Foto: pixabay.com

Retrogradni Jupiter počinje s Ovnom pa je moguće da će vas potaknuti da prelazite granice, borite se, gurate svoje, usprkos preprekama. Ovo može biti ponekad iscrpljujuće, ali možete naučiti lekciju o strpljenju. Posljednja četiri tjedna retrogradnog Jupitera 2022., planet prelazi u Ribe.

atma.hr – 52
Planet obilja i sreće – Jupiter 28. srpnja/jula započinje retrogradnu fazu, odnosno počinje se kretati unazad. Ovaj aspekt može se negativno odraziti, jer retrogradni Jupiter povezan je sa zastojem u rastu, odlaganje planova i sumnjivo sretnih okolnosti.

Astrolozi ističu da je Jupiter planet ekspanzije, potiče najbolje osobine karaktera, povećava osjećaj za velikodušnost, donosi smijeh i radost. On djeluje na rast, unaprjeđenja i pobjede.

Ovaj planet je definitivno najviše povezan sa srećom, ali što će se promijeniti kada započne retrogradni hod?

Tijekom retrogradnog Jupitera 2022., pozvani smo da zaustavimo rast poslovanja ili pauziramo naše studije, kako bismo sagledali stanje i procijenili gdje se nalazimo. To se događa iz jednog razloga – moramo shvatiti koje ćemo naredne poteze i korake napraviti.

Ova energija nam neće biti strana i nepoznata, jer Jupiter kreće retrogradno otprilike na svakih 9 mjeseci. Mnoge stvari vas neće iznenaditi, već ćete shvatiti da ovaj period stagniranja može biti važan i poučan za vas.

U 2022. godini Jupiter će biti u znaku Riba pa astrolozi ističu da razmislite o poslu, sreći, imovini i financijama.

atma.hr – 52
Dan kada se čini da Jupiter stoji na nebu, neposredno prije nego što okrene smjer i krene retrogradno je 28. srpanj/jul 2022. Jupiter je ovog dana u vatrenom, mladalačkom Ovnu, tako da su osjećaji impulzivni, a promjene nevjerojatno brze.

Istog dana očekuje nas i mlad Mjesec u znaku Lava, čija energija simbolizira novi početak, bolju komunikaciju, sretne prilike.

Kada se pomiješaju te dvije energije, moguće je da ćemo znati na koja vrata trebamo pokucati, odakle krenuti, što promijeniti.

Sam period retrogradnog Jupitera, od 28.7. do 23.11., može donijeti slične okolnosti i lekcije iz perioda kada je Jupiter bio u sjenci, odnosno od 4.5. do 28.7..

Lekcije kojih se sjetite mogu biti važne u suočavanju s izazovima koji vam predstoje.

banner za knjige NUMEROLOGIJA

Retrogradna faza Jupitera završit će se 23.11.2022., kad planet obilja kreće direktno. Istog dana nalazimo Sunce, mlad Mjesec, Merkur koji kontrolira komunikaciju i planet Veneru koja vlada našim ljubavnim životom – i sve to događa se u znaku Strijelca.

Postretrogradna sjena će trajati do Dana zaljubljenih, 2023. godine, dajući nam šansu za preokret.

Ako nismo bili uspješni s prijavom za posao ili novom fitnes rutinom tijekom retrogradnog perioda, sada možete ponovo pokušati, iskoristiti prilike i pokrenuti tok dobrih promjena.

Jupiterov utjecaj može biti uzbudljiv i odnosi se na sve što teži rasti i razvijati se – od učenja, materijalnih stvari, do razvoja ljubavnih veza.

Sada djeluje na nas “mračnije”, odnosno može nas natjerati da nešto odložimo, pomaknemo. Ali na kraju možemo shvatiti da je sve baš trebalo tako i biti.

atma.hr – 52
Mjeseci retrogradnog Jupitera 2022. mogu ili usporiti vaš put ka uspjehu ili ga potpuno promijeniti, a svakako se savjetuje oprez. Budite oprezni da ne napravite grešku, donesete ishitrenu odluku ili usvojite neke loše navike.

Retrogradni Jupiter počinje s Ovnom pa je moguće da će vas potaknuti da prelazite granice, borite se, gurate svoje, usprkos preprekama. Ovo može biti ponekad iscrpljujuće, ali možete naučiti lekciju o strpljenju. Posljednja četiri tjedna retrogradnog Jupitera 2022., planet prelazi u Ribe.

Ne samo da su Ribe mirnije i strpljivije i prihvaćaju od Ovna, već je u tradicionalnoj astrologiji Jupiter vladar znaka Riba. U Ribama se Jupiter osjeća kao kod kuće i tada možete shvatiti zašto su se neki izazovi dogodili, što se promijenilo, koliko toga ste naučili.

sensa.mondo