Retreat: Četiri dana opuštanja, kreativnosti kroz art-terapiju i intuitivno slikanje na moru

atma.hr – 45

Termin:

16.-19. svibanj, 2019

Pozivamo vas na 4 dana oporavka kako bi se opustili, riješili se stresa nakupljenog svakodnevnicom, posvetili se sebi, slobodno se izrazili kroz ples, pokret, crtež, glinu, glas… nadahnuli se prekrasnim Istarskim krajolicima, upoznali i obnovili svoje unutarnje snage, i skrivene resurse, vratili se svojim izvorima, razvili kreativne potencijale, otkrili strast za stvaranjem, vratili tijelo, um i duh u ravnotežu…stvarali, izražavali se, odmarali, otkrivali, istraživali sebe i svijet oko sebe, Istarske krajolike, kulturu i grastronomiju u prekrasnom opuštajućem i inspirativnom okruženju uz zvukove i mirise mediterana i dragulja unutrašnje Istre (Jama Baredine, Grožnjan, Završje, Slap Butori, Motovun, Funtana).

Program je osmišljen kao susret prirode i art-terapije (glazbu, ples, pokret, vođene vizualizacije, slikanje, modeliranje, vođenu vizualizaciju, rad na tijelu) kroz 4 dana s ciljem osvještavanja unutarnje i vanjske prirode i istraživanjem i izražavanjem sebe u prekrasnim inspirativnim krajolicima uz more i gradićima Istarskog krajolika.

Za prisustvovanje programu nije potrebito nikakvo likovno, plesno ili umjetničko predznanje, iskustvo ili talent, već samo želja za istraživanjem i izražavanjem.

Vila Linet****

Program se provodi u malim grupama 6-10 sudionika poradi individualnog pristupa i kvalitetnijeg rada.

Program i sam smještaj nalaze se u malom ribarskom mjestu Funtani, 7 km južno od Poreča duž obale. Samo mjesto dobilo je naziv po izvorima vode koje se nalaze u njoj.

Smještaj je predviđen u Vili Linet sa apartmanima **** koja se nalazi tek 100 metara od samih izvora vode koji se nalaze tik do samog mora ili u Apartmanima Coki*** koji se nalaze 50 m od mora i pružaju pogled na more i prekrasan zalazak sunca.

Program će se odvijati što u unutarnjim prostorima Vile, njezinom zelenom vrtu, u prirodi, na samim izvorima vode, uz more za zalazak sunca, po različitim mjestima u Istri: na otvorenom.

U slučaju kiše i vremenskih nepogoda moguća promjena lokacija i prilagodba programa unutarnjim prostorima.

atma.hr – 45

Što ponijeti sa sobom?

Udobnu odjeću i obuću u kojoj se možete slobodno kretati i neće Vam biti žao ako ju uprljate; Jakne, kišobrane, kabanice i obuću adekvatnu za eventualne lošije vremenske uvjete. Eventualne posebne prehrambene namirnice.

Program

Program počinje u četvrtak 16.05.2019 u 17 sati, do 20,00.

U petak nastavlja se u jutro od 10,00-13,00, i popodne od 16,00-19,00.

U subotu je predviđen cjelodnevni izlet Jama Baredine, Grožnjan, Završje, slap Butori, Motovun… na kojeg krećemo u 9,00 sati.

U nedjelju program nastavlja se i završava od 10,00-14,00 sati.

*Satnica i raspored programa su okvirni i podložni izmjenama ovisno o vremenskim uvjetima, te željama i potrebama sudionika radionice.

Pregled tema:

ČETVRTAK:

  1. Susret
  2. Kontakt sa sobom –tko živi u mojem tijelu? 

Radionica art-terapije : vođena meditacija, buđenje tijela, uma i duha, opuštanje i istraživanje sebe kroz svjesnost, pokret i slikanje.

