Ljubav ne nalazimo onda kad upoznamo savršenu osobu, već onda kad naučimo voljeti nesavršenu …

Venera će najvećim dijelom svog retrogradnog kretanja biti u znaku Lava, gdje se nalaze Sunce i Merkur. Sunce je od 22. srpnja do 23. kolovoza 2015. godine u Lavu, na svom terenu, u znaku gdje pojačava energiju, vitalnost, volju, svjesnost, optimizma i elan, te će povoljno djelovati i na sve planete koje su u znaku Lava (koji je muški, aktivan znak).

Ipak, kada je retrogradna Venera nije povoljno vrijeme za ulazak u vezu ili brak. Ono što je povoljnije je povratak na neku prošlu ljubav i svi oni koji u natalu imaju retrogradnu Veneru, ili vladara pete kuće su tome skloni. Regeneracija veze donosi dilemu, ali pod povoljnim tranzitom to može donijeti dobro; ukoliko imate predispozicije u natalu obnoviti neku romansu onda imate veliku šansu to i učiniti.

Povratak na nešto od ranije može biti i vezan i za bliska prijateljstva zasnovana na osjećanju ljubavi. Karmičke veze su te koje se sad mogu obnoviti i dobiti na značaju, a one su uvijek nešto posebno. U ovom razdoblju, ako vam netko duguje novac, postoji velika vjerojatnost da će taj novac biti konačno vraćen, posebno ako ste Rak u podznaku. Međutim, nikako nije dobro sada posuđivati ​​novac ili dizati kredit, jer postoji mogućnost da ne uspijete to vratiti, posebno ako ste Jarac u podznaku ili pri kraju Strijelca.

Dok je Venera retogradana nije povoljno kupovati luksuzne stvari (nakit, umjetnička djela …) jer sa retogradnom Venerom staro se vraća “u modu”. Ali zato obnavljanje nečega starog može biti vrlo uspješno u ovom razdoblju. Kada su glazbena, javna događanja u pitanju i tu može biti ponavljanja nečega starog. Filmovi, kazališne predstave, sve se iznova izvodi.
Kada retogradana Venera uđe u Lava bit će opet u konjukciji s Jupiterom u Lavu i u kvadratu sa Saturnom. Na one koji su pod utjecajem Saturna će ovaj kvadrat djelovati tako što će se više preispitivati ​​ili imati zastoje i probleme u vezama i sa financijama. Sa druge strane konjukcija Venere i Jupitera u Lavu će vam u nekoj oblasti donijeti mogućnost za radost življenja, ljubav, dobitak vezan za nešto od ranije … Osobe koje su pod utjecajem Jupitera (u znaku Strijelca ili sa Strijelcem u podznaku) povoljno će ” proći “ovaj tranzit Jupitera …

Ovo im može donijeti i ponavljanje nekog lijepog iskustva, posebno početkom kolovoza kada će retrogradna Venera biti u konjukciji sa Merkurom i Jupiterom u Lavu. Tada su najviše mogući ljubavni kontakti, sastanci, dogovori vezani za osobe s kojima dugo niste bili. Komunikacija će biti vedra, vesela, a poruke i informacije će vas radovati.

10., 11. i 12. kolovoza retrogradna Venera će biti u trigonu sa retogradnim Uranom. To je prilika da se uđe u nešto što donosi oduševljenje, a što je također vezano za neka ranija događanja.

Osjećaj poleta, neovisnosti, otklonit će mogućnost da budemo zadržani za izlazak iz stvarnosti i da doživimo nešto izuzetno, neobično, lijepo, što smo već nekad iskusili. Ovo može donijeti naizgled slučajne susrete s nekom osobom iz prošlosti koji će vas razveseliti i zanijeti. Moguć je i neki iznenadan dobitak, koji je ranije bio očekivan.

Sredinom kolovoza (13., 14., 15. i 16. kolovoza) Venera će biti u konjukciji sa Suncem u Lavu i ovo može donijeti lijepa događanja, sreću, zadovoljstva … ali s osobama koje su u simbolici Lava. To su samosvjesne, dostojanstvene, tople, iskrene, srdačne ili autoritativne, uspješne osobe. Uz njih možete osjetiti pozitivne vibracije, poticaj za nešto lijepo, sigurnost, podršku. Ovo se posebno odnosi na osobe koje imaju podznak u Vagi ili Lavu.
Venera u Lavu nije neodlučna kao u drugim znacima, više je spremna i otvorena za ljubav i zadovoljstva. Pošto će biti u većini pozitivnih tranzita, donosi mogućnost da riješite svoje probleme (ljubavne ili financijske) ako se usmjerite prema njima; potrudite se da produbite svoja partnerstva, da se vratite na ranije situacije, ako vam je do toga jako stalo.

Lav je znak pod utjecajem Sunca, koje će sve što treba osvijetliti, osvijestiti i omogućiti da pozitivna energija protječe lako, ako imamo volju i spremnost da u ovom razdoblju doživimo razna životna zadovoljstva (uz kreativno izražavanje pa i samodokazivanje) te će i retrogradna Venera dok je u Lavu biti više povoljna.

Astrolog: Svetlana Milenković-Filipović

Izvor: lovesensa.rs