Foto: pixabay.com

Sve što ovih dana nazivate iznenađenjem, to nije. Sve to već odavno postoji. Ali niste se suočili s tim. Sve vaše jučer i sutra je svako vaše danas. Stvarnost u kojoj živite nije se promijenila preko noći. Samo je došla na red.

atma.hr – 78
Retrogradna Venera i Merkur u Blizancima kvadrirani su Neptunom. Koliko stvari progutate u sebe iako nisu važne? Kolike euforije pokušavaju zamijeniti emociju?

Koliko puta forsirate dobiti odgovore? Koliko svojih ciljeva nazivate svojim snovima, a da to ni nisu? Koliko brzo zamijenite jednog partnera s drugim? Koliko puta obećate stvari jer se u sekundi osjećate tako.

Ali samo u toj sekundi. Koliko puta prebrzo pokušavate popraviti razrušeno? Adaptirate više svoje veze nego svoje stanove, a onda se pitate kako je moguće da su stanovi još uvijek tu, a ti ljudi nisu?

Možda je stvar u tome što ni sebi ni njima ne dajete dovoljno vremena i prostora za razvijanje.

Želimo sve odmah i sad, ali želimo i da to traje. Nemamo vremena za strpljenje, ali to isto vrijeme zahtijevamo. Punimo svoje živote prolaznim zadovoljstvima.

Bijeg u hrpu svega onoga što nam je već poznato. Nismo navikli na pauze. Na samoću. Na prebolijevanje.

atma.hr – 39

Ako se nešto ne dogodi u našim zacrtanim okvirima kao da se nije dogodilo.

U danima kad vam se životi raspadaju, odnosi pucaju, kada ostavljate i kad vas ostavljaju, vaše jedino pitanje postaje: što će biti dalje?

I znate li koji je najveći problem? Vi ne vidite. Vi ne osjećate. Vi ne želite znati. Vi ne želite pogledati. Ono što je Sada.

Vaši problemi nisu od jučer. Nisu od danas. Sve svađe. Svi Prekidi. Sve promjene.

Sve što ovih dana nazivate iznenađenjem, to nije.

Sve to već odavno postoji. Ali niste se suočili s tim. Sve vaše jučer i sutra je svako vaše danas.

Stvarnost u kojoj živite nije se promijenila preko noći.

Samo je došla na red. Samo je došla – sada.

Sanja Paraminski

atma.hr – 78
OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here