pexels.comPlanet koji u horoskopu predstavlja ljubav, odnose, novac, osjećaj osobne vrijednosti i žene, iduće će subote krenuti retrogradno.

Kao da ćemo utonuti u neki privid, san. Osjetit ćemo usamljenost, ranjivost, pomanjkanje interesa za drugu stranu ili ćemo se pak sami morati suočiti s partnerovom nezainteresiranošću. Povlačimo se s ljubavne scene, više promatramo, očekujemo, manje djelujemo. Dok neki čeznu još intenzivnije za izgubljenim u prošlosti, drugi detaljno analiziraju partnera i vezu u kojoj se nalaze.

Treba nam vremena kako bismo shvatili kuda odnos ide. Pojavit će se i nezadovoljstvo. Manje pokazujemo osjećaje, pojavljuje se strah od odbijanja, povrede i razočaranja. Bojimo se i odustajemo od borbe. Skloniji smo zakulisnim potezima, ljubomori, istraživanju, kopanju po njegovom/njezinom mobitelu ili mailu kako bismo pronašli dokaz kojim ćemo opravdati svoj strah, ne računajući na to da je on možda posljedica naše nesigurnosti, a ne realnosti. Nespremni smo partneru reći istinu u lice. Bojimo se gubitka. Kalkuliramo.

Izjavi li vam netko u narednim danima ljubav, budite oprezni i promišljeni. Ne uzimajte izrečeno zdravo za gotovo. Možda će te riječi biti posljedica privremenog zanosa, seksualne žudnje, a ne onoga što stvarno nosi u srcu.

Sada se lako gubi entuzijazam voljenja. Više vidimo mane i nedostatke nego prednosti. No i to je ponekad neophodno kako bismo se suočili sa svim onim aspektima odnosa pred kojima smo u posljednje vrijeme zatvarali oči.

Mogli bismo izgubiti samopouzdanje, misliti da nismo dorasli intimnoj situaciji u kojoj se nalazimo, igrati igrice, manipulirati partnerom kako bismo privukli njegovu pažnju, povratili ljubav koja nam izmiče iz ruku. No igrice će imati halo- efekt. Možda će vam se činiti da u prvi tren postižete cilj, no vrlo brzo ćete shvatiti da ste opet na početku. Ne možemo utjecati na to hoće li nas netko voljeti i biti s nama. Možemo utjecati na vlastiti doživljaj situacije u kojoj ćemo se naći. Ponekad je nužno prihvatiti i suočiti se s onim čega se najviše bojimo jer upravo tu počinje put pozitivne promjene.

Ovo je odlično vrijeme kako bismo revidirali svoj odnos s partnerom, shvatili je li vrijedan daljnjeg truda ili je vrijeme da svatko krene svojim putem. Nemojte žuriti s odlukom. Dajte si vremena. Što će vam um biti mirniji, a emocije uravnoteženije, to će odluka biti ispravnija.

S retrogradnom Venerom prisjećamo se prošlosti, bivših ljubavi. Neki bi mogli obnoviti odnos iz prošlosti i nadati se da će ovaj put biti drukčije, no nada će biti bliža iluziji nego stvarnosti. Naime svi odnosi koji započnu pod retrogradnim kretanjem ovog planeta imaju kratki vijek trajanja i uglavnom dožive svoj kraj kad Venera započne direktno kretanje. Slično je i s vezama koje u se ovom razdoblju prekinu. Kroz neko vrijeme doći će do ponovnog susreta, možda i zbližavanja. Budite strpljivi. Iskoristite to vrijeme kako biste shvatili što uistinu želite, odnosno što je najbolje za vas. Nemojte slati poruke, zvati, dajte sebi i drugoj strani više prostora za razmišljanje i svojevrsno osjećajno resetiranje.

I na kraju ovaj astrološki fenomen nije nužno negativan. Iskoristite li ga pametno, prihvaćanjem svih iskustava i lekcija, koje vam dolaze ususret, profitirat ćete. Zajedno s partnerom sada možete iscijeliti neke bolne točke odnosa, arhivirati prošlost, povratiti izgubljeno povjerenje i naći se na novom početku. Sretno!

Julijana Oremović, astrologinja i životna savjetnica
www.facebook.com/julijanaoremovic/

Responsive text-55

Prethodna objavaPjevaj svojim unutarnjim glasom, gdje god da jesi, s kim god da jesi!
Slijedeća objavaKrema za besprijekoran ten: Grčki recept star 2000 godina!
Julijana Oremović
Julijana Oremović je oduvijek istraživala astrologiju kojom se profesionalno bavi više od 20 godina. Dugi niz godina bila je glavna urednica poznatog astrološkog časopisa te redovito objavljuje članke na temu astrologije i horoskope.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.