PETAK U JUTRO:

  1. Inspiracija-kreacija, intuitivno slikanje

Polazak na lijepu lokaciju uz more. Vođena meditacija za buđenje tijela, uma, duha i osjeta. Produbljivanje kontakta sa prirodom. Prepuštanje unutarnjem vodstvu u ekspresiji unutarnjih osjećaja i autentičnog bića kroz crtanje i slobodnu ekspresiju tehnikom intuitivnog slikanja.

PETAK POPODNE:

4.Tema: emocionalne maske (mjesto: Funtana)

Radionica art-terapije :emocionalne maske

SUBOTA: CJELODNEVNI IZLET

5.Tema: nadahnuće zemlje ispod i iznad površine: otkrivanje bogatstva i ljepote mračne i duboke unutrašnjosti zemlje, te prekrasnih vrhova brežuljaka i njihovih gradina. Izlet kao analogija zemlje i čovjeka, usmjeren na osluškivanje osjećaja i prepuštanje dubljoj mudrosti i vodstvu da se ostvari i oživi.

(Mjesto: izlet Jama Baredine, Grožnjan, Završje, Slap Butori, Motovun)

Putovanje u unutrašnjost jame. Polazak kroz doline, brežuljke, unutrašnjost zelene Istre (Grožnjan, Završje, Slap Butori) do Motovuna. U Motovunu, na zidinama likovna kreativna autentična ekspresija, intuitivno slikanje. Obilazak Motovuna (sjecišta energetskih meridijana) sa inspirativnim vidikom koji se pruža sa zidina srednjovjekovne utvrde iznad doline rijeke Mirne, te tradicionalna Istarska večera u Motovunu ili nekom agroturizmu u blizini.

NEDJELJA:

5.Tema: Kreativno pisanje, pogled iz druge perspektive 

Opuštanje i buđenje tijela i osjeta uz ples i pokret, vođena vizualizacija u unutarnji svijet. Kreativno pričanje i pisanje: priče i putovanja na temelju asocijativnih i likovnih karata. Prezentacija priče kroz likovne medije i modeliranje u glini. Diskusija i refleksija nad pričama, te povezivanje sa sobom i aktualnim životnim temama. Uvidi u situaciju, unutarnje potrebe, sputavajuće okolnosti, unutarnje sabotere, unutarnje i vanjske snage, rješenja, pogled iz sasvim druge perspektive, pogled iz svijeta vlastite mašte i nesputanih mogućnosti…

  1. Završni krug i rastanak

Cijene

Cijena smještaja :

atma.hr – 45

Smještaj je predviđen u Vili Linet apartmanima **** ili u kući Coki*** . Apartmani su različitih veličina sa dnevnim boravkom, kuhinjom i balkonom sa jednom ili dvije dvokrevetne spavaće sebe, (svaka soba ima vlastitu kupaonicu). Obzirom na to i cijene su različite te se kreću od 150 kn do 300 kn na noć ovisno jeste li sami u sobi, dijelite li sobu i krevet, i u kojem apartmanu se nalazite. 

Mogućnosti je više, tako da nas slobodno kontaktirajte, pa ćemo se potruditi udovoljiti Vašim željama i potrebama. Ukoliko dolazite sami, a željeli biste dijeliti sobu, moguća je i ta varijanta. Recite nam, sigurno će se na radionici naći još netko sa sličnom željom. Također, ukoliko želite svoj mir, komoditet, luksuzan smještaj, bit ćete zadovoljeni.

Cijene radionice:

Cijena cjelokupnog programa (od četvrtka do nedjelje) je 1800 kn + smještaj.

Za rane prijave do 01.04.2019. cijena četverodnevne radionice je 1500 Kn + smještaj. 

Cijena radionica uključuje:

Sve radionice i sadržaj, voditelja, pribor i materijale, izlete i transport unutar Istre.

Cijena ne uključuje troškove smještaja, dolaska, hrane i pića.

Kontakt:

Voditeljica: Ana Božac, magistra psihologije, gestalt psihoterapeutica, art-terapeutica

Sve informacije i prijave na: [email protected]

Web: www.anabozac.com/retreat

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here