://www.presence.hr/rezervacije/

Što je Reiki
Reiki (izgovara se Rejki) je japanski naziv koji se sastoji od 2 riječi Rei i Ki što znači duhovno vođena životna energija (poznata kao Univerzalna Životna Energija, Božanska Energija), koja nas pokreće i nalazi se svuda oko nas. Reiki je oblik duhovnog iscjeljivanja pomoću “univerzalne životne energije ” prenesena kroz terapeuta prema primatelju. Reiki pomaže uskladiti tijelo, um i duh. Naša tijela su energetska u prirodi. Naše kosti rezoniraju na nižim frekvencijama dok naše misli, krv itd. vibriraju na višim frekvencijama.

Sva tkiva i organi proizvode određeni magnetski puls poznat kao biomagnetsko polje. U Istočnim tradicijama taj puls je također poznat kao Ki ili Prana. Tradicionalna električna snimanja kao što su elektrokardiogram (EKG) i elektroencefalogram (EEG) se sada nadopunjuju biomagnetskim snimanjem naziva magnetokardiogram i magnetoencefalogram. Zanimljivo je spomenuti da mapiranje magnetskog polja u prostoru oko tijela često daje točnije naznake fiziologije i patologije od tradicionalnih električnih mjerenja.

Električna i magnetska polja terapeutovih ruku dok obavlja iscjeliteljski tretman dodirom su izmjereni i zabilježeni (Dr. John Zimmerman, 1980, University of Colorado Medicinskog Denver). Rezultati su pokazali da je terapeutova ruka proizvela mnogo veće biomagnetsko polje (auru) kada se radi o kanaliziranju iscjeljujuće energije. Treba napomenuti da ne-terapeuti koji su bili testirani nisu bili u stanju proizvesti iste bio-magnetske impulse kao terapeuti. Frekvencija koja je zabilježena prilikom mjerenja terapeutovog biomagnetskog polja je bila između 7-10 Hz (raspon frenkvencije theta i alfa moždanih valova). Te iste frekvencije su zabilježene da promiču tjelesno iscjeljenje.

Kako mi Reiki može pomoći?

Kada imate neravnotežu u tijelu ili u životu, kako se nosite s njom?

Većina nas će potražiti vanjska rješenja, bilo da se radi o dodavanju novog dodatka našoj prehrani ili mijenjanju radnih mjesta. Iako ne postoji ništa krivo s poduzimanjem akcije i mnogo puta te akcije dovode do drugih pozitivnih promjena, ali morate uzeti u obzir napredovanje neravnoteže i njen učinak na naše živote.

Prije nego što se izum stvori, on prvo započinje kao ideja. Odakle ideja dolazi još uvijek nije znanstveno potvrđeno tako da ćemo to zasada nazvati kolektiv. Dakle,izumitelj povlači ideju iz kolektiva. On tada stvara dizajn, nacrt ili prototip i angažira potrebne osobe za izgradnju izuma. Na kraju tog procesa napravljen je fizički proizvod koji odražava početnu ideju.

Imamo tendenciju da pristupimo problemima na razini proizvoda, a ne na razini misli koja ga je zamislila. Imajte na umu da proizvod odražava ideju. Naša tijela se stalno repliciraju. Imate novo srce svakih 20 godina, nova pluća svakih 2-3 tjedana, a nove nepce svakih 10 dana. Zašto se onda dio tijela regenerira u manjkavo stanje? To je zato što stanice stvaraju produkt koji je odraz ideje (u našem slučaju tijela to je morfogenično polje). Umjesto da se usredotočimo na popravljanje koljena (koje, naravno, može biti potrebno), fokusiranje na balansiranje nacrta koljena može osigurati da stvarni proizvod (fizički koljeno) bude uravnoteženo kao rezultat.
Pozitivna stvar za zapamtiti je da s Reiki i ostalim alternativnim mogućnostima, radite na razini intuitivnog, višeg ja. Vaš fokus nije na dijagnosticiranju ili pronalaženju rješenja, već bivanju u ravnoteži i dopuštanju Reiki energiji da teče tamo gdje je potrebna.

Detaljnije o Reiki možete pročitati ovdje: https://www.presence.hr/detaljnije-o-reiki/