U razdoblju od 23. srpnja/jula do 4. rujna/septembra Venera će se kretati retrogradno znakom Lava, a krenut će s 28 36′ tog znaka. Ovo je dobro vrijeme da preispitate što želite od odnosa, ljubavi i partnera, što vam je nužno kako bi vaše potrebe u odnosu bile namirene, a vi zadovoljni. Porazgovarajte o tome. Ne gurajte više pod tepih ono što je potrebno riješiti.

atma.hr – 52
Venera je planet ljubavi, odnosa, novca, našeg osjećaja vlastite vrijednosti i kada ona krene unatrag na reviziju dolaze upravo te teme. Često retrogradnim planetima pripisujemo negativan predznak, no to i nije baš tako.

Ovo je jedinstvena prilika da bolje vidimo neke okolnosti, upravo zbog tog usporavanja događaja.

Što očekivati od ovog utjecaja?

Jačanje straha od napuštanja i odbijanja

Osjećaj da partner više ne mari za nas kao prije, nalazimo se u sivoj zoni, ne javlja se često kao prije – takvi i slični doživljaji mogli bi na površinu podignuti razne sumnje i strahove.

I tada umjesto da posegnemo za zakulisnim igricama ili beskonačnim analizama što on misli, voli li me još, ima li drugu, drugog i sl., vratite energiju sebi. Pozabavite se svojih strahovima i obrascima kad su u pitanju ljubav i odnosi. Iscijelite onaj dio sebe koji se boji povezivanja i bliskosti.

Distanca, povlačenje iz odnosa

Treba nam novi prostor s kojeg možemo sagledati svoj odnos, ali i sebe u njemu. Na površinu mogu izaći važne teme koje smo gurali pod tepih, a sada ih trebamo vidjeti i priznati njihovo postojanje.

A da bismo kroz taj proces prošli što kvalitetnije, treba nam mjesto na kojem smo uronjeni u sebe i udaljeni od vanjskih podražaja.

atma.hr – 52
Povratak bivšeg partnera/partnerice

Često se pod ovim utjecajem javi bivši partneri, bivši ljubavnik. Možda je dobro vidjeti zašto je tu i ima li još nešto što trebate proraditi na tom mjestu. Ako nema, onda je jedno NE sasvim dovoljno.

Ima li netko u vašoj prošlosti s kim još niste prerezali pupčanu vrpcu, sada vam se za to pruža prilika.

Nova veza – ne baš…

Nije vrijeme za ulazak u novi odnos.

Dogodi li vam se ovakav scenarij, neka nova prilika, vrlo je izgledno da bi mogla trajati koliko traje retrogradni tranzit Venere.

Suzdržanost u pokazivanju naklonosti

Možda primijetite da je partner drukčiji, nekako odsutan, nedostaju vam njegova pažnja i prisutnost.

No isto tako biste i vi mogli djelovati njemu, a da toga uopće niste svjesni. Razgovarajte o tome.

atma.hr – 52
Niste sigurni – nemojte odlučivati niti djelovati.

Zbunjeni ste – budite strpljivi i pričekajte, s vremenom će se sve razjasniti.

Bit je ne forsirati ono što sada ne možete dobiti. Uvijek je dobro probati, ali ako ne ide, zaustavite se.

Nemojte spašavati i popravljati drugu osobu. Ona/ona nije projekt.

Ovo je dobro vrijeme da preispitate što želite od odnosa, ljubavi i partnera, što vam je nužno kako bi vaše potrebe u odnosu bile namirene, a vi zadovoljni. Porazgovarajte o tome. Ne gurajte više pod tepih ono što je potrebno riješiti.

I na kraju, ne ulazite u krupne estetske zahvate i promjene.

Kada Venera krene prema naprijed 4. rujna/septembra, a osobito kad se vrati na mjesto s kojeg je krenula unatrag, a to će biti 7. listopada/oktobra, razjasnit će vam se sve ono što se odvijalo unutar ovog ciklusa.

Julijana Oremović