Foto: pixabay.com

160×600 text-47 lijevo

Možete li vjerovati da se polako, ali sigurno primičemo polovini travnja? A ne tako davno dočekivali smo Novu godinu… Bar tako izgleda, zar ne? Prvu polovinu ove godine svakako obilježava retrogradno kretanje Venere kroz znak Ovna i znak Riba.

Tranzitna Venera je 4. siječnja ušla u znak Riba i pridružila se tranzitnom Neptunu i tranzitnom Marsu. Tu su Venera i Mars otpočeli svoju igru… Naime, u toku 2017. godine Venera i Mars će se sresti u tri različita znaka, prvo u Ribama pa u Ovnu i na kraju, tijekom jeseni, u znaku Djevice, gdje će formirati egzaktnu konjunkciju.

Venera i Mars su komplement jedno drugome – nose dijametralno suprotna značenja, a opet čine jednu savršenu cjelinu.

Venera, rimska boginja ljubavi, zaštitnica zaljubljenih, posebno žena, u astrologiji predstavlja naš odnos prema ljubavi, ali i način na koji uživamo u životu. Venera je osjet, fizička forma, harmonija i čulna uživanja.

Položaj i aspekti Venere u natalnom horoskopu odredit će hoćemo li na suprotnoj strani prvo primijetiti oči, osmijeh ili možda simetrične grudi, jaka ramena. Venerom prepoznajete, Venerom Vas prepoznaju. Venera je i  vaša prva simpatija i vaš prvi poljubac.

Ne može Mars razumijeti principe koji vladaju u Venerinom carstvu, tu božansku ljepotu šutnje i upijanja svakog dodira, kojeg ljubomorno čuvamo urezanog negdje duboko u nama i samo ponekad ga se sjetimo – i to nam je dovoljno da budemo sretni, makar na tren i preživimo još jedan dan. Astrološki – i šutnjom i sjećanjem, a i dodirom, vlada Saturn, koji je egzaltiran/ushićen upravo u znaku Vage.

Iako smo mi prolazni, propadljivi u vremenu i smrtni, ljubav dolazi iz duše, ona je vječna. Isto tako, nije posao Venere, koja simbolizira diplomaciju, harmoniju, mladu djevojku i drugo, da ide na “prvu liniju” i objavljuje rat ili da leži u nekom rovu.

Dok je boravila u znaku Riba, Venera je bila poput neke princeze iz bajke, jer sve princeze nose simboliku Venere i Neptuna, odnosno Venere u znaku Riba. Trnoružica – prokleta (otrovana?), spavala je stogodišnji san. Pepeljuga – prognana princeza, okružena zlom maćehom i polusestrama, uz pomoć magije dobre vile dobiva haljinu i odlazi na  bal, bježi s istog (bijeg – Neptun), gubi staklenu cipelicu (opet Neptun), da bi ju na kraju njen princ ipak pronašao. Mala Sirena – morska princeza, mijenjala glas za noge (Ribe), ostala nijema (Ribe), na kraju ostala razočarana.

Snježana – bježi u šumu, maćeha je pronalazi i prerušena u staricu (prerušavanje, kostimi, maske su u simboli Neptuna) joj nudi otrovnu jabuku. Pokušaj trovanja je, također, Neptun. I tako dalje, postoji još mnogo priča i još više princeza, koje odgovaraju ovoj simbolici.

I tako, dok je Venera žurila da stigne svog princa (Mars), prije nego što on odjaše negdje u suton, u veljači su se oboje našli u znaku Ovna, gdje se već neko vrijeme nalazi tranzitni Uran. U Ovnu je Mars bio svoj na svome, a Veneri tu nije mjesto.

Venera je 4. ožujka 2017. godine zastala i krenula u retrogradni hod. Da se podsjetimo, astronomski planete se ne mogu kretati naprijed-nazad, ali gledano sa Zemlje, Venera je prividno kretati se unazad. Venera ostaje retrogradna 40 dana, a njen ciklus traje osam godina, odnosno svakih osam godina će biti retrogradna u istom znaku. Dakle, Venera je posljednji put bila retrogradna u znaku Ovna tijekom proljeća 2009. godine, dok će se isto dogoditi tek 2025. godine.

Tijekom jednog osmogodišnjeg ciklusa, Venera je retrogradna pet puta, te ako skiciramo njenu putanju, skupa sa Zemljom i Suncem, vidjet ćemo da Venera formira predivne oblike, kao što su srce (jedna faza retrogradnosti) i cvijet sa pet latica (kompletan osmogodišnji ciklus). Drevni narodi su ovo primijetili pa se spomenuti oblici vezuju za pojmove kao što su ljubav, ljepota, čistoća… I sama dužina njene retrogradnosti, od četrdeset dana, duboko je utkana u vjerovanja različitih naroda.

Ovaj 40-dnevni period će svaki put donijeti potrebu za preispitivanjem svega onog što Venera predstavlja. Definitivno ćemo ponovo sresti ljude iz prošlosti, u bar jednoj sferi života, ne samo na emotivnom planu. Ponovo ćemo se naći i u sličnim situacijama, ukazat će nam se nova prilika, da pod istim okolnostima reagiramo drugačije. Pametnije!

160×600 text-47 lijevo

Kao što je već rečeno, Veneri nije mjesto u Ovnu, pogotovo dok su tu Mars i Uran. Ovakva postavka će sigurno stvoriti veliki emotivni naboj, te će svatko od nas prije ili kasnije puknuti, a onda se naglo povući i doći u stanje apatije.

Ovo i jest slika mlade djevojke (Venera), koja s ulaznih vrata (Ovan) u rano jutro (Ovan), gleda dragog (Mars) kako odlazi, te preplašena naglim bljeskom munje (Uran) preplašeno bježi nazad u sigurnost svog svijeta.

Venera se 4. travnja ponovno vratila u znak Riba, gdje joj je svakako bolje, jer je to mjesto njene egzaltacije (ushićenosti). Pa bolje je i da malo živimo u zabludi, da se ponašamo kao da smo u bajci i da nam je Nebo namijenilo sretan kraj u svakoj situaciji. Da, dobro je ponekad staviti ružičaste naočale, jer Venerin posao i jest da donese uživanje.

Ali, svaki balon od sapunice će se  prije ili kasnije rasprsnuti i dočekati svoj kraj. I što nakon toga?

Samim povratkom u znak Riba, Venera se ponovo našla u kvadratu sa Saturnom iz znaka Strijelca, koji je od 6. travnja, također, u retrogradnom hodu.

Saturn, poznat i kao Kronos, Fanon, Falsifer, gospodar je vremena, vladar usuda.

Svaki njegov loš aspekt je poput šamara sudbine koji svakome bezuvjetno dodjeljuje jednosmjernu kartu s ružičastog oblaka ka tvrdom tlu čiste i neumoljive realnosti. Saturn krši, lomi, slama.

Kvadrat Venere ka Saturnu (uz obostranu retrogradnost) donosi depresiju, prisilnu distancu, potrebu za izolacijom, buđenje grijeha iz prošlosti i “mentalnu zakočenost” u nekom minulom trenutku kada smo pali na samo dno ili pokazali najgore od sebe. Ovaj kvadrat je i sukob ljubavi i tradicije. Bespoštedna borba Saturna, vladara granica i propadanja u vremenu, i Venere, boginje ljubavi, koja je oduvijek bila bezgranična i vanvremenska.

Kvadrat retrogradne Venere i Saturna obično se tumači kao povratak osoba iz prošlosti, pojava karmičkih ljubavi i slično. No, retrogradna Venera želi stvoriti prazan prostor, ona je zastala i gleda u prošlost, jer kad pomiri prošlost i sadašnjost, tek onda će moći pogledati u budućnost. Zato, ne treba bježati od osoba iz prošlosti, jer to nisu samo emotivni partneri koje želite zaboraviti. Vratit će se (ili su se već vratili) prijatelji iz djetinjstva, članovi obitelji s kojima godinama niste imali kontakt –  pa čak i ti nesuđeni partneri. A nesuđeni su samo zato što se nisu zadržali u vašem životu, a pojavili su se s razlogom.

Venera će se 15. travnja ponovo vratiti u direktni hod, ali kvadrat sa Saturnom će „trpjeti” sve dok se ponovo ne vrati u znak Ovna (29. travnja), a efekte retrogradne Venere i svojevrsnu potrebu za preispitivanjem ćemo osjećati sve do 19. svibnja, dok Venera ne izađe iz svoje sjenke (astrološki, sjenka predstavlja dio zodijaka koji planeta prolazi tri puta za redom, dva puta direktnim i jednom retrogradnim hodom).

Dakle, ustanovili smo da već uvelike osjećamo utjecaje retrogradne Venere, što će se i nastaviti u narednim danima, posebno ako ste Ovan u znaku ili podznaku ili vam se tu nalaze natalna Venera ili Mjesec. No, postavlja se pitanje, što dalje? Zasad nam je retrogradna Venera krivac za sve neuspjehe, ali što poslije toga?

Treba napomenuti da je Venera iz retrogradnog hoda 25. ožujka formirala takozvanu donju ili inferiornu konjunkciju sa Suncem u znaku Ovna, te otpočela “novu laticu” na grafikonu iznad. Ova konjunkcija je početak jednog ciklusa (slično kao mlad Mjesec), jer Venera postaje orijentalna u odnosu na Sunce (izlazi i zalazi na horizontu prije Sunca). Venera je retrogradna svakih 18 mjeseci, tako da se iduća faza retrogradnosti događa u listopadu 2018. godine.

Polovinu ciklusa će označiti druga takozvana superiorna konjunkcija Venere i Sunca 9. siječnja 2018. godine na 19 stupnju Jarca. Venera će tada u direktnom hodu “prestići” Sunce i postati okcidentalna (izlazit će i zalazit će poslije njega na horizontu). Ova konjunkcija se može smatrati ekvivalentom faze punog Mjeseca, jer je Veneri daleko bolje kada je okcidentalna, nego kada je orijentalna.

Ukratko, od 25. ožujka 2017. do 9. siječnja 2018. godine ćemo se nalaziti u fazi novog rađanja, u periodu kojeg će obilježiti strast, a ne ljubav, jer će Venera najbolje od sebe pokazati tek kada postane okcidentalna u odnosu na Sunce.

160×600 text-47 lijevo

Od 29. travnja Venera će ponovo biti u znaku Ovna i kretat će se prema Uranu, s kojim će se u egzaktnoj konjunkciji naći 3. lipnja.

Nakon “čišćenja” emotivnog i društvenog života, evo prilike za novi pokušaj, za nove ljude… Svi ćemo dobiti neku novu šansu, makar ona trajala kratko kao jedan treptaj oka. Jer, Uran je vjetar, munja, oblak… Kako bilo, koju od te tri stvari vezati i dati formu (Venera)?

Dok god Venera i Uran borave u istom znaku, očekujte zaljubljivanja na prvi pogled i još brža “odljubljivanja”, sukob mišljenja, subjektivan doživljaj stvarnosti, te pretjerane i dramatične reakcije na događanja u vašoj neposrednoj okolini.

Ako ste usamljeni, znatiželja vas može odvesti na put upoznavanja nekog novog, za koga ćete vrlo brzo shvatiti da ga, dalekosežno gledano, ne vidite u svojoj budućnosti.

Ovo neće biti vrijeme za otpočinjanje novih veza. Na financijskom planu, ovaj aspekt će ukazati na nezadovoljstva i prolazno stanje agonije zbog istrošenih resursa.

Uran će u svakom aspektu donijeti oluju, bilo da se oluja događa u nama samima ili smo mi nekome oluja. Japanski pisac Haruki Murakami (koji natalno nosi opoziciju Venere i Urana) rekao je:

“Jednom kad oluja prođe, nećeš se sjećati kako si je preživio. Nećeš biti siguran ni je li oluja zaista prošla. Ali jedna će stvar biti sigurna. Kad preživiš oluju, nećeš biti ista osoba kao prije oluje. Upravo zbog toga oluje i postoje.”

Astrolog: Miloš Tomić

Preuzeto s: astroportal

AKCIJA!!! Polaris – polarizacijski disk

POLARIS – doživotni kućni terapeut: Energija koja iscjeljuje i pomlađuje!

S POLARIS-om u rukama postajete vrhunski iscjeljitelj bez ijednog dana obuke.

POLARIS disk pojačava priliv prirodne životne energije, tzv bioenergije.

On jednostavno višestruko pojačava dotok vitalne energije (bioenergije) u naš organizam i potiče ga da se sam izliječi na sasvim prirodan način.

POLARIS se može koristiti na način da punite energetske centre (tzv. čakre) koji su, po područjima, zaduženi za opskrbu organa vitalnom energijom – ili izravno na bolna mjesta ili tamo gdje imate problem.

Na polaris disk također možete staviti vrč s vodom. Za 30 min dobit ćete najmoćniji ljekoviti napitak. Umjesto mrtve i beskorisne vode, piti ćete živu i energiziranu vodu vrlo ugodnog okusa – piti ćete čistu energiju neophodnu vašem organizmu.

POLARIS ima neograničeno trajanje.

Cijena: 299 kn

Prethodna objavaKako privući novac u svoj život
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 16.04.2017.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here