Image By ojosujono96

Venera će imati kvadrat s Uranom (27.7.- 19. 8.) tijekom svog retrogradnog putovanja, što ukazuje na neke nagle promjene. Možemo otkriti da dolazi do prekida u određenoj vezi ili da nam se prezentiraju iznenadne ili čak šokantne informacije koje mijenjaju naše osjećaje. Od 6.8. – 25.8. Venera tvori trigon s Kironom i ovo je jedno od najljepših poravnanja koje ćemo doživjeti dok Venera putuje retrogradno. Obećava iscjeljenje, mekoću i produbljivanje svijesti. Venera i Merkur će biti retrogradni u isto vrijeme od 23.8. do 3.9., zajedno sa Saturnom, Neptunom i Plutonom. Ovo će biti jako vrijeme retrogradne energije, što može donijeti učinak usporavanja. Od 25.8. do 30.8. imamo kvadrat s Jupiterom što može iznijeti neke probleme s novcem na površinu.

atma.hr – 52
Venera zaranja u podzemni svijet 23. srpnja/jula 2023. i putuje retrogradno do 4. rujna/septembra 2023. Venera će provesti cijelu duljinu svog retrogradnog putovanja u znaku Lava, putujući od 28 stupnjeva natrag do 12 stupnjeva. Pod ovom retrogradnošću, doživjet ćemo pomak prema gore u našoj svijesti ili možda gledati stvari iz potpuno nove perspektive. Jedno je sigurno – ova retrogradnost će nas promijeniti.

Venera vlada nad temama koje se odnose na naše odnose, vrijednosti, novac, ljepotu i ljubav, tako da možemo očekivati da će sva ta područja biti istaknuta tijekom ovog vremena. Retrogradna Venera obično nas navodi na razmišljanje o našim prošlim postupcima i kako oni utječu na naše odluke kada su u pitanju ljubav, veze i novac.

Retrogradna Venera obično se ne smatra dobrim vremenom za početak nove veze, promjenu izgleda ili redizajniranje prostora. Ideja je da se vaši pogledi mijenjaju i transformiraju, a u kakve god promjene ili odnose ušli bit će to dio “starog vas”, a ne “novog vas” koji čeka da bude rođen.

Venera je retrogradna samo svakih 18 mjeseci, što ovu energiju čini rijetkom. No, još jedna posebna stvar koju Venera čini tijekom retrogradnog hoda je pomak od večernje zvijezde do jutarnje zvijezde. Na početku ove retrogradnosti, Venera će biti vidljiva na noćnom nebu, ali do 13. kolovoza/avgusta, Venera će nestati s večernjeg neba i na kraju će ustati i postati jutarnja zvijezda.

Dio ovog ponovnog rođenja Venere od večernje do jutarnje zvijezde zrcali se u našem vlastitom biću tijekom retrogradnog putovanja Venere i označava ponovno rođenje energije našeg srca iz više unutarnjeg/nesvjesnog stanja (večernja zvijezda Venera) u više vanjsko/realizirano stanje (jutarnja zvijezda Venera).

Venera je prešla u Lava 5. lipnja/juna, gdje će ostati do 10. listopada/oktobra. Ovo je dugo vremena koje Venera mora provesti u jednom znaku zodijaka, tako da će ovaj položaj biti fokus za sve nas. Kao što je ranije spomenuto, Venera je planet ljubavi, ljepote, odnosa i onoga što cijenimo. To je također povezano s našim odnosom prema novcu.

atma.hr – 52
Lav je vrlo strastven znak kojeg pokreće srce. Njegova energija može biti odvažna i dramatična. Voli blistati i vrlo je energičan izraz. S Venerom u Lavu možemo se osjećati energičnije, strastvenije i kreativnije. Možemo osjetiti želju da svoje kreacije iznesemo u svijet i da slijedimo svoja srca. Ova energija može biti vrlo povoljna za kreativne projekte, podizanje naše vlastite vrijednosti i za pronalaženje samopouzdanja da se pokažemo.

Venera u Lavu je vrlo ponosna, samouvjerena energija koja se ne boji svjetla reflektora ili pažnje. Želi da je drugi prepoznaju i obožavaju. Kada nije u ravnoteži, Venera u Lavu može biti samoživa, željna pažnje i pretjerano dramatična. Može biti materijalistička ili plitka, a ponekad može vezati osjećaj vlastite vrijednosti uz slavu, novac i imovinu.

Sve u svemu, Venera u Lavu je vrlo zabavna, živahna i svijetla energija za rad. Iako može biti pomalo dramatična i pretenciozna, također je vrlo magnetična i puna ljubavi.

Kako Venera putuje retrogradno u Lavu, ona može aktivirati sve teme Venere u Lavu, ali ih i otupiti. Možemo osjetiti da nam je kreativnost ugušena, a možda možemo izgubiti malo samopouzdanja kada je u pitanju izlaganje.

Možda osjećamo potrebu da više slijedimo svoje srce, ali možda prvo trebamo shvatiti što nam srce točno želi reći. Ono što smo mislili da je istina za nas možda više nije slučaj. Možda ćemo morati kopati malo dublje kako bismo otkrili novu istinu vođenu srcem, a to može učiniti da stvari budu zbunjujuće neko vrijeme.

Retrogradna Venera u Lavu također nas može navesti da preispitujemo odnose u našim životima i ono što uistinu cijenimo. Možemo se osjećati kao da nam određeni odnosi više ne govore na razini srca. Također možemo pronaći svoje ideje oko toga što se ljubav mijenja i razvija.

atma.hr – 52
Stvari koje cijenimo također se mogu promijeniti i moguće je da se zapitamo što nam je uistinu važno. Retrogradna Venera također je duboko vrijeme iscjeljenja srca i može nas voditi da pogledamo dinamiku prošlih veza ili probleme oko ljubavi kako bismo vidjeli što treba raščistiti.

Pitanja novca također mogu isplivati na površinu, natjerati nas da preispitamo svoje navike trošenja. Naš ego i način na koji se pojavljuje u našim odnosima i s novcem također može biti izazovan.

Ukratko, retrogradna Venera u Lavu može donijeti preispitivanje naše kreativnosti ili strasti, dublje razumijevanje želja našeg srca, preispitivanje odnosa u našim životima, završetke veza, iscjeljenje srca, smrt ega, lekcije s novcem.

Venera će imati kvadrat s Uranom (27.7.- 19. 8.) tijekom svog retrogradnog putovanja, što ukazuje na neke nagle promjene.

Možemo otkriti da dolazi do prekida u određenoj vezi ili da nam se prezentiraju iznenadne ili čak šokantne informacije koje mijenjaju naše osjećaje o nekome ili nečemu. Ovo usklađivanje također može pokrenuti vijesti vezane uz seksualnost, zdravlje žena i sl..

Od 6.8. – 25.8. Venera tvori trigon s Kironom i ovo je jedno od najljepših poravnanja koje ćemo doživjeti dok Venera putuje retrogradno. Obećava iscjeljenje, mekoću i produbljivanje svijesti. Venera u trigonu s Chironom pokazuje nam da ovdje postoji pravi potencijal za rješavanje nekih dubokih rana u jezgri, i mogli bismo se naći u većoj ljubavi zbog toga.

Venera i Merkur će biti retrogradni u isto vrijeme od 23.8. do 3.9., zajedno sa Saturnom, Neptunom i Plutonom. Ovo će biti jako vrijeme retrogradne energije, što može donijeti učinak usporavanja. Budući da je energija kozmičkog neba spora, možemo se osjećati pomalo tromo i letargično, ili se trebamo vratiti prošlosti. Retrogradni Merkur i Venera zajedno mogu izazvati teške razgovore ili nesporazume.

atma.hr – 52
Od 25.8. do 30.8. imamo kvadrat s Jupiterom što može iznijeti neke novčane probleme na površinu, navodeći nas da preispitamo svoj odnos s obiljem i kako odlučujemo trošiti svoj novac. Kupujemo li stvari zato što nam stvarno trebaju ili zato što nam društvo govori da ih moramo imati? Na široj razini, ovo usklađivanje također može osvijetliti pitanja oko potrošačke potrošnje i pitanja novca za zemlju u cjelini.

Dok Venera završava svoju retrogradnost, ona je u gotovo savršenom poravnanju s asteroidom božice Juno (3. rujna/septembra – 8. listopada/oktobra). Juno predstavlja brak, ljubav i stvaranje. Juno dijeli sličnu vibracijsku kvalitetu kao Venera, što ih čini snažnim i lijepim spojem.

Čini se da je ovakav završetak retrogradnosti Venere poruka da se od nas traži da dobro razmislimo za koga se želimo “vjenčati”, ne samo romantično, već s kim želimo biti partner u našim životima. Možemo se zateći kako preispitujemo ljude koje želimo zadržati oko sebe i tipove ljudi s kojima biramo partnerstvo u svim područjima.

ATMA/foreverconscious/Pripremila: Suzana Dulčić