Foto: pixabay.com

Merkur će tranzitirati znak Vage pa će sve poteškoće prvenstveno biti vezane uz odnose. Mnogi će sasvim sigurno doći u napast, a i priliku da se ponovno jave bivšoj ljubavi, no to nikako nije dobar potez za vrijeme retrogradnog Merkura. Nije dobro niti započinjati nešto novo. Neka ovo bude period iskrene introspekcije nakon kojeg će budući odnosi biti kvalitetniji. Isto tako, bilo bi dobro oduprijeti se porivima da nešto mijenjamo na svom izgledu, jer ćemo kasnije vjerojatno zažaliti. Frizura neka pričeka malo.

atma.hr – 78
Merkur će tranzitirati znak Vage pa će sve poteškoće prvenstveno biti vezane uz odnose: bivše i sadašnje ljubavi, sva ugovorena partnerstva i općenito sve ugovore, sudske procese…

Kada je planet percepcije, razmišljanja i komunikacije u znaku Vage, skloni smo se previše oslanjati na mišljenja drugih. Skloni smo svoje mišljenje formirati prema onome što smatramo da drugi očekuju od nas, na temelju čega ćemo im se više svidjeti i biti bolje prihvaćeni.

Skrivamo svoje prave namjere pred drugima, svoje iskreno mišljenje o ljudima izražavamo njima iza leđa i stvaramo naizgled lijepe, ali lažne odnose.

Retrogradni Merkur u Vagi nudi nam priliku da preispitamo sve svoje odnose, svoje vlastito ponašanje, svoje zaključke i svoje namjere.

Vrijeme je da prepoznamo gdje i kada nismo bili dovoljno samostalni, gdje i kada nismo preuzeli kontrolu i odgovornost nad svojim odlukama, gdje smo suviše ovisni o mišljenju i prihvaćanju drugih do mjere da im dozvoljavamo da oni donose odluke za nas. Odluke s kojima nikada nećemo biti zadovoljni.

Vrijeme je da si odgovorimo na pitanja kao što su:

atma.hr – 52
Što je to što sam zanemario u proteklom periodu? Što sam previdio? Što sam prešutio, a nisam trebao prešutjeti?

Vrijeme je da se vratimo malo unazad i da razriješimo neke nesporazume i konflikte. U tome će nam energija Vage uvelike pomoći.

Vrijeme je za opraštanje i traženje oprosta, za vraćanje dugova i postizanje ravnoteže. Trebamo učiniti ono što je ispravno i pravedno.

Također je dobro vrijeme da analiziramo svoje odnose i da pronađemo odgovore na pitanja kao što su:

Što ja želim i trebam od partnera? Dajem li dovoljno i dajem li iskreno?

Mnogi će sasvim sigurno doći u napast, a i priliku da se ponovno jave bivšoj ljubavi, no to nikako nije dobar potez za vrijeme retrogradnog Merkura.

Nije dobro niti započinjati nešto novo. Neka ovo bude period iskrene introspekcije nakon kojeg će budući odnosi biti kvalitetniji.

Isto tako, bilo bi dobro oduprijeti se porivima da nešto mijenjamo na svom izgledu, jer ćemo kasnije vjerojatno zažaliti. Frizura neka pričeka malo.

banner za knjige NOVAC I ZAKON PRIVLACENJA

Dakle, rezime je ovakav:

NE započinjati ništa novo – DA završiti sve što odgađamo završiti

NE kupovati nove stvari – DA popraviti staro što treba popraviti

NE govoriti sve što nam padne na pamet – DA razmisliti o svemu dvaput

NE ogovarati i dovoditi druge u zabludu – DA biti što iskreniji, prema sebi i prema drugima.

Astrologija – Bright Horizons – https://www.instagram.com/brighthorizonsastrology/