Foto: pixabay.com

U nedjelju, 19.12., Venera kreće retrogradno. Energije retrogradne Venere mogu se kod svih nas pojaviti drugačije, ali korijen je isti. Svi smo pred izazovom da otvorimo svoja srca, pronađemo veću ljubav i produbimo i ojačamo svoje odnose, ne samo s drugima, već i s novcem i stvarima koje cijenimo. Sve slabe točke u našim odnosima s drugima također mogu isplivati na površinu, izazivajući nas da razmislimo o našim interakcijama.

atma.hr – 78
Venera 19.12. kreće retrogradno i to je dan moći za energiju Venere, a prije toga se spaja s Plutonom na 25′ Jarca, pored kojeg će lebdjeti veći dio retrogradnog razdoblja.

Plutonova prisutnost donosi moć i to može osvijetliti mjesto na kojem trebamo više stajati u svojoj moći kada su u pitanju naši odnosi. Također može privući našu pozornost gdje postoje borbe za moć ili neravnoteža u bilo kojem od odnosa u našim životima.

Pod ovom energijom također možemo otkriti novootkrivenu snagu kada je u pitanju praćenje našeg srca i povezivanje s njegovom mudrošću.

Venera vlada našim srčanim prostorom, predstavlja naše srce, našu sposobnost da volimo i budemo voljeni te naše odnose, tako da možemo osjetiti ili doživjeti događaje koji pokreću našu srčanu čakru ili nas inspiriraju da šire otvorimo svoje srce.

Naše srce može biti nevjerojatan izvor moći na toliko razina, a to je nešto što bismo mogli shvatiti na dubljoj razini tijekom ovog retrogradnog kretanja Venere.

U ovom trenutku možete osjetiti ponovno rođenje u vlastitom srčanom centru.

atma.hr – 52
Sve slabe točke u našim odnosima s drugima također mogu isplivati na površinu, izazivajući nas da razmislimo o našim interakcijama i načinu na koji se odlučujemo pojaviti.

Budući da Venera ne vlada samo romantičnim vezama već i našim odnosom s novcem i stvarima koje cijenimo, ovo retrogradno razdoblje može osvijetliti naš odnos s obiljem i možda čak potaknuti nove i kreativne izvore prihoda.

Energija Venere pomaže nam da odlučimo što cijenimo i što je vrijedno našeg vremena. Pomaže nam da shvatimo što je vrijedno naše energije.

Kako Venera ulazi u retrogradno stanje, sva su ta područja istaknuta za nas i potaknuti smo da otpustimo sve obrasce, odnose ili stavove koji više ne podržavaju naš najveći rast.

Retrogradna Venera također može pokrenuti probleme u vezi s našim zdravljem, posebno kada su u pitanju naši reproduktivni organi. Budući da je Venera tako usko povezana sa srcem, možemo također otkriti da se naše emocije lakše manifestiraju na fizičkoj razini.

banner ostvari svoje

Energije retrogradne Venere mogu se kod svih nas pojaviti drugačije, ali korijen je isti. Svi smo pred izazovom da otvorimo svoja srca, pronađemo veću ljubav i produbimo i ojačamo svoje odnose, ne samo s drugima, već i s novcem i stvarima koje cijenimo.

Jarac je vrlo zemljana, prizemljena i praktična energija za rad i jedan od najboljih načina rada s jakom energijom Jarca je preuzimanje odgovornosti za sebe, svoje postupke i energiju koju izbacujete u svijet.

Energija Jarca ponekad od nas može zahtijevati da stvari više gledamo na crno-bijeli način i da postavimo granice tamo gdje su potrebne.

Imamo li hrabrosti zauzeti se za sebe? Kako možemo više stajati u svojoj moći? Zbog čega se osjećamo najmoćnije?

Kako se možemo povezati s mudrošću svoga srca? Koji su načini da se osjećamo podržano u praćenju poruka svog srca?

Osjećamo li se osnaženim vezama koje održavamo? Ako ne, kako možemo stvoriti veću ravnotežu?

atma.hr – 78
Trošimo li vrijeme na stvari koje najviše cijenimo?

Ako razmišljamo o tome, možda ćemo jednostavno otkriti da nam ova retrogradna Venera pomaže da postignemo novu razinu zrelosti i stabilnosti kada su u pitanju ova područja.

Venera se prestaje kretati retrogradno 29.01.2022. i mi smo spremni za novo poglavlje.

Nova energija sada se provlači kroz nas i naša srca. Možemo se osjećati kao da smo preporođeni ili su nam možda pouke ovog retrogradnog razdoblja sada razjašnjene.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